Şimdi Ara

Yazdığım Amacıma uygun Bir Yazıcı Tavsiyesi Yapar mısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • A3 Kağıdına 50 sayfalık bir kitap (25 Yaprak) baskısı yapacağım. Kitapta en çok siyah renk kullanıldı.
    Diğer renklerde yazı başlıklarında bazı kelimelerde kullanıldı.
    Ben bu kitabı çok sayıda basmak istiyorum.
    Sipariş geldikçe.
    Kitabı ben düzenledim. Bilgisayardan yazıcı yoluyla çıktı alınabiliyor.

Maliyeti hesapladım bir yazıcı üzerinden (cp5225)
    1 sayfa maliyeti (kağıt + boya (orjinal kartuş - dolum değil) + 0,07 tl (7 kuruş) )
    50 sayfa (a3) maliyeti = 3,5 tl oluyor.

Şimdi ben bu kitaptan çok basmak istiyorum. Yazıcıların ömürleri varmış. Mesela bahsettiğim yazıcı 75.000 (a4 kağıdı) adet diyor.

Ben bu kitabı ileride belki ayda 300 tane basmam gerekecek isteğe göre.
    Belki daha fazla.

Matbaa ile görüştüm. Daha pahalıya gelir yazıcı al dediler.
    Yazıcılar da pahalı. Bir de baskı kapasitesi de düşük oluyor.
    ilk sorum : Dijital baskı ile daha düşük maliyetli yapabilecek bir yer bulabilir miyim?

İkinci sorum : Ben nasıl bir yazıcı almalıyım ki bana yukarıdaki gibi maliyeti olacak ve belki senede bu kitaptan 1000 tane basmamı sağlayacak ?

Üçüncü sorum : Yazıcı ömürleri ne oluyor? Ben bir yazıcı alsam 2 yıl garanti süresi içinde bu yazıcıdan mesela a4 kağıdında 75.000 yazıyorsa 150.000 sayfa alamam mı? Almaya çalışırsam ne olur? Sorun oluşursa garanti kapsamında olmaz mı?

Alacağım yazıcıya şu an vereceğim ücrette en fazla 1000 tl.

• hp 7000 önerildi bu amacıma uygun olarak.
    ne dersiniz işimi görür mü?
  • 7000 wide format cihazda baskı kafası sadece servis tarafından değiştirilebilen bir parça. Siz bu kadar yoğun çıktı alacaksanız eğer. O baskı kafası bi müddet sonra değişmesi gerekecek. Bu durumda servise gidecek. Baskı kafasının sarf malzeme olduğu bir cihaz tercih edin derim. Siz değiştirirsiniz ve devam edersiniz çıktı almaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: milyem

hp 7000 önerildi bu amacıma uygun olarak.
    ne dersiniz işimi görür mü?

canon ıx6550 işinizi fazlasıyla görür. ayrıca baskı kafası sarf malzemesidir cok kolay bir şekilde cıkararak değişim yapabilirsiniz. 5kartuş kullanıyor bu da profesyonel baskı almanızı sağlar. ayrıca dolan kartuşlada kullanırsanız baskı maliyetindede cok büyük ölcüde tasarruf sağlarsınız.
  • Bahsettiğiniz iş yazıcı ile olacak iş değil ve maliyet konusunda hesabınız yanlış sanırım.Hiç bir yazıcıda 1000 adet basmanın maliyeti matbaadan ucuz olmaz...İşin sürekliliği yoksa da bunu basacak makine yatırımı yapmak boşa sermaye kaybı. Copy centerlarla çözün.
  • eğer kitap size aitse kopyalama merkezleri size ucuza yapacaktır. size ait olmayan kitaplar korsan olduğundan ve çoğaltılması yasak olduğundan genelde basmazlar ama sizde problem olacağını zannetmiyorum.
  • Baskıya hazır bir PDF dosyası oluşturun. Sipariş geldikçe fotokopi merkezlerinde çıktı alın. Cağaloğlu'nda A4 çıktıyı 3 kuruşa veren yerler var. Normalde de kullanacaksanız neyse de, sırf kitap basmak için yazıcı alınmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • merhaba arkadaşlar
    hala karar veremedim hangi yazıcıyı almam gerektiğine.
    şu an cp5225 i kullanıyorum geçici olarak.
    ama benim 1-2 hafta içinde yazıcı almam gerekiyor mutlaka.
    a3 kağıdına çıktı almam gerekiyor. Burası küçük bir şehir copy centerda yok.
    Günlük şu an en az 500 yaprak a3 kağıdı (1000 sayfa) renkli çıktı almam gerekiyor.
    cp5225 ısınıyor ve devamlı ara veriyorum.

1-2 Hafta sonra en az günde 1000 yaprak a3 kağıdı (2000 sayfa) almam gerekebilir şu an ki duruma bakılırsa.
    benim alacağım yazıcıda işimi sekteye uğratmamalı.

Dediğiniz gibi yazıcı kafası sarf malzeme olmalı. yoksa işim aksar servise git gel olursa.

CANON IX 6550 ve DOLAN KARTUŞ SİSTEMİ
    ile işimi halledebilir miyim?
    Yazıcılar konusunda bilgi sahibi değilim. Toner dolumu yaptığım yer başka şey diyor bir başka bir şey diyor.Kararsız kaldım
    Mesela cp5225in tonerini herkes yapamaz toner bozulur dedi toner dolduran bir yer.
    Profesyonel bir yerde doldurtun dedi. Burada öyle bir yer yokki.

Yani demek istediğim bunlarda olunca yazıcıyı alıp işimi yapamazsam sıkıntı olur şu dönemde.
    Bu Canon ısınma yapmaz mı cp5225 mesela 3000 tllik makina o bile 1 günde verdiği çıktı işimi görmüyor.
    Isınıyor. Bir süre sonra kağıtlara yamuk basıyor.

Bir de kartuşlu mu lazer yazıcı mı benim için daha uygun?

Teşekkür ederim yorumlarınız için.

• quote:

Orijinalden alıntı: minolta35

Bahsettiğiniz iş yazıcı ile olacak iş değil ve maliyet konusunda hesabınız yanlış sanırım.Hiç bir yazıcıda 1000 adet basmanın maliyeti matbaadan ucuz olmaz...İşin sürekliliği yoksa da bunu basacak makine yatırımı yapmak boşa sermaye kaybı. Copy centerlarla çözün.

copy centerlarla görüşüyorum.
    Bana sayfa başına (renkli A3 ) 75 kuruştan daha düşük söyleyen olmadı.
    Ben şuan kullandığım yazıcıyla sayfa başına maliyetim 6 -8 kuruş civarı.
    Benim yazıcı almaktan başka çözümün yok.
    Matbaalarda büyük miktarda basım üzerinden çalışıyorlar.
    Bir de oldu ya sayfanın birinde güncelleme gerekecek. Yanlış veya hatalı bir bilgi var. Ben 3000 tane matbaadan bastırdığım kitabı ne yapacağım?
    Şu an her an güncelleyip çıktı alabiliyorum dijital baskı olunca.
    Arkadaşlar çözüm önerilerinizi bekliyorum.

bu arada halen bir yazıcı alamadım.
    En son Epson r1400 önerildi . O da şu anki bütçemi zorluyor.
    Canon IX 6550 Bitmeyen kartuş sistemli yazıcı da piyasada yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milyem -- 15 Mayıs 2012; 10:56:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: comely35

epson 7015 a3 yazıcıyı öneririm

http://www.bitmeyenkartus.com.tr/Epson-WorkForce-WF-7015-A3-Yazici-ve-Pigment-Murekkepli-Kolay-Dolan-Kartus-Sistemi-1-Sayfa-Renkli-Baski-002-TL,PR-1560.html

bununla devamlı çıktı alsam zor olur diye düşünüyorum. Hiç kolay dolan kartuşla çalışmadım.
    Ama 50 tane A3 kağıdı çıktı alsam kartuş biter ve dolum yapmam gerekir.
    Her 50 de de bununla uğraşmak kullanışsız olmaz mı?
    Dolumu nasıl oluyor? Kaç dakika sürüyor? Bir de mürekkep bulaşıyor mu bu işi yaparken?

• Biriyle görüştüm.
    Epson b110 almış.
    Bitmeyen kartuş sistemli. İnternet kafede çıktı alıyor devamlı.
    Devamlı sıkıntı çıkıyormuş kartuşlarda.
    Kartuş mürekkebi aldığı yerden de çok kalitesiz mürekkepler gelmiş.
    sarı hiç yazmıyor dedi.
    yani alacağın yer de çok önemli dedi.
    arkadaşlar epson b110 ve epson r 1400 arasında kararsız kaldım.
    bunların arasında tabi fark var.
    ben de r 1400 ü tercih ederim.
    ama bitmeyen kartuş sistemli olunca devamlı mürekkep alacağım.
    alacağım yer çok önemli.
    en iyi makinayı da alsam mürekkepte sorun varsa makina çalışmaz.
    doğrusu düzgün hizmet verecek bildiğim bir yer yok.
    burası küçük yer .
    yarın bana sıkıntı çıkaracak bir firmayla da iş yapamam.
    var mı alan ve bu makinalardan bitmeyen kartuşlu kullanıp sorunsuz çalışmış olan.
    tavsiyeleriniz bekliyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.