Şimdi Ara

Yaya Geçidinde Ben Durdum, Arkamda ki Duramadı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
2
Favori
10.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
71 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuda özellikle son 1 yıl içinde Trabzon’da da kayda değer bir gelişme görüyorum, umut verici. Kurallar toplu yaşamanın bel kemiğidir. Toplumsal ölçekte saygı çerçevesinde oluşturulmuş kurallar sindirildiğinde bu gibi uyumsuzlukların da önüne geçilmiş olunur. Bu arada geçmiş olsun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben durcagımı ifade etmek için dörtlülerimi yakar kademeli sekilde yavaşlarım.
    Dörtlüsüz durmak riskli durum gibi geliyor, halen yaya geçiti kurallarına uymayan %90 kesim var.

Dogal olarak uymayan sayısı fazla oldugu için kazalarda arkasından geliyor,

Geçmiş olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben köpek bile olsa karşıya geçen duruyorum ...

• Takip mesafesini korunması gerekiyor. 80 ile giden bir aracın 40 metre mesafe bıraköası gerek.

Doğru olanı yapmışsınız tebrikler umarım diğer araç perte çıkar alır ağzının payını. 1 kurusunuzu bile o adamda kpymayın bütün masraflarınızı isteyin.

Ne yazıkki ülke leş dolu polisi bile leş. Geçen ay yaya gecidinde ilerlerken trafik polisi carpıcaktı ben geri adım attım o gecti ( siren veya lamba yanmıyordu )

• Ne zaman kırmızı ışıkta yavaşlamaya başlasam, yaya geçidine yaklaşsam gözümü dikiz aynasından alamıyorum.
  • Airbag açmadıysa ikisinin masrafı aynı tutar
    Düzenleme: Geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marslan1999 -- 16 Haziran 2019; 15:2:15 >
  • Meraktan soruyorum yanlış anlamayın, duracağınız vakit dörtlüleri yaktınız mı?

Şahsen hem sürücü hem yaya olarak bu dörtlü yakmama durumundan şikayetçiyim, yayayken araç duracak mı diye tedirgin olup geçemiyorum ve 2 taraf içinde zaman kaybı oluyor.Araçtayken ise ön tarafımda ki duracak mı anlamıyorum işin kötüsü diğer sürücüler daha dikkatsiz olup ya araca yada yayaya çarpıyorlar.

Not:Duracağımda dörtlüleri yakıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoseiDon^

Meraktan soruyorum yanlış anlamayın, duracağınız vakit dörtlüleri yaktınız mı?

Şahsen hem sürücü hem yaya olarak bu dörtlü yakmama durumundan şikayetçiyim, yayayken araç duracak mı diye tedirgin olup geçemiyorum ve 2 taraf içinde zaman kaybı oluyor.Araçtayken ise ön tarafımda ki duracak mı anlamıyorum işin kötüsü diğer sürücüler daha dikkatsiz olup ya araca yada yayaya çarpıyorlar.

Bu konu da size katılıyorum, dörtlüleri yakmamız lazım ancak ben bu olayda yakmadım çünkü kademeli olarak durdum yani ani bir fren yapmadım. Durduğum alan yaklaşık 150-200 metre bence dörtlüleri yakmayı gerektiren bir mesafe değildi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Nefer-

Ne zaman kırmızı ışıkta yavaşlamaya başlasam, yaya geçidine yaklaşsam gözümü dikiz aynasından alamıyorum.
    Zaten tedirgin olduğum bir konuydu bu kazadan sonra yavaşlarken/dururken aynaya bakmak vazgeçilmezim oldu.
  • Trafik lambasına hızlıca gidip kırmızıyı görünce ani şekilde duranlar ışığa kalmış 5 metre geç durma ya arkadan iki defa giriyorduk takip mesafesi önemli yoksa araç pertti.

• Geçmiş olsun ayni olay iki kere başıma geldi,iki sefer arka tampon değişti maalesef artık ana caddelerde yaya geçidinde aynaya bakarak yayaya yol vermek zorunda kalıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kızgın boğa

Plakayı bugulamissin arabanın logosunu neden bugulamidin? Ekonomik kriz var arkadaşım olan var olmayan var ....
    Logoyu kapatınca arabanın ne olduğu anlaşılmayacak mı? Ya da o araba toros olsa aynısını diyecek miydin? Burada mühim olan araba,marka, model değil samimiyet dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: andires42

Trafik lambasına hızlıca gidip kırmızıyı görünce ani şekilde duranlar ışığa kalmış 5 metre geç durma ya arkadan iki defa giriyorduk takip mesafesi önemli yoksa araç pertti.
    Kesinlikle sürücülerin dikkat etmesi gereken bir konu aksi halde hem yaya hem sürücü zor durumda kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thunder 06

Geçmiş olsun ayni olay iki kere başıma geldi,iki sefer arka tampon değişti maalesef artık ana caddelerde yaya geçidinde aynaya bakarak yayaya yol vermek zorunda kalıyorum.
    Yarın servise gideceğim bakalım değiştirecekler mi? Umarım değişim olmaz yoksa tramer de yüksek bir meblağ yazacak. Bu konu da yaya ve sürücü olarak duyarlılığımız artmazsa daha çokkkk tampon değiştiririz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oguzhantasci

Bu konu da size katılıyorum, dörtlüleri yakmamız lazım ancak ben bu olayda yakmadım çünkü kademeli olarak durdum yani ani bir fren yapmadım. Durduğum alan yaklaşık 150-200 metre bence dörtlüleri yakmayı gerektiren bir mesafe değildi.

Alıntıları Göster
    Hocam yanlışım varsa düzeltin ama trafikte güvenlik şeridinde dursanız dahi dörtlünüzü yakmanız gerek diye biliyorum, tabi yakmamanız sizi aslı kusurlu çıkarmaz, zaten hepimizin trafik kurallarına dörtdörtlük uyduğu söylenemez.

Yaya önceliği oturmuş ülkelerde yaya yaya geçidine adım attığı anda sürücüler dörtlülerini yakıyor. Benim bu durumu birebir yaşadığım Azerbaycan oldu. Arkadaki trafiği bir şekilde uyarmak gerekiyor ve bu da önden arkaya doğru dörtlülerin yanmasıyla gerçekleşebilir, aynı trafik kazası olduğunda öndekilerin daralan veya sıkışan yolu daha arkadaki sürücülere dörtlüleri yakarak bildirmesi gibi. Dörtlünün tek amacı park ettiğimiz aracı kısa sürede gelip alacağız anlamını taşımadığını düşünüyorum :) ve sizi yargılamıyorum yanlış anlaşılmasın.

İlk posta söylemeyi unutmuşum geçmiş olsun

• quote:

Hocam yanlışım varsa düzeltin ama trafikte güvenlik şeridinde dursanız dahi dörtlünüzü yakmanız gerek diye biliyorum, tabi yakmamanız sizi aslı kusurlu çıkarmaz, zaten hepimizin trafik kurallarına dörtdörtlük uyduğu söylenemez.

Yaya önceliği oturmuş ülkelerde yaya yaya geçidine adım attığı anda sürücüler dörtlülerini yakıyor. Benim bu durumu birebir yaşadığım Azerbaycan oldu. Arkadaki trafiği bir şekilde uyarmak gerekiyor ve bu da önden arkaya doğru dörtlülerin yanmasıyla gerçekleşebilir, aynı trafik kazası olduğunda öndekilerin daralan veya sıkışan yolu daha arkadaki sürücülere dörtlüleri yakarak bildirmesi gibi. Dörtlünün tek amacı park ettiğimiz aracı kısa sürede gelip alacağız anlamını taşımadığını düşünüyorum :) ve sizi yargılamıyorum yanlış anlaşılmasın.

İlk posta söylemeyi unutmuşum geçmiş olsun

Alıntıları Göster
    Samimiyetinizi anlıyorum.Teşekkür ederim ayrıca. Aslında dediğiniz gibi bir zorunluluk olmasa dahi kullanımı yaralamalı/maddi kazaları önleyici nitelikte. Dörtlüleri daha sık kullanacağım.

• yaya geçitlerine önce yaya yazdılar sanki bizim millet bir şey okuyor.ilk başlarda duruyorum millet geçmeye başlıyor yanımdan ciyuuv diye geçiyor adam yayalar yolda kalıyor geri kaçıyor baktım rezalet ben de durmuyorum artık.en azından geçtim geçemedim gittim geldim stresi yaşamasınlar işte beklesinler biraz çünkü sen dursan yanındaki diyor ki bu kro ne yapıyor?durdum kaldırımdakilerle bayramlaşıyorum len neye benziyor?önce o kültürü eğitimi vereceksin ondan sonra yazacaksın geçitlere önce yaya diye.
  • UML kullanıcısına yanıt
    Daha fazla alırda öndekinede bir nebze hasar verir. Fiesta akardiyon olmuş, audi'yi okşamış sadece.
  • quote:

Meraktan soruyorum yanlış anlamayın, duracağınız vakit dörtlüleri yaktınız mı?

hocam böyle bir kural yokki. frene basınca stoplar yanıyor zaten. niye extra ışığa gerek duyuyorsunuz. önünüzdeki arabanın stoplarına bakmıyosanız zaten trafiğe çıkmaya gerek yok.

yavaş gidersen takip mesafeside yaparsan abs ile dursa bile çarpmazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: realitych

hocam böyle bir kural yokki. frene basınca stoplar yanıyor zaten. niye extra ışığa gerek duyuyorsunuz. önünüzdeki arabanın stoplarına bakmıyosanız zaten trafiğe çıkmaya gerek yok.

yavaş gidersen takip mesafeside yaparsan abs ile dursa bile çarpmazsın

Alıntıları Göster
    Hocam kuraldan bahsetmedim artı olarak yanlış varsa düzeltin dedim:)

Konuya gelirsek biz frene yavaşlatmak için dokunduğumuzda da stop lambaları yanıyor, ve arkamızdaki sol şeritten devam ediyor, ama biz burda duracağız arkamızdakini uyarmamızın en iyi yolu dörtlüdür. Yasada olsun olmasın bana göre ve çoğu ülkede ki sürücülere göre (gördüğümden ve duyduğumdan biliyorum) yayaya yol vermede dörtlü önemli. Ayrıca ben anlamıyorum öndeki arabanın duracağını stop lambasına dikkat edemiyorum demek istemedim, önümdeki sürücüde yaya atlar mı yola diye yavaşlıyor ama yaya emin olmadığından devam etmiyor önümdeki yavaşladıktan sonra üsül üsül geçiyor öndeki araç. Yani arkadaki "sürücülerin" dikkatini çekmek ve olası kazaları engellemek için bana göre dörtlü şart.

Son olarak evet önündeki arabının stop lambasına dikkat etmeyen, sinyal vermeyen-sinyal verdiği anda istediğini yapabileceğini zanneden veya karşıdaki insanların canını tehlikeye atan sürücüler çıkmasın trafiğe:)

Edit:düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoseiDon^ -- 16 Haziran 2019; 20:59:11 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.