Şimdi Ara

Yayalara paşalar gibi yol veriliyor artık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yaya geçidinin olduğu yerde 80le gidemezsin zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu meselenin ana çözümü üst geçitler olmalı. Hem sürücü hemde yaya İçin en güvenlisi bu. 70 sınırı olan yere zırt pırt yaya geçidi konulmuş. Yukarıda konuşulduğu gibi 80 ile araba gelirken yaya birden yola atlıyor her gün kaza tehlikesi ortaya çıkıyor. Bu şekilde sık sık ya yayalar ölür yada arabalar zincirleme kaza yapar. Ya üst geçit yapılacak yada yaya geçitlerinin yoğunluğuna göre butonlu veya normal trafik ışığı koyulacak. Sade bir yaya geçidi dönülmez zararlar ortaya çıkarır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mekatronikçi

Yaya geçidinin olduğu yerde 80le gidemezsin zaten.
    canım benım bılıyoruz 80 le gıdılmez 30la gidilir ama o yollarda 80 lımıt var yol akıcı trafık kalabalık. Onundekı 10 araba durunca sen arkada ılerde yaya gecıdı olup olmaıdgını göremıyorsun zaten yaay gecıdıne 150metre mesafede kalıyorsun bi bakıyorsun onundekıler durmus arkadan girince 5 arab apert zaten yaralılarda cabası ben ne anladım yaya gecıdınden . Kıcımı yırttım artık bunu anlatmaya calısıyorum anlayın rıca ederim
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Pert ola ola öğrenirsin canım.

• Ben Bosna Hersek’liyim.Türkiye’de yaşıyorum.Değil 10 arabadan 5’i,biri bile yol vermiyor.Avrupa ile kıyaslama yapılamaz medenilik yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size daha yeni yaşadığım olayı anlatayım.

Aydın'dan Denizli'ye dönüyordum. Nazilli şehiriçi trafiğini bilen bilir, anayoldur ama aynı zamanda şehiriçidir de. Herkes 70-80-90 trafiğe göre gider. Bizde aynı şekilde 80 civarı giderken tatlı bir viraj var önümüzde bizi önümüzde de 5008 ve Clio var. Tam o tatlı virajın orada iki araçta zank diye ani frenle durdu, benimde aracım eski oldugu için kaya kaya son anda durdum.

O anlık sinirle kornaya basarak pencerelerimi açtım iki yanıma da 5008 sürücüsü ve Clio sürücüsü durdu özür dilediler. Zaten ikisinin de yanında eşleri ve çocukları vardı gayet de korkmuş durumdalard o acı fren sesinden dolayı

Bana niye durduklarını söylediler.

Yayanın biri yola atlayıp eliyle durdurmuş burası yaya geçidi diye.

Yahu kardeşim orası ne kadar şehiriçi de gözükse anayol, tüm İzmir-Aydın-Denizli-Antalya yolcularının kullandıgı yol. Sen anayola hangi cesaretle çıkıp araçları elinle durduruyorsun?

Hadi ben takip mesafemi korudugum için durabildildim, peki ya duramasaydım? Clio'ya çarpıp içindeki küçük çocukları yaralasaydım? Bunun hesabını ben nasıl verecektim? Hadi beni geçtim sen gece nasıl rahat uyuyacaktın?

O yaya benim duramayacağımı düşünüp kaçmış oradan.

Yorum sizlerin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Search and Rescue -- 19 Şubat 2019; 1:59:4 >

• Bugün hübele hübele yaya geçidinden geçerken hobbaaa araba bi fren yaptı, zor durdu!

• Medeniyet ne yazık ki bir süre daha ülkeye haram.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    beni bunaltan şeyde mtv, ötv, kdv, benzin parası, mazot parası, köprü parası, araba parça parası, geçim derdi söförleride sinirlendiriyor. sanki ülke güllük gülistanlık.Olması gereken şeyi haber yapıyorlar bunu yapmak için ilk önce eğitim vericeksin arkadaş.
    yaya yola çıkıyor ne sağına ne soluna bakıyor. Yayalar Sahilde yürür gibi yürüyor yaya geçitinin olmadığı yerde.
  • esenyurt gibi yerlerde hala geçerli değil bu... özellikle şirket arabası, taksiciler ve hafif ticari kullananlar umursamıyor... daha geçen hafta bi tane taksicinin üzerine yürüdüm yaya geçidinden geçiyorum sol şeritteki araba durdu bu afedersin şimdi yazarsam ban yerim tip bu solda duranın arkasından hışımla sıyrıldı beni sıyırıp geçti. arkasından sövdüm el kol durdu koştum yanına hayırdır lan sana şu bu derken millet geldi.. keşke bi tane çaksaydım suratına içimde kaldı
  • dün osmanbeyden şişliye doğru yürüyorum yaya geçidi geldi karşıya geçeceğim yakşalık 10-15metrelik yaya geçidi. neyse sağa baktım gelen araba uzakta olduğu için geçeyim dedim durur diye düşündüm ve bir gaza asıldı tam ezecek gibiydi aniden fren yaptı ama o esnada ben uçarak kaçtığım için fayda etmedi. diyeceğim o ki şansa geçiyoruz :)
  • Ben zaten yol veriyordum, özellikle yaya geçitlerinde fakat şimdi bu durum çok sorun olmaya başladı, sabah caddeye çıkarken ablamızın biri elinde telefon bana bir dakika işareti yapa yapa telefonla mesajlaşarak geçti, orada yaya geçidi yoktu, şimdi burada ki hanımefendiyi uyarmam mı gerekirdi, arkadaki kornaları duymadan sabır çekerek yoluma bakmam mı? Yoksa bana yol verdiği için o adamın sabah o kadar korna yemesine sebep olduğum için kendimi suçlamam mı?

Memleket eğlence deposu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Beni bunaltan durup yayaya yol vermek değil, zaten şehir içinde araba bile kullanmıyorum. Aylık yaptığım 2000 kilometrenin sadece 20 kilometresi şehir içinde, o da çevre yolu ile ev arasındaki mesafe.

Beni bunaltan bu kadar agresif bir şekilde aşırı gündem olması, yanlış uygulanması.

Millete "Yayaysan yol senin kardeşim arabalar duracak" diye bir güç verirseniz, egonun da etkisi ile güç zehirlenmesi yaşar. Gider yaya geçidinde halay çekip video atar, kendisine kırmızı yanarken dahi yola iner "Ben yayayım bana yol vereceksin" diye fırça kayar. Normalde yaya geçidinden norma bir hızla geçecekken, sırf arabanın onu beklemek zorunda olduğu için, egosunun hoşuna gittiği için normalde geçeceğinden daha aheste geçer.
    Ben bunlara birinci gözden şahit olmadım ama benzer durumda insanımızın davranışını biliyorum. Sokakta yayanın kaldırım olduğu halde, arkasındaki arabayı fark ettiği halde yolun ortasından aheste aheste yürümesine, inatla kenara çekilmemesine ve bunun gibi durumlara çok defa şahit oldum.

Elbette ki genelleme yapmak yanlıştır ama 10 insandan 1 tanesi bile böyle olsa, bu manzaralar ile sık sık karşılaşacağız demektir.

Alıntıları Göster
    güç zehirlenmesi mi yaşar yahu neyin gücü, neyin zehirlenmesi. yaya dediğin adam arabaya binmediğimiz zaman biziz, markete giden kardeşimiz, işine giden eşimiz anamız babamız. uzaydan gelen farklı bir ırk ve ya yaşam formu değil. yol müsaitse tabiki yol vereceksin. yaya geçidi olan yollarda hız limiti 30 km/s. sen yayaya yol veriyorsun arkadan 60-70' le gelen öküz çarpıyor. herkes hız limitine uysa zaten sıkıntı yaşanmayacak.
    trafikte kavga etmekten bıktım işe toplu taşımayla gidip geliyorum, eve geldikten sonra aracımı alıp çıkıyorum. yani gündüz yaya, akşam araç sürücüsüyüm. iki tarafında davranışlarını gayet iyi gözlemliyorum. akan trafikte yol vermeyen araç sürücüsü en fazla yayaya çarpar hapse girer, yol verirse arka tamponundan olur ama yaya olmayacak yerde yola atlarsa canından olur. aradaki fark bu. can tatlı, ruh hastaları hariç kimse canını tehlikeye atıp yola atlamaz zaten merak etmeyin.

• Bu işi/uygulamayı iki taraflı sindirebilmek için, biraz zaman geçmesi lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 19 Şubat 2019; 10:36:29 >
  • Kaldırıma park etmeyi hak gören adama ve akrabalarına, yaya geçidinden dans ederek geçme hakkı tanındı; beklentileri fazla yukseltmemek gerek.

• Sinyal kolunu aşağı yukarı ittirmeye üşenen tayfanın yayalara yol verirken bunalması,daralması normaldir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq_

güç zehirlenmesi mi yaşar yahu neyin gücü, neyin zehirlenmesi. yaya dediğin adam arabaya binmediğimiz zaman biziz, markete giden kardeşimiz, işine giden eşimiz anamız babamız. uzaydan gelen farklı bir ırk ve ya yaşam formu değil. yol müsaitse tabiki yol vereceksin. yaya geçidi olan yollarda hız limiti 30 km/s. sen yayaya yol veriyorsun arkadan 60-70' le gelen öküz çarpıyor. herkes hız limitine uysa zaten sıkıntı yaşanmayacak.
    trafikte kavga etmekten bıktım işe toplu taşımayla gidip geliyorum, eve geldikten sonra aracımı alıp çıkıyorum. yani gündüz yaya, akşam araç sürücüsüyüm. iki tarafında davranışlarını gayet iyi gözlemliyorum. akan trafikte yol vermeyen araç sürücüsü en fazla yayaya çarpar hapse girer, yol verirse arka tamponundan olur ama yaya olmayacak yerde yola atlarsa canından olur. aradaki fark bu. can tatlı, ruh hastaları hariç kimse canını tehlikeye atıp yola atlamaz zaten merak etmeyin.

Alıntıları Göster
    Hocam şimdi şöyle bir durum var, yol müsaitse tabii ki yol vereceğim, benim zorum bununla değil. Benim takıldığım konu durduk yere hiç bir şey yokken "Sen yayasın yola adım attığın anda bütün trafik duracak" diye bunu insanların beynine empoze ederek bu olayın gündem yapılması. Üstüne, polisin yaya geçidinde tuzağa yatması.

Şimdi siz, ben, ailemiz, çevremiz arabaya da bindikleri, arabayı gördükleri için olaya çift taraflı bakıyor. Araba yol vermediyse niye vermediğini az çok anlayabiliyor. Ama bir de genel olarak arabalardan nefret eden bir zümre de var. Hatta aşırı bencil, hep ben diyen büyük bir kesim var. Bunlara siz "Araba sana yol vermeze ceza yer" derseniz o zaman işler karışıyor işte. Üstelik olayı tam anlamadan, dinlemeden size yeşil yanarken dahi yaya yola inip durmanızı bekliyor, durmazsanız da arkanızdan "Köpek herif ben yayayım beni göreceksin" tepkisi koyuyor.

Ben mesela yayayken bir araba sürücüsü bana eliyle yol verdiğini işaret ederse, ben de elimle karşılık verip geçiyorum. Yaya geçidiyse ve gelen bir araba varsa, yaya geçidini daha erken terk etmeye çalışıyorum. Tabii ki koşmuyorum ama sallanmıyorum da, belki 1-2 adım hızlı atıyorum ki yetiyor. Hem o adama gereksiz fren yaptırmıyorum, hem kendi canımı o adama emanet etmiyorum. Kavşak noktası, belli mi olur adam belki de şuursuz bir şekilde geliyor? Niye canımı "Burası yaya geçidi kardeşim durmak zorunda işte" diye o adama emanet edeyim? Ve o adama durduk yere niye fren yaptırayım?

Yaya geçidinde yayaya yol vermekle zorum yok da, sanki geri kalan her şey düzgünmüş de bir tek bu sorunluymuş gibi bunun bu kadar gündem yapılması ve bunun etkileri rahatsız etti beni. Mesela daha dün kırmızı ışıktan geçtim bile bile. Işıkta durdum bekliyorum, polis arabası geldi. Çakar yok siren yok, ışıkta bi sağına soluna bakındı. Bastı geçti. Ben de arkasından geçtim. Madem kural, madem medeniyet. Kırmızı ışık ihlaline, polisin kuralları hiçe saymasına, ters yön ihlallerine, dönülmez levhalarına riayet etmemeye, park yasağı olan yerlere park etmemeye de önem verilsin. Emniyet şeridinden gidene de ceza verilsin. Şöyle radikal bir değişiklik olsun trafikte. Kimse kırmızı ışıktan geçmeye cesaret edemesin, kimse ters yöne girip de milletin canını tehlikeye atamasın. Dahası, ters yönden gelen taksici haklı gibi bana "Geldiğimi görmüyor musun" diye bağırıyordu. Madem bir iş yapıyorlar, tam yapsınlar.

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    haklısınız hocam. bahsettiğiniz konu tamamen kültür ile alakalı o konuya hiç değinmek istemiyorum çünkü yasa ile uygulama ile polis ile çözülebilecek bir konu değil. bunun kökü eğitime kadar iniyor. aşağıya bir video bırakacağım ve aslında konuştuğumuz konunun ülke sınırları içerisinde aslında ne kadar boş konular olduğunu göreceğiz.
    sinyal verince gaza basıp yol vermeyenler, yaya geçidine atlayınca hızlananlar, yaya geçidi olmayan boş yolda yola atlayıp hak iddaa eden yayalar aslında hep aynı insanlar. dediğim gibi sırf stresini çekmemek için artık toplu taşıma kullanıyorum ama durum ordada aynı. otobüs gelince sıra mıra dinlemen birbirini ezenler, leş gibi kokan insanlar, balık istifi gibi otobüslerle yarış yapan otobüs şoförleri sanırım sıkıntı direk insanımızda. gerisi boş. kazasız belasız yolculuklar dilerim.

• Yayayım okuldan gelirken 2 arabaya yol verdim bizim burada yanlış anlaşılmış olay . (Ankara)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekatronikçi

Pert ola ola öğrenirsin canım.
    ben senı dusundugum ıcın bunu soyledım ben pek arackullanmıyorum cok beklersın :D zihniyetini anladık sagol
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.