Şimdi Ara

yaw bu ne salak şey yaa!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6600 da bi mesaj yazıyorum gönder diyorum "mesaj 3 parça halinde gönderilecek özel karakterler" var diyo...

• Türkçe karakterler kullanmayacaksın ..
    ş,ğ,Ğ,Ş,İ,Ç GİBİ ..
  • arkdasım hemen ayarlara gir oradan telefon/genel ondan sonra telefondilini otomatik yazma dilinide English yap sorunun duzelicektir
  • Negative® sanıosam onun lan ilgisi yoktu cunku ben cok denedim we yukadaki sekilde oldu...
  • Onunla ilgisi var, tüm telefonlarda denedim .
    Ve onaylandı
  • hmm olabilir ..
    ama ben bu yolla yaptımm we butun karaterleri rahatlıkla kullanabiliosun ...
  • E arkadaşım zaten aynı yolu yapıyoruz ki ..
    Ben türkçe klavyede türkçe karakter girme diyorum

Sen , yazma dilini ingilizce yapıyorsun, böylece zaten istesen bile Tr karakter gelmiyor . Oke ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ŞAKA MI BU BE ?
    11 yıl önce açıldı
    Ne diyo bu dayı
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • heuheue dogru yaw kusra bakma.

• e yani şimdi türçe karakter kullanamayacakmıyız ??
  • ewet nemesis kullanmiican.
  • gittim o kadar para verdim ve bi türkçe karakterli mesaj bile yazamıcam ha bu 6600 la! inanmıyorum!
  • Turkce karakterli mesaj yazamamak :)
    Yapabildigi diger ozellik ve servislerin yaninda bence - bir ozellik olarak durmuyor.

Not:Yukarida ki mesajda hic turkce karakter kullanilmamistir.
  • Yazma dilini ingilizceye ayarlamaya gerek yok. Yine türkçe metin yazar gibi mesajınızı yazın. *'a bastığınızda mesajdaki noktalama işaretlerinin otomatik olarak değiştirildiğini göreceksiniz. Powered By Nokia
  • quote:

Orjinalden alıntı: nemesis

gittim o kadar para verdim ve bi türkçe karakterli mesaj bile yazamıcam ha bu 6600 la! inanmıyorum!

dostum 6600 'a has bi özellik değil bu yeni nesil telefonların çoğu bu şekilde...
  • quote:

Orjinalden alıntı: RICHY

Yazma dilini ingilizceye ayarlamaya gerek yok. Yine türkçe metin yazar gibi mesajınızı yazın. *'a bastığınızda mesajdaki noktalama işaretlerinin otomatik olarak değiştirildiğini göreceksiniz. Powered By Nokia

nasıl yani anlamadım? yıldıza basınca noktalama işaretleri çıkıyo...
  • bu arada 1 yıllık konuyu diriltmişim kusura bakmayın

arkadaşım Türkçe karakter konusu bazılarımızın faturalarına acı bir şekilde yansıyan bi konu olmuştur (bana değil:-)

Ancak şöyle bir durum var, @shiva arkadaşımız "çok birşey değil gibi durmuyor" demiş. Ancak ben buna katılmıyorum, neden Almanca'da ne bileyim Fransızca'da yer alan harfler var da, neden yılda yüzbinlerde telefon satıp sömürdükleri Türkiye'nin dili olan Türkçe'yi umursamıyorlar? Aslında bu telefon şirketleriyle şebekeleri kuran şirketlerin (ki Siemens, Nokia, Alcatel ve Ericsson) önemsememesi. Ancak dikkatinizi çekerim, önceden internette de (genel ağ) Türkçe harfler kullanılamıyordu, ancak zannedersem ODTÜ'nün girişimiyle artık başbakanlık.gov.tr gibi adreslere girilebiliyor.

Duyarlılık. Bir mesajda "Türkçe harf kullanmadan derdini anlatmak" çok matah birşey değil diye düşünüyorum, hatta daha da ötesi yanlıştır! Bu yanlıştan dönelim, klavyemizde bulunurken "ç,ğ,ü,ı,ö" yü neden kullanmayalım? Bu kendimize ve dilimize saygıdır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1984 -- 22 Ağustos 2005, 15:19:09 >

• nap biliyonmu büyük harfle yaz hepsini kont hala gidserse ben göndereyim sana
  • Benim de eskiden N3510 um vardı ve mesajınız 3 mesaj olarak gönderilecek diye bir uyarı vermiyordu,3 ay boyunca telefon faturam 200 un üzerinde geldi ve ben ancak 3 ay sonra tesadüfen öğrendim türkçe karakter olayını ne yazık ki.

Türkiye de yaşıyoruz,telefonu Türkiye'den alıyoruz ve bir Türk olarak türkçe karakterleri kullanamıyoruz,gidiyoz ingilizce alfabe kullanıyoruz,bu durumu çözseler çok iyi olur.İşin kötüsü alışkanlık oldu,forumlarda ve e-maillerde bile türkçe karakterleri yazmayı unutuyorum.Güzelim türkçemizi unutturcaklar bize

Not : Bu mesajı edit yaptım,çünkü mesajı yazdıktan sonra çoğu yerde türkçe karakter kullanmadığımı farkettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KiNgExorcist -- 22 Ağustos 2005, 19:42:50 >

• Neden biliyo musun mesajı çooook uzun yazıyorsundur bir mesajın 160 karakteri geçmemesi gerekir geçerse mesaj 2 parça olur 320 yi geçerse 3 parça olur o şekilde devam ederBana güvene bilirsin
  • ya onceden kullandıgım hicbir telefonda turkce karakterlerden fazla ucret alnmıyodu, fakat k750'de bu sorun var beni deli ediyor... bundan kurtulmanın bir caresi yok mu?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.