Şimdi Ara

4 mevsim vs yaz lastiği (İzmir için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, renault clio aracıma yeni lastik alacağım ancak kararsız kaldım. İzmir için genelde yaz lastiği öneriliyor biliyorum ancak aklımda şehir dışına çıkma durumu olursa ne yapacağım sorusu geliyor. Mesela kasım başı istanbula gitme planım var bu yolda yaz lastiği sorun çıkartır mı? Bu tarz küçük geziler için 4 mevsim almak gerekli mi? 4 mevsim alsam fiyat farkı haricinde ve küçük performans farkı haricinde birşey kaybediyor veya kazanıyor muyum gibi.

Aklımda yaz için;

www.lastikcim.com.tr
    Lastikcim Aklın Yolu | Lastik Almanın Güvenli ve Pratik Yolu
    https://www.lastikcim.com.tr/lastik/otomobil/bridgestone-turanza-t005-195-55-r16-87h-1,1-617350?dot=2024

4 mevsim için de;

www.lastikcim.com.tr
    Lastikcim Aklın Yolu | Lastik Almanın Güvenli ve Pratik Yolu
    https://www.lastikcim.com.tr/lastik/otomobil/continental-allseasoncontact-2-195-55-r16-87h-m-plus-s-3pmsf,3-355048?dot=2024

Seçenekleri var.

• tartışmaya gerek yok yaz lastiği alın. kar buz olmadığı sürece ufak gezilerde sıkıntı olmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Net olarak yaz lastiği. 4 mevsim savunanlara tek cevabım 28 derece üzerindeki sıcaklıkta paten gibi kayarsınız. Michelin crossclimate kullandım hiç memnun değildim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yazlık desenli 4 mevsim kullandığım ve 40+ derece Antalya'dan gelirken (hava basıncını düzelttikten sonra) hiç bir sorun yaşamamama rağmen İzmir'de yazlık lastik dışında bir şey kullanmazdım. Ayda yılda bir karlı yere de gitmek için 10 ay iyi sıcağın olduğu yerde risk almazdım. O karlı yere gitmek için başka çare düşünmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conqueror26 -- 6 Ağustos 2024; 0:10:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Izmirde yazlık harici bir lastik kullanmaya gerek yok bence. Kışın yağışlar fazla olduğu için ıslak tutuşu iyi bir yazlık lastik tercih edilebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • continental ultracontact izmirde harika

• Teşekkürler arkadaşlar %100 yaz lastiği denildikten sonra tabi ki yaz lastiği almaya karar verdim  . Dün de insanların arabalarında takılı lastikleri inceledim biraz yaz lastiği haricinde görememiştim, sanırım bunca zaman sadece ben 4 mevsimlerle gezdim :D.

• Lego95 kullanıcısına yanıt

ben yıllardır 4 mevsim kullanıyorum. gayet de memnunum.

yılda 2 kere lastik sök tak, götür getir sıra bekle, lastikçilerin o dönemler aşırı yoğun olması , elemanların garip tavırları vs işlerinden kurtuldum.

ayrıca 28 derece üzerinde hiç patenlik bir şey yaşamadım. şu an bulunduğum yer 32 derece.

• forever eagle kullanıcısına yanıt

Evet haklısınız ama zaten sök tak yaptırmadan 5 sene yaz lastiği artık İzmir özelinde diye ondan sordum, kar alan bir yer olsa düşünmeden 4 mevsim.

• Equexks E kullanıcısına yanıt

evet izmir için kışın şehir dışına çıkılmayacaksa gereksiz.

istanbul gibi yerler için 4 mevsim çok uygun oluyor. sök tak işi gerçekten eziyet oluyor.

• Istanbulda bile son 3.yila bakarsaniz yaz lastigi gayet yeterli gelecektir

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba.İzmire all seanon lastik alınmaz.Yazın hamura döner tüm bloklar ve hamur.T005 gayet iyi bir ürün.O ebatta o performansta 2. bir ürün aklıma gelmedi.

• İzmir de clio gibi bir araca 4 mevsim sakın öyle bir hata yapmayın.

4 mevsim lastikler söylenildiği gibi bir lastik olmuyor 1 senede kauçuk yapısı sertleşiyor sabun gibi kayıyor.

Dişleri de çok daha kısa sürede parçalanıyor. tabi bu parçalanma ile yol sesi çok fazla artıyor, yakıtta öyle.

İzmir Den istanbula gidip gelmek için yaz lastiği yeterde artar. Yol işaretlerine dikkat edin buzlanma olan noktalarda levhalar oluyor zaten. Az da olsa karlı veya buzlu bir yerde kalırsanız lastik havalarını indirip dikkatli bir şekilde gidebilirsiniz. gözle biraz yanaklar şişecek kadar indirin ki temas yüzeyi artsın.

Yaz lastiği alın dedik şimdi ama gidipte petlas felan da almayın sakın. Almışken hankook, good year , bütçe varsa tabi mishelin olabilir :D Hankook yumuşak ve çok güzel bir lastiktir.. Laufenn var yıllardır şirket aracında kullanırım çok sessiz konforlu ve yol tutuşu güzel lastik. izmir de yamurlu havalarda ne kaydığını ne savrulduğunu gördüm.

Şimdi nexen diye bir lastik te çıktı WW grubu Skoda grubu fabrika çıkışı araçlarında nexen kullanıyor. fiyatı şuan uygun fakat bu duyulduk ve talep arttıkça fiyatı uçacaktır.

• 5 senedir allseasoncontact ile kullanıyorduk aslında bir sorun olmadığı için tekrar düşünüyordum ama T005ler için heyecanlıyım, yol tutuşu nasıl değişecek görmek için. Kargo geldi bugün randevu için ararlar diye düşünüyorum, teşekkürler herkese.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.