Şimdi Ara

yaya geçidinde durmaya kırmızı ışık ihlalinden ceza geldi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
7.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bugün tebligat geldi kırmızı ışık ihlalinden 199 tl ceza..
    anlamadığım şu: mobese fotolarına göre kırmızı ışıkta yaya geçidinin üzerinde durduğu için,kırmızı ışık ihlali olarak yazılıyor ceza..
    bu normal mi sizce?

ayrıca işin ilginci gib.gov.tr den sorguladığımda ceza neden görünmüyor..
    ayrıca bu ceza taksitlendiriliyor mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kırmızı Işıkta Yaya Geçidinde Durma Cezası

Yaya geçidinde kırmızı ışıkta durmak, yayaların ve sürücülerin güvenliğini tehlikeye attığı için ciddi bir trafik ihlalidir. Bu ihlal, hem para cezası hem de ehliyet puanı kaybı ile sonuçlanabilir.

Ceza Miktarı ve Ehliyet Puanı Kaybı

Kırmızı ışıkta yaya geçidinde durmadığın için aldığın ceza miktarı, ihlalin yapıldığı yere ve aracın hızına göre değişir. Ayrıca, bu ihlal nedeniyle 10 ehliyet puanı kaybedersin.

İhlalin Sonuçları

Kırmızı ışıkta yaya geçidinde durmama cezası, yalnızca para cezası ve ehliyet puanı kaybıyla sınırlı kalmaz. Aynı zamanda, ihlal kayıtlarına işlenir ve gelecekte sigorta primlerinin artmasına neden olabilir.

Yaya Geçidinde Kırmızıda Geçmekten Kaçınmanın Önemi

Yaya geçidinde kırmızıda geçmek son derece tehlikelidir ve yayaların ve sürücülerin hayatını riske atar. Bu nedenle, yaya geçidinde her zaman kırmızı ışıkta durmak çok önemlidir.

Kırmızı Işıkta Yaya Geçidinde Durmanın Önlenmesi

Kırmızı ışıkta yaya geçidinde durmaktan kaçınmak için şu adımları izleyebilirsin:

• Aracını yaya geçidine yaklaşırken yavaşlat.
    • Kırmızı ışık yandığında tamamen dur.
    • Yayaların geçip geçmediğini kontrol et.
    • Yayalar geçtiğinde veya ışık yeşile döndüğünde harekete geç.

Yaya geçidinde kırmızı ışıkta durarak, hem kendinin hem de başkalarının güvenliğini sağlayabilirsin. Bu basit adım, trafik ihlallerinden kaçınmana ve sevdiklerini güvende tutmana yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Normal ,artık böyle olacağını duymuştum.Durmayın abi yaya geçidinde insanlara saygınız olsun , hep arabanın içinde yaşamıyorsunuz ya siz de yayasınız.Aynı şeyler bana da geçerli
    Gib sitesine anında yüklenmiyor maalesef , taksitlendirme oluyor bildiğim kadarıyla.
  • doğru bi karar,ışıkta çizginin gerisinde durmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kedicanını

Normal ,artık böyle olacağını duymuştum.Durmayın abi yaya geçidinde insanlara saygınız olsun , hep arabanın içinde yaşamıyorsunuz ya siz de yayasınız.Aynı şeyler bana da geçerli
    Gib sitesine anında yüklenmiyor maalesef , taksitlendirme oluyor bildiğim kadarıyla.

yaya geçidinde durmak bilerek yaptığım birşey değil zaten son anda farkettiğimden
    öyle oldu sanırım..acaba geçitten geriye doğru gitseydim cezayı yer miydim yine onu
    düşünüyorum.ayrıca 200 tl kırmızı ışık ceza çok geldi..
    yani cep telefonuyla konuşmakta son derece riskli ama 92 tl cezası..
    peki gib sitesine nasıl yüklenir sadece oradan ödenirse taksitleniyor değil mi..?
  • Bazi yaya gecitleri isiktan biraz daha once oluyor biraz daha yolun ortalarında onlarda sıkıntı olmuyor fakat bazi yaya gecitleri tam yolun sonunda kırmızı isigin hizasinda oluyor oyle geçitlerde yaya gecidinin ilk kalin çizgisi sinir diye biliyorum o cizgiyi gecersen cezayi yiyorsun sizde duruyorum derken o cizgiyi gectiginiz icin ceza yemis olabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Bazi yaya gecitleri isiktan biraz daha once oluyor biraz daha yolun ortalarında onlarda sıkıntı olmuyor fakat bazi yaya gecitleri tam yolun sonunda kırmızı isigin hizasinda oluyor oyle geçitlerde yaya gecidinin ilk kalin çizgisi sinir diye biliyorum o cizgiyi gecersen cezayi yiyorsun sizde duruyorum derken o cizgiyi gectiginiz icin ceza yemis olabilirsiniz.
    Normal değil. Farklı hatalar, yanlış yazılmış.

Yaya geçidi çizgisi eksikse itiraz edin, bazılarında dur çizgisii eksik.
  • işin saçma tarafı yaya geçidi çizgileri de ışıktan sonra görünüyor resimlerde..
  • 5 yıl önce falan ilk cezamı böyle yemiştim, beyaz çizgiyi geçince çekiyor eds
  • quote:

Orijinalden alıntı: netmania

quote:

Normal ,artık böyle olacağını duymuştum.Durmayın abi yaya geçidinde insanlara saygınız olsun , hep arabanın içinde yaşamıyorsunuz ya siz de yayasınız.Aynı şeyler bana da geçerli

yaya geçidinde durmak bilerek yaptığım birşey değil zaten son anda farkettiğimden
    öyle oldu sanırım..acaba geçitten geriye doğru gitseydim cezayı yer miydim yine onu
    peki gib sitesine nasıl yüklenir sadece oradan ödenirse taksitleniyor değil mi..?

Trafik ışıklarının önündeki çizgilerde teker durunca ceza geliyor.Kayseri trafik şubeden yetkili birisi eğer duramayıp çizgide kalırsanız veya geçerseniz geri geri gidip çizginin gerisinde durduğunuz takdirde yazmıyoruz demişti ne kadar uygulanıyor bilmem.
    Bir komik olaysa ana yola bağlanan tali yollarda bu çizgiler sarı boyalı eğer bu çizgi üzerinde durmazsan ışık yeşil yanmıyor.500 metre ilerde anayolda çizgi üstünde durursan ceza yiyorsun :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

doğru bi karar,ışıkta çizginin gerisinde durmalısın.

Hocam profiline skoda koymuşsun. Değiştirdin mi logan'ı?
  • quote:

quote:

Evet geri geri gelsen kurtarırsın. O kameraların başında personel var saat saat takip edilip uygulamalar yapılıyor. Atıyorum x kavşakta saat 14:00-16:00 arası kırmızı ışık uygulaması deniyor. Bir polis o kameranın başında oturup izliyor sarıda kırmızıya dönüyor diye yardırıp geçenlere yazıyor (ben yedim). Böyle siz kasti yapmasanız da kasti olarak yay geçidinde duranlar orayı ihlal edenler var bu da kanunen suç, geri geri gelirseniz sizin niyetenizin iyi olduğuna kanaat getirir doğal olarak kurtarırsınız. Ayrıca bazen mobeseden telefon uygulaması yapılıyor, kırmızı ışıkta beklerken mobese kamerasından telefonla konuştu diye ceza yiyen trafik polisi arkadaşım var taksit yapılmıyor ama 15 gün içinde ödersen %25 indirim var.

Ayrıca beyana göre ödeme diyip bilgileri elle girerek ödeme yapın. Sistemde görünmez

• MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    Oh ne ala memleket hem 200 ü geçir hem de taksit yapma para peşin kırmızı meşin
    Biz devletten alacaklı olunca aylarca sallasın ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: ıslanmış tarhana

quote:

bi yanlışlık olmuş düzelttim,aslında değiştirmeye niyetlenmiştim ama benim araba para etmiyor piyasası yok,üç kuruşa satmak istemiyorum zaten sıfır almıştım bi kaç sene daha kullanırım ,daha dört yıllık tertemiz sıfır gibi zaten .

bi on yıl öncesini düşünüyorumda aldığımız maaşla yer içer gezerdik parada biriktirirdik,heygidi günler heeey

• Ceza normal de öyle bir durum var ki beyaz çizginin gerisinde dursan gelip sağdan önüne kaynak yapıyorlar ışığın dibine giriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Ceza normal de öyle bir durum var ki beyaz çizginin gerisinde dursan gelip sağdan önüne kaynak yapıyorlar ışığın dibine giriyorlar.
    Adı üstünde yaya geçidi. Sen yaya mısın?
  • quote:

quote:

quote:

bi yanlışlık olmuş düzelttim,aslında değiştirmeye niyetlenmiştim ama benim araba para etmiyor piyasası yok,üç kuruşa satmak istemiyorum zaten sıfır almıştım bi kaç sene daha kullanırım ,daha dört yıllık tertemiz sıfır gibi zaten .

bi on yıl öncesini düşünüyorumda aldığımız maaşla yer içer gezerdik parada biriktirirdik,heygidi günler heeey

Hocam araba satanlar para etmiyor diyor, araba alanlar ise ateş pahası... Ne olacak bu işin sonu. Sizin araç model km renk falan neydi ve ne kadar istiyorsunuz, alıcılar ne kadar teklif ediyor merak ettim.

• quote:

quote:

quote:

Boşverin hocam. Bu devirde araba satılmaz. Dışarı piyasada ciddi bir sıkıntı var maalesef.

• nerden vergı toplayacaklarını sasırdılar artık
  • duracağınıza geçseydiniz ceza gelmezdi
  • quote:

Oh ne ala memleket hem 200 ü geçir hem de taksit yapma para peşin kırmızı meşin
    Biz devletten alacaklı olunca aylarca sallasın ama

Valla aynen öyle. Geçen ay 309 lira ceza ödedim ben de
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.