Şimdi Ara

Yaya Geçidinde Ben Durdum, Arkamda ki Duramadı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
2
Favori
10.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yaya geçidi ve kavşak olan yollarda hız limiti 50 km/h dir. ayrıca konu sahibinin bindiği arabaya bakın birde "firen" yazışına...
  • destinati0n kullanıcısına yanıt
    Yanlış anlamayın da Audi'ye binene bu ülkede birşey yapmıyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hawaii kullanıcısına yanıt
    Audi marka araca binen yazım yanlışı yapamıyor mu ?
  • Ben bu uygulamaya karşıyım. Çünkü hiç kimseye faydası yok gibi. Hem araçlar gereksiz bir şekilde yavaşlıyor; duruyor, hem de yayaların hayatı tehlikeye giriyor. Üstüne de arkadan durmadan hızlıca geçen araçlar da daha da tehlike saçıyor. Acelesi olan hiçbir araç bırakın durmayı yavaşlamaz bile yaya geçidinde. Ayrıca bir başka kötü yanı da oldukça kalın bir şekilde çizilen yaya geçidi çizgileri. Özellikle yağmurlu havalarda motorsikletler ve hatta diğer araçlar için bile tehlike unsuru. Oldukça kaygan oluyorlar.

Kısacası bu durum tam anlamıyla 'kaş yaparken göz çıkarmak' oluyor.

Burda yapılacak en iyi uygulama üst geçit. Hem yayalar beklemeden geçecekler hem de araçlar. Araç trafiğinin yoğun olduğu yerlerde en kötü 100 metrede 1 üst geçit olmalı.
  • oha , arabaların normalde arkaları çok sağlamdır ama :D bu nedir abi , ford gözümde çöp oldu eskide olsa
  • Öyle durumda kamerayı açıp video çekerek geçin normal yürüme hızında tabi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgshadow -- 16 Haziran 2019; 23:50:15 >
  • GS Erol Zafer kullanıcısına yanıt
    Çizgiye yakın araç durduğunda arkasındakilerde duruyor. Üst geçit olupta kullanmayanlar var boşuna para harcanmasın. Üst geçit olduğu halde yoldan karşıya geçenler bile oluyor çünkü. Çok trafik olmayan ya da şehir merkezi dışındaki yollar için üst geçit mantıklı.
  • bgshadow B kullanıcısına yanıt
    Nasıl boşuna adamın arabasına arkadan çarpmışlar işte daha ne olsun. Birileri de ölebilirdi. Ayrıca üst geçidi kullanmak zorunda bırakacaksın. Mesela yola tel çekersin adam mecbur üst geçidi kullanacak. İsraf değil gereklilik.
  • Audi var, Audi var. Bana çarpan da 2014 Audi A4'tü. Helal olsun sana güzel adam.
    Adamın arabasına çarpmaları üst geçidin suçu değil sonuçta. Trafik kurallarına uyulmazsa ölümle sonuçlanabilir. Üst geçidi kullanmak zorunda bırakmak yerine trafik polisi ile denetimlerin arttırılması daha iyi olur.
  • bgshadow B kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten trafik kurallarına uyulursa inan bir tane bile kaza olmaz. Sorun burda zaten. Ben Türk milletini tanıdığım için söyledim bunu. Bu uygulama AB'de mükemmel işler ama Türkiye'de işlemez maalesef .)
  • Geçmiş olsun kardeşim, sırf buna benzer olaylar yaşanmasın diye yaya yolunda çok dikkat ediyorum bende. Umarım bu ülke bir gün medenileşecek...
    Bende onu diyorum belli başları şeylerin yavaş yavaş değişmesi lazım. AB'de zaten işliyor, burada neden olmasın. Frene basmak daha kolay bir şey :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bgshadow -- 17 Haziran 2019; 0:54:36 >
  • Kesinlikle katılıyorum hocam. İnşallah o günleri de görürüz. Neden olmasın? İstenirse herşey olabilir.

Mesela Japonya örneği var. O kadar kalabalık ve Türkiye'nin nerdeyse yarısı kadar bir ülke ama trafik takır takır işliyor. İstenirse oluyor demek ki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GS Erol Zafer -- 17 Haziran 2019; 0:59:52 >
  • Trafikte güvenliği sağlamak kademeli olarak yapılmalı. Biz daha kırmızı ışıklarda beklemek istemeyen ve sarıda geçen milletiz. Işık yeşilden kırmızıya döndükten sonra bile durmayıp gaza yükleniyoruz geçeriz nasıl olsa diye.

Bu durum kağıt üzerinde çok kötü gibi duruyor ancak sürücüleri de anlamak gerekiyor. Plansız konulan trafik ışıkları nedeniyle oluyor bunlar hep. Örneğin ben çarşıya yürüyerek 10 dakikada gidebiliyorum. Araba ile de bu süre 10 dakika sürüyor ışıklar nedeniyle. Bunlar hep önceden yapılan çarpık yapılaşma ve yollarla ile ilgili maalesef. Avrupa'da bunlar planlı olduğu için sorun olmuyor.

Yaya yoluna gelince bu tek taraflı sürücülerin sorunu değil aslında. Ceza yazılacaksa yaya yolu olmayan yerden geçen yayalara da yazılmalı. Ben bi keresinde yol vermek için durmuştum. Meğer bekleyen kişi dolmuş bekliyormuş yaya yolu üzerinde

Şimdilik bireysel bir şey yapmak istiyorsak, arkamızda hızlı gelen araç olmadığı zamanlarda yol vermek daha mantıklı gibi geliyor.

• Çok çok büyük ihtimalle gözleri elindeki telefondaydı büyük ihtimalle.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oguzhantasci

Yaya haklarını ve saygıyı yavaş yavaşta olsa öğreneceğiz.
    hiç sanmam
    bırakın yaya haklarına saygıyı ,araç kullanıcılarının birbirine saygısı bile yok

lakin bu işi son zamanlarda yanlış anlayanlar da çoğaldı ,adam yaya gördüğü zaman dip fren yapıp ,yaya geçidi olmayan anayollarda dahi yapmaya başladılar

tabi sadece sürücüler değil ,yayalarda her yerde kendilerinin hakları olduğunu düşünüp ,son sürat akan trafikte yola atlıyorlar

trafik kuralı sadece 1 konu üzerine eğilerek olmaz ,bir bütün olarak kabul edilip ona göre yapılır
    misal sen 70 km. hız limiti olan bir yolda 100-120 km. ile gidenleri engellemezsen ,o kişi yaya gördüğünde istese bile duramaz

bu forumda sürekli "sol şeridi işgal etmeyin" konusu açılır ama siz hiç "hız limitlerine uyalım ,uymayanları uyaralım" şeklinde bir konu açıldığını gördünüz mü ?

bu ülke insanı ne işine geliyorsa onu savunur ,sürücü iken başka ,yaya iken başkadır
    hatta arabası neyse ona göre trafik kuralı uygulamayı sever

yaya geçidinde siz durursunuz ama başkası durmaz dedik ve bakın bu kaçıncı benzer kaza ?

• Bana bir anımı hatırlattı. Yaya geçidinden geçerken ve yolun ortasındayken bir araba hızlı bir şekilde üstüme sürmüştü. Ezilmemek için kendimi zor attım kenara. Sonra da bana korna çalarak sitem etti şoför bey. Neden yaya yolunu kullanıyordum? Sanırım pişman olmamı bekliyordu.

Bu kural tanımamayı bir b.k zanneden cahil sürüsünün, bir canlının hayatını elinden aldığı gün de pişman olacağını düşünmüyorum. Aksine, tanıdık kullanarak sıyrılmanın bir yolunu ararlar. Sonra da millete din ve ahlak dersi verirler.

Denecek hiçbir söz yok. Hayırlısı olsun.
  • PoseiDon^ kullanıcısına yanıt
    Ukrayna dahil Avrupa ülkelerinin hiçbirinde amacının dışında dörtlü yakilmiyor. Azeriler'de bizim ırktan olduğundan böyle bir yöntem geliştirmişler demek.
    Senelerce Italya'nin Trieste kentinde bulundum. Türk tir'larinin ro ro gemisi ile Avrupa'ya giriş kapısıdır. Türkiye'de bırak yayayı arabaları bile ezip geçen vatandaşlar oralarda kural ihlali yapmamak için pür dikkat gidiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 17 Haziran 2019; 8:58:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sebepten yaya geçidinde durmaya korkuyorum hep.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.