Şimdi Ara

yavru kedi ısırdı beyler, kuduz olur muyum? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
26.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • doktora git bence cok ciddiyim tehlikeli olabilir yani
  • Benimde parmağımı siyah bi kedi ısırmıştı, Biz ziyarette iken. Kedinin yanına gidiyodum dedim kesin evcil az seveyim. "Kızım nbr " Diyip yanına yaklaştım bi diş attı işaret parmagımı kanattı. Sonra 4 nala kaçıp gitti. Kuduz olmadım şuana kadar. Ama annesi emziriyor demişsin annesinde hastalık varsa yavruyada geçmiştir dolayısıyla o hastalık sanada geçer durumun krıtik doktora git.
  • Bu soruya hiç kimse (İntaniye uzmanı doktorlar dahil) "Kuduz olursun" veya "kuduz olmazsın" diye kesin cevap veremez.
    En yakın Devlet hastanesinin İntaniye bölümüne başvur ve aşı olmaya başla. İhmalin korkunç bir ölümle sonuçlanma olasılığı var çünkü. Hayatı riske atmaya gerek yok.
  • ister yavru olsun ister büyük olsun kuduz hastalığı yavruya falan bakmaz bence doktora git
  • yandın sen kardeş benim arkadaşıda ısırmıştı 1-2 saat sonra evrim geçirip öldü bence gidip bi köşeye yatıp hayata küsmelisin sanada aynısı olacak yandın sen yani hiç boşna uraşma burda vakit kaybetme
  • nerenden ısırdı?

•  yavru kedi ısırdı beyler, kuduz olur muyum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARKU

nerenden ısırdı?

dötümden mi dememi bekliyosun dedik lae yukarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakuragi-kun

Eğer kedinin ısırdığı yeri yaladıysan yada emdiysen olursun

Emdiysen olursun demişsin ama ne olur dememişsin?
  • en fazlaa tırmalarsın 1 ay sonra kuyruğun filan çıkar mart aylarında kendinden geçersin o kadar gerçi bu kendinden geçme olayı insanlar daha geniş kapsamlı
  • olursun

yavru kedi ısırdı beyler, kuduz olur muyum?
  • Hastaneye gidersen her ihtimale karşı 5-6 seans kuduz aşısı olursun.

Kediyi yakala hastaneye götür.Böylelikle kediye test yaparlar kuduz mu değil mi diye.Değilse sen de iğne olmaktan kurtulursun...
  • Benide küçük bir kedi ısırmıştı , ne olur ne olmaz bu şakaya gelmeyen bir iş :) gittim paşa paşa 6 küçük iğnemi düzenli olarak attırdım , ya attırmasaydım
  • aile hekimliği olayı çıktı ya acaba sağlık ocaklarında yapılıyor mu? + kimi yerde okudum 40 dolar falan diyolar aşıları bunun yahu. paralı mı gerçekten? ssk yok, ücret alırlar mı? ona göre para alalım yanımıza
  • Aşılar ücretsiz. İstanbul'daysan Haseki'ye gidebilirsin.
    Kediyi yakalayabilirseniz iyi olur. 10 gün gözetim altına alıyolar. Bir şey olmazsa 3 doz aşıyla iş bitiyor. Eğer kediyi bulamazsanız 5 doz aşı vuruluyor. Ekşi sözlükte kuduz aşısı olabileceğin hastanelerin listesi var. TAMAMI ÜCRETSİZ. Sigortalı olmana da gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

Aşılar ücretsiz. İstanbul'daysan Haseki'ye gidebilirsin.
    Kediyi yakalayabilirseniz iyi olur. 10 gün gözetim altına alıyolar. Bir şey olmazsa 3 doz aşıyla iş bitiyor. Eğer kediyi bulamazsanız 5 doz aşı vuruluyor. Ekşi sözlükte kuduz aşısı olabileceğin hastanelerin listesi var. TAMAMI ÜCRETSİZ. Sigortalı olmana da gerek yok.

ekşisözlükte link verir misin? ayrıca kedi bahçede duruyor. annelerine biz bakıyoruz zaten kaç senedir. yemeğini suyunu biz veririz hep. kedi ya bahçede takılıyor. annesi arada gidip besliyor. emziriyor, miyavlaşıyolar falan. kedilerde kuduz olacağını sanmıyorum yani. maşallah eşek gibiler.
  • Hocam sanmıyorum demekle olacak iş değil. Kuduz hastalığının tedavisi yok ve virüs beyne yerleşene kadar testlerde çıkmıyor. Bu noktadan sonra da tedavi edilemiyor. O yüzden aşıdan korkma. Sandığın gibi göbekten vurmuyolar. Koldan inceceik bir iğne batırıyorlar. Ayrıca 24 saati geçtiği için şimdi sana bir de kalçadan iğne yapacak.

Açtğım konuya göz atabilirsin.http://forum.donanimhaber.com/m_37870098/mpage_1/f_/key_kuduz//tm.htm#37870098
  • gittim bugün sağlık ocağına, devlet hastanesine sevk yazdı. 4. gün gittim. anlattık işte falan filan. neyse, bi kuduz aşısı bi tetanoz aşısı yaptılar. kedi göz önünde diye yeterli dediler. 10 gün kediyi takip edicez falan. herkese teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frt-_-ctn

Belgesel mi çekiyorsunuz bu ne ya
    Büyük kedilerin günlüğü

• aslan ısırdı dedim zaten
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.