7800x3dye geçtim, arctic freezer esports duo 34 kullanıyorum, kasamsa corsair 500r. Fan olarak üst kısma 2 adet lian li p28 taktım, arkada da corsair fan var, bu üç fan egzoz fanı. Yan kapakta 200mm noctua fan var. Önde ise corsairin kendi fanları var ama çok yetersiz çalışıyorlar. Ayrıca sanırım bir hata yaparak yan kapağa 2 140 mm takmak yerine bir 200 taktım, sanki neredeyse hava çekmiyor, önünde toz filtresi var. Pbo ortalama -25. Masaüstü kullanımda sıcaklıklar pbodan dolayı baya oynak ancak cbp kapatıp 55 derecede kullanabiliyorum yine de pbo açıkken oyunlarda sıcaklık 75-76 dereceye çıkabiliyor. Kasamdaki stok kasalar yerine noctua 140 ekleyebilirim ya da işlemci soğutucuyu noctua nh-d15 de yapabilirim ama 13 yıllık kasaya yatırım yapmaya değer mi sizce ve sıcaklıklar kasa değişirsem düşer mi, sıcaklıklar bu işlemci ve mevsim için normal mi? Tüm yazdıklarıma rağmen kasa tavsiyelerine açığım, bütçem en fazla 7-8 bin, önceliğim şıklık ya da rgb değil. Hatta rgb kullanmayacağım bile, bana güncel kasamdan çok daha serin çalışacak, kullanım ve kurulum kolaylığı sağlayacak kasa arıyorum, şimdiden teşekkür ederim |
Yaz sıcağında buz gibi çalışacak kasa tavsiyesi
-
-
Bu sıcaklıklar güncel işlemciler ve o soğutucu ile normal bence. Sıvı soğutmaya geçmeyide düşünebilirsin.
-
-
Sağ olun hocam. Sıvı soğutmayı düşünmedim hiç, pompayla şunla bunla uğraşmak istemedim, olmadı noctuaya geçerim.
-
Sağ olun hocam, benim ön panel açılmamaya ant içmiş, bir kere açabildim sonra da açamadım. Lian li lancool 3 alıcam, 5.5 bin falan. 4 fan var içinde. Bende de 2 adet p28 var onları da alt kısma takar yanına da bir tane alırım. Şimdilik idare eder gibi
-
Lancool III güzel seçenek.
2650 TLwww.n11.comThermalright Phantom Spirit 120 Evo Intel Ve Amd Uyumlu İşlemci Soğutucu Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/thermalright-phantom-spirit-120-evo-intel-ve-amd-uyumlu-islemci-sogutucu-51269397
Noctua yerine buna bakın, f/p ürün.
İncelemesini de bırakayım
https://www.techpowerup.com/review/thermalright-phantom-spirit-120-evo-argb-cpu-air-cooler/
NH-D15 G2 ile de karşılaştırmışlartechpowerupNoctua NH-D15 G2 Review - Big Performance, Bigger Pricehttps://www.techpowerup.com/review/noctua-nh-d15-g2-cpu-cooler/9.html
Ekleme: bir kasa değişimi yapın, baktınız hala soğutma yetersiz Thermalright'a bakarsınız
Ekleme 2: çok harcamak istemiyorsanız önde Type-c girişi olan buna da bakabilirsiniz. Tek renk beyaz olarak geliyor, siyahı var ama Türkiye'de yok.
3375 TLinventusANTEC P20C White Temperli Yan Cam, 3x120mm Fan, Güç kaynaksız, Beyaz, Mid Tower Kasa - inventushttps://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=14431
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 4 Ağustos 2024; 18:9:23 >
-
Carbide 400R kullanıyorum. Sayın @a-f-h 'nin eklediği görsele dayanarak, 400R 500R fan yerlerinin benzer olduğunu düşünerek yazıyorum.
Fanlar:
Ön: Alt ve orta 2 tane kasa stok 120 mm fan, içeri. Üst 1 tane 120 mm fan, içeri (5.25 yuvaya L-braket uydurarak).
Arka: Üst, 1 tane 140 mm fan, dışarı. (Aynı hizada alta ikinci fan yapamadım. Hmm belki dışa olabilir, bir bakayım buna.)
Alt: 120 mm slim fan, içeri.
Üst: 2 tane 140 mm, dışarı.
Yan: Alt 140 mm, içeri. Üst 140 mm, dışarı.
CPU: be quiet! Dark Rock Slim, tek fan.
2 tane M.2: Çin (Jeyi) pasif heat-sink kutu üzerine üçer adet 25mm fan. Aman dikkat. M.2 çiplerinin yükseklikleri farklı. Ona göre uygun kalınlıkta termal-pad kullanın. Yakın zamanda, kendinden fanlı soğutucu bloklara geçmeyi düşünüyorum.
Voltaj regülatörleri ısı dağıtıcısı üzerine fan koymak için araştırma yapıyorum. Braketi kendim ürettirsem, fanlar kolay bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafyon -- 4 Ağustos 2024; 22:35:11 >
-
Görsel için çok teşekkürler. Bende Carbide 400R var. Yauv şu ön kapağı nasıl açıyorsunuz?
-
Sorun kasa değil işlemci soğutucunuz. İşlemciniz için yetersiz hocam, oyunlarda kurtarır muhtemelen ancak bu gibi sentetik testlerde limitlerde çalışacaktır.5600 ile aynı soğutucuyu kullanıyorum 60-65 dolaylarında çalışıyor fan 800-900prmdeyken.
-
Enermax liqmaxflo 360 öneririm sessiz güzel.sogutucu bende 240 olanı var onda bile ses yok kasa lancool 3 iyi veya lancool 216 da alabilirsiniz kullaniyorum güzel kasa -
-
quote:
Orijinalden alıntı: cafyonGörsel için çok teşekkürler. Bende Carbide 400R var. Yauv şu ön kapağı nasıl açıyorsunuz?
Güncel
-
Sıcakta rahat etmek istiyorsan kasaya fana .vb harcayacağın parayı klimaya yatırmak daha mantıklı. Hem sen serinlersin hem kasa bileşenleri rahat eder.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X