Merhaba.Yeni yavru rottweiler aldım.Ama göğsünde ufak V şeklinde beyaz tüyler var.Bunu farkettim aldığım kişiye sordum.Zamanla dökülceğini söyledi.5.aydan itibaren tüy dökümünde bunların atacağını söyledi.Doğru mu acaba? Cevaplar icin simdiden tesekkürler...
quote:
Orijinalden alıntı: emre775
Merhaba.Yeni yavru rottweiler aldım.Ama göğsünde ufak V şeklinde beyaz tüyler var.Bunu farkettim aldığım kişiye sordum.Zamanla dökülceğini söyledi.5.aydan itibaren tüy dökümünde bunların atacağını söyledi.Doğru mu acaba? Cevaplar icin simdiden tesekkürler...
Doğrudur ileri de beyaz tüyler dökülebilir anca bu anne ve babasından gelen genlere bağlıdır.Almadan önce anne ve babasını gördünüz mü?Anne ve babası ırkının özelliklerini tam olarak yansıtıyorsa korkmanıza gerek yok.Köpeğiniz şecereli mi?Ödediğiniz ücret ne kadar?ADRK standartlarına göre erişkin bir rottweilerda 1-2 cm den daha fazla göğüsünde beyazlık bulunursa melez olarak geçer.Saf kan olmadığı kabul edilir ve üretim izni alamazsınız.Köpeğiniz kış yavrusu 7-8 aylık olana kadar çok iyi bakmanız gerek.Köpeğinizin ileride nasıl bir görünüme sahip olacağını 7-8 aylıktan erken anlayamazsınız 2 yaşına kadar gelişim gösteren bir ırktır.İyi bakım,sevgi ve emekle çok iyi bir dost edinmiş olursunuz.İyi bayramlar.