yazıcı lexmark x6170tir bunu modeme bağlayıp herkesin kendi bilgisayarından çıktı alabilmesini istiyorum.
bunun için ne yapmam lazım
Yazıcının kurulu olduğu bilgisayarda hangi işletim sistemi var? Yazıcı ağ yazıcısı mı yerel yazıcı mu? Yazıcıyı kendi iç ağında mı paylaştırmak istiyorsun yoksa dış ağa mı açmaya çalışıyorsun?
yazıcı ev içi kullanmak istiyorum
modem de usb girişi var yazıcı yı modeme bağladım
modem arayüzünde yazıcı ağa baglı görünüyor ama pc den baglanamıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: landowner
yazıcı ev içi kullanmak istiyorum
modem de usb girişi var yazıcı yı modeme bağladım
modem arayüzünde yazıcı ağa baglı görünüyor ama pc den baglanamıyorum
modemin markasini modelini de yazarsaniz daha kolay olur cozum bulmak. \\modemin_IPsi seklinde baslat menusundeki calistira yazdiginizda belki modemin share edilmis yazicisi olarak gorebilirsiniz. modemin kendi dokumaninda da yaziyor olmali, usb baglanti sonrasi yapilmasi gereken islem.
yaziciyi paylasimli hale getirseniz?
lexmark x6170
quote:
lexmark x6170
lexmark dogru duzgun yazici yapamiyor ( ayni model yazicisi vardi bende de) simdi de modem mi uretmeye baslamis modemin marka modelini sormustum.
yazıcıyıda bir arkadaştan aldıgım için kullanım klavuzu falanda yok
lexmark x6170
yok hocam modem superonline verdi fiber internetten dolayı normal adsl modemler olmuyormuş
şimdi belki şaşıracaksınız ama modemin markası pirelli :)
Modem arayüzünden yazıcıya atanmış olan IP adresini bulmanız gerekiyor. Bu IP adresini bulduktan sonra bilgisayarınıza yazıcıyı kurarken şu adımları izleyeceksiniz.
Win7 için işlemler şu şekilde.
Başlat->Aygıtlar ve Yazıcılar->Yazıcı Ekle
Buradan yazıcı ekle'ye tıklayacaksınız. Sonra önünüze çıkan menüden "Yerel yazıcı ekle"nin üzerine tıklayacaksınız. Diğer şık yanıltmasın sizi bunu seçeceksiniz. Önünüze gelen menüden "Yeni Bağlantı Noktası Oluştur"u işaretliyerek yandaki açılır menüden "Standard TCP/IP Port"u seçeceksiniz ve ileri diyeceksiniz. "Ana bilgisayar yada IP adresi" kutucuğuna yazıcının IP adresini yazacaksınız ve ileri diyeceksiniz. Gelen menüden yazıcı marka ve modelini seçeceksiniz. Eğer listede yok ise internetten driveri indirip Disketi Var butonuna tıklayarak driveri seçeceksiniz. Eğer driver CD'si var ise onu hedef gösterip ondan da tanıtabilirsiniz. Sonrasını yönergeyle halledersiniz.
quote:
yok hocam modem superonline verdi fiber internetten dolayı normal adsl modemler olmuyormuş
şimdi belki şaşıracaksınız ama modemin markası pirelli :)
http://forum.donanimhaber.com/m_37267161/tm.htm burada anlatilmis bir kac sey, belki isinize yarar. eger modem arayuzunden test print alabilme ozelligi varsa oncelikle modem usb uzerinden printer ile duzgun konusabiliyor mu onu kontrol edin, sonrasinda network printer arattirdiginizda bulabiliyor musunuz bakin. kolay gelsin
hocam bu yazıcı ip sini bulamadım nereden bulabilirim
yazıcı ip si bulmak için network protocol analyzer, network view gibi programları buldum ama ip yi hala bulamadım
yazıcı ip adresi için süperonline müşteri hizmetlerini arayarak yardım alın.
süperonline mi
modemi nereden aldıysanız oranın müşteri hizmetlerini aramanız gerekiyor
süperonline ı aradım
adam da tam bilmiyor sanırım önce modemin ip si 192.168.1.1
sonra da 192.168.1.3 dedi
ikisi de olmadı ayrıca modem arayüzünden yazıcı üstüne tıklayınca şöyle birşey yazıyor
Oncelikle sunu bilmeniz gerekiyor.Modemdeki usb portu hangi aygıtlara destek veriyor.Uzerinde usb bulunması ona yazıcı baglanacagı anlamına gelmiyor belki sadece hdd baglanabiliyordur torent falan downloadlar için.Eger bu mumkunse modemin kitapcıgından bakacaksınız eger var ise yoksa ise internetten pdf olarak bulup oradaki yonergeleri takip edip kuracaksınız.Eger modem yazıcı destegi vermiyorsa iki secenek var birincisi printserver ikinicisi bir pc uzerinden dagıtmak.Pc uzerinden dagıtırsanız pc kapalı iken yazdıramazsınız printserverda ise usb olsun lpt olsun yazıcıyı buna baglıcaksınız sonra bir ethernet kablosunuda printservera takacaksınız bu alet bir ip alacak daha sonra bu ip ile yazıcıyı tanıtacaksınız.
SAYGILARLA
Hocam modemin yazıcı özelliği var zaten modem arayüzünden yazıcı etkin ve 1 aygıt bağlı diyor.
ama bilgisayardan yazıcıyı ekleyemedim sorun bu?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme