Şimdi Ara

Yaz geliyor dikkat edin , 2 saniyede hayatınızı karartmayın (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Kısır Hamide Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
20
Favori
37.331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1563 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İyi ki yüzmüyorum, iyi ki arabaya binmiyorum falan değil de, hayatı mümkün mertebe ama paranoyaya da bağlamadan "tedbirli" şekilde yaşamak gerekiyor. Ölüm işi başka, o yukarıdan geliyor. Ama nasıl E5'in ortasında yürüyüp şansınızı zorlamıyorsunuz, hayatta başka konularda da şansı zorlamamak gerekiyor.

Geçenlerde Binali Yıldırım enteresan birşey söylemiş, doğru da demiş, 500 küsür işçi iş kazası yaşamış, galiba 2017'nin tümünü kapsayan bir veri. Demiş ki "bunların çoğunluğu allah bilir ne baret taktı, ne iş güvenliği talimatlarına uydu, ne maske taktı"...

Üniversitede derste görmüşüz, Formaldehit yanıcı, yapıştırıcı maksatlı kullanılıyor, solunması şöyle zararlı, çalışma mekanı şöyle havalandırılmalı bilmemne... Türkiye'nin en büyük fabrikalarından birine gidiyoruz, adamlar Formaldehit içeren yapıştırıcı ile prese malzeme veriyor, sıcaklığı yedi mi iyice açığa çıkıyor, biz 2dk duramıyoruz, boğazımız gözümüz yanıyor. İşçi elinde sigara, havalandırma 3-5 dandik pervane ile sağlanıyor, ortam pislikten yıkılıyor. 10 sene sonra o işçi kanserden gidecek, sorumlusu işyeri olacak.

Emniyet kemerini bile "sıkıyor yaaa" diye takmayan, kemer susturucusu kullanan milletiz.

Konuya döneyim, bir akrabamız da 10-15 sene önce sığ suya balıklama atlamış, boyundan aşağısı felç maalesef, elleri kolları kısmen kullanabiliyor. "Dağ gibi adam" derler ya, öyleymiş.

Biz çok "birşey olmaz"cı milletiz. Dediğim gibi sırf yüzmede değil, arabada, yolda, bir aletle bilmemne ile uğraşırken vs., gerekli, bilinen bütün tedbirlerinizi alın. Sonra koruma işi Allah'a kalsın.

Eve sözde elektrikçinin biri geldi, sigortayı kapatmadan gitti elinde penseyle duvarda bir yerden çıkmış kabloyu kesti. ÇAAAAAAAAAAAAAAAAAT sesi eşliğinde ufak çaplı patladı... Aletin sapı plastik olmasa bitecek.

Aman dikkat.

• Yeri gelir yuzme bilmedigimiz icin,yeri gelir bildigimiz icin sukredecek duruma geliriz.arkadasinda dedigi gibi bazen ne yaparsan yap olum veya kaza her zaman yanibasindadir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2004 yılında ben de balıklama atlama sonucu neredeyse felç kalıyordum. Ben 6 ay boyunluk takmak zorunda kalmıştım. Çok üzüldüm gerçekten, Umarım eski sağlığına kavuşursun.
  • Hocam çok geçmiş olsun
  • Hocam çok geçmiş olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selcukyagiz -- 7 Mayıs 2018; 18:19:24 >
  • Hocam çok geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahh be genç kardeşim, bitirdi bu devlet bizi. İnsan bir uyarı levhası, bi gözlemci koyar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5A9E69EDA

Hocam başınız sağolsun. Doktorlar ne dedi bu olay için? Yani çok şaşırtıcı bir olay, mutlaka bir sebebi vardır diye düşünüyorum.
    Basiniz sagolsun ne demek kardesim

• imegos İ kullanıcısına yanıt
    Hocam bir anlık dalgınlıkla veya olayın ağırlığı yüzünden öyle yazmış olabilirim, affola..

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-5A9E69EDA

Hocam bir anlık dalgınlıkla veya olayın ağırlığı yüzünden öyle yazmış olabilirim, affola..
    Onemli degil kardesim yanlisikla yazmissin belli insanlik hali

• Geçmiş olsun kardeşim. Yüzme hocalığı yapan dayı oğlumda bu hatayı yapmıştı. Allah korudu 8-10 dikişle atlatıldı. Bu konuyu açtığın için ayrıca sana teşekkürler, çok yararlı bir konu.

• Bu konuyu uplamak lazım.
  • Her deniz sezonunda uplamak lazım.

• Arkadaşın son durumu nasıl acaba

• Yüzme bilmiyorum. Şükür

• Geçmiş olsun. Allah sağlık sıhhat versin.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.