Şimdi Ara

Yayıncı sitesi yapmak istiyorum, hangi dili kullanayım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba bu tarz bir site yapmak istiyorum:https://www.bookdepository.com/

Sadece kitapların yer alması, yeni kitap ekleme, güncelleme gibi özellikler lazım, online satışa gerek yok.
    JavaScript düşünüyorum, nasıl olur sizce? Database olarak ne kullanayım?

• Ben olsam sqlite kullanırdım. Okuma işlemi yapıldığı sürece sıkıntı yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben .Net MVC ve SQL Server kullanarak yaptım. Panel ve UI olarak iki ayrı proje şeklinde. İncelemek istersen link atabilirim. Yakın zamanda canlıya alınacak.
  • Entity Framework mu kullandın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpmirza

Entity Framework mu kullandın?

Evet entity framework kullanarak yaptım. Detaylara link üzerinden ulaşabilirsiniz. Ek olarak kendi geliştirdiğim generic repository framework var C# ile proje onun üzerine kurulu.
  • Tablolar arası ilişki kuruyor musunuz? Eğer yapıyorsanız bu yavaşlamaya sebep olmuyor mu? ben de şirkete ait yazılmış frameworku kullanıyorum projelerde, tablolar arası ilişki kurmuyoruz. Entity Framework'ten gözle görülür derecede hızlı, testlerde de sonuç öyle. E tabi ADO.NET ten yavaş. Kendime ait son projemde EF kullandım ancak bariz yavaşlık vardı. EF'ten mi hostingten mi anlayamadık. 15 tabloda dağıldı proje resmen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpmirza

Tablolar arası ilişki kuruyor musunuz? Eğer yapıyorsanız bu yavaşlamaya sebep olmuyor mu? ben de şirkete ait yazılmış frameworku kullanıyorum projelerde, tablolar arası ilişki kurmuyoruz. Entity Framework'ten gözle görülür derecede hızlı, testlerde de sonuç öyle. E tabi ADO.NET ten yavaş. Kendime ait son projemde EF kullandım ancak bariz yavaşlık vardı. EF'ten mi hostingten mi anlayamadık. 15 tabloda dağıldı proje resmen.

Tabi ilişki kuruyorum fakat Lazy Loading ayarını kapatarak. Yoksa içi içe doldurup sonsuz döngüye giriyor. Sizin şu anda karşılaşmış olduğunuz durum muhtemelen Hosting' ten kaynaklı. Foreign Key' in bir yavaşlık getirdiği doğru fakat projeyi öldürecek bir yavaşlık değildir. Biz projeyi bir server üzerinde çalıştırıyoruz, anlattığınız şekilde bir yavaşlık ile karşılaşmadık.

Entity Framework 6 ile eskiden olan 556ms gibi veri okuma değerleri 100 ile 200 arasına düştü, NHibernate' e çok yaklaştı. Hatırladığım kadarıyla ADO ile aynı veri 26ms gibi bir süre ile elde ediliyordu ve Dapper denilen bir micro ORM arası ise 46ms ile getiriyordu.

Dediğim gibi eğer projenizde Lazy Loading kapalı değilse, bir an önce kapatın fakat sorgularınızı değiştirmek zorunda kalırsınız, örnek olarak Blog tablosunda Catalog id' si olsun Blog.Catalog.Name şeklinde erişebiliyorsanız Lazy Loading açık demektir, Blog.Catalog null dönüyorsa Lazy Loading kapalı demektir.

Blog.Catalog.Blog.Catalog.Blog.Catalog .... şeklinde sonsuz döngüye girer ve bir yerden sonra sistematik olarak durur, yani bir blog yazısı çekildiğinde içerisindeki Catalog entity' si dolar, Catalog içerisindeki blog nesnesi LAzy Loading yüzünden tekrar dolar ve böylece sonsuza dek zincirleme şekilde birbirine bağlayabilirsiniz. Yavaşlık getirir doğal olarak.

Ayrıca Lambda sorguları yerine has LINQ sorgularıyla çalışırsanız çok daha fazla verim alırsınız. Tabi bunların yanında hosting ile de test yapmak lazım benim kişisel kullandığım hosting işlemcinin %5 ini kullanmama olanak sağlıyor, ister istemez yavaşlık söz konusu olacak.

Son olarak tavsiye etmem ama Dapper micro ORM aracına bakabilirsiniz, Stackoverflow çalışanları tarafından hazırlamıştır. Temelinde ADO ile çalışır o yüzden performanslı fakat metodlar içerisinde sorguları string olarak yazmanız gerekir bir nevi sql sorgularını metodlara atayarak kullanırsınız. Biraz incelerseniz demek istediğimi anlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ElwinVanDyke -- 16 Haziran 2017; 22:10:1 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Nasıl biliyorsan öyle yap.

Yapmayı bilmiyorsan bir bilene başvur.

Güncel web programlama teknikleri ile bu siteyi en az 5 ayrı dilde yazabilirsin.

Çok ama çok özel bir gereksinimi yoksa hepsinde de birbirine yakın performansla çalışacaktır.

(tabi burada ne yaptığını bildiğini var sayıyorum).
  • Ağzınıza sağlık uzun uzun yazıp cevaplamışsınız. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. En altta yazdığınız şekilde bizim mimari de metotların içine string parametre olarak where komutlarını yazıyoruz generic list döndürüyor ya da direk komple sorguyu yazıp datatable döndürüyor falan.Epey işimizi kolaylaştırıyor şirketin işlerinde. Tekrar teşekkürler tavsiyeleriniz için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.