< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrT4ngo -- 17 Şubat 2019; 11:43:38 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrT4ngo -- 17 Şubat 2019; 11:43:38 > |
MrT4ngo demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Beni bunaltan bu kadar agresif bir şekilde aşırı gündem olması, yanlış uygulanması. Millete "Yayaysan yol senin kardeşim arabalar duracak" diye bir güç verirseniz, egonun da etkisi ile güç zehirlenmesi yaşar. Gider yaya geçidinde halay çekip video atar, kendisine kırmızı yanarken dahi yola iner "Ben yayayım bana yol vereceksin" diye fırça kayar. Normalde yaya geçidinden norma bir hızla geçecekken, sırf arabanın onu beklemek zorunda olduğu için, egosunun hoşuna gittiği için normalde geçeceğinden daha aheste geçer. Ben bunlara birinci gözden şahit olmadım ama benzer durumda insanımızın davranışını biliyorum. Sokakta yayanın kaldırım olduğu halde, arkasındaki arabayı fark ettiği halde yolun ortasından aheste aheste yürümesine, inatla kenara çekilmemesine ve bunun gibi durumlara çok defa şahit oldum. Elbette ki genelleme yapmak yanlıştır ama 10 insandan 1 tanesi bile böyle olsa, bu manzaralar ile sık sık karşılaşacağız demektir. |
Bu yaya geçidi mevzusu sıkmaya başladı artık.
|
goodorevil demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
|
Polisin uygulama dışında caydırıcılığı var mı? Bir gün yolda yürüyorum, karşı kaldırımda kavga çıktı ama ne kavga. Sopalar havada uçuşuyor. Oradan polis arabası geçti o ara. Yahu inip müdahale etmedin tamam anladım belki senin görev alanın değil (Asayiş değilsin v.b) ama insan bi siren açıp kapatmaz mı bi "Dat dat" öttürüp "Polis var burada" mesajı vermez mi? İnsan polisin gözü önünde kavgaya devam edebilir mi? Normal şeyler mi bunlar? Sadece "Uygulama"da iş yapan, denetim yapan polisle olmaz bu iş. Polisin her yerde polis olması lazım. Daha bunlar yokken tutup yayalara "Siz yaya geçidine ayak bastığınızda durmayan arabaya cezayı kitleyeceğiz" demenin anlamı var mı? Sonra gene bir video düştü. Polisin birisi yaya geçidinde duruyor sivil kıyafetle, arkadaşı da yol vermeyen arabalara ceza kesiyor. Burada yayanın hakkı mı gözetiliyor? Sadece sürücülerin ceza gerektirecek bir durumla karşı karşıya kalmaları sağlanıp buradan ceza kesiliyor. |
Takip mesafesi
|
Sinyal kolunu aşağı yukarı ittirmeye üşenen tayfanın yayalara yol verirken bunalması,daralması normaldir..
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon_312 -- 17 Şubat 2019; 12:52:50 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 17 Şubat 2019; 22:24:40 > |
|
|