|
YAZICI TAVSİYESİ İSTEYENLER (202. sayfa)
-
-
epson 6 renki yazıcıları var. eski model l800 modeli gibi bu modeli fotografcılar da kullnıyor.
epson veya baska yazıcılarda 4 renkliler o kadar kaliteli foto baskısı vermez. lazerler zaten fotograf baskısı yapılmıyor.
-
Bunda uzun süre baskı yapılmazsa mürekkep kuruması olayı oluyor mu acaba hocam? -
Mürekkepli tum yazicilarda bu sorun olabilir. Hele baski ucu 1 pl bu cihazlarda foto baskısında net goruntu icin. Uccun 1 pl oldugu icin tıkanma ihtimali daha yuksek. Bende epson 4 murekkepli sinifta fotokopi icin ondaki uc 3 pl, 40 50 gun yazin cikti almadim sorun olmadi. Ama 1 pl olsaydi ne olurdu bilmem.
Ya surekli en az haftada 1 cikti almak gerekli. Yada foto cikti isini disarida halletmek gerek, gerek fotonun cikti kalitesi gereksr uzun omurlu olmasi icin ben olsam disarida baski alirdim.
-
en iyi fiyat performans + muadil toner fiyat uygunluğu olan lazer yazıcı tavsiyesi alabilir miyim?
-
Selamlar.
Daha çok teknik çizim, metin, form vs basmak için renkli lazer yazıcı bakıyorum. Ev ortamında kullanılmak üzere.
Ayda 20-30 sayfadan fazla pek basmam gerekmez.
Tarayıcı özelliğine de ihtiyacım var.
Fotoğraf basmayı planlamıyorum.
A3 baskı özelliği harika olurdu ama bu işe ayırdığım bütçede (2000-4000 TL) renkli lazer çok fonksiyonlu A3 görmedim.
Benim için önemli olan sorunsuz olması. Yok toner sızdırıyor, yok kağıt sıkıştı vs bunlarla vakit kaybetmek istemiyorum. Yoksa ortalama bir baskı kalitesi yeterli -
merhaba arkadaşlar evde çocukların okul ödevlerini çıkarmak için tarayıcı özelliği olan maksimum 2000 tl bütçe için epsonun hangi modelini önerirsiniz?
-
merhaba
lazer yazıcı arıyorum. ayda 30/40 sayfa.. renkli degil
wifi olmali
toner doldurulabilmeli uygun
fotokopi olmalı
arkalı önlü yazabilmeli
fax gereksiz.
tarayıcı şart
....
nedir öneriniz -
Benzer arayışım var. Uygun bir ürün bulabilmiş miydiniz?
-
tonerinden en fazla çıktı alacağım en uygun ürünü arıyorum. yardımcı olan varsa f/p ürünleri için aydınlaın.
-
Brother in herhangi bir modeli olabilir. Mesela dcp1511 var. Gayet iyi yazıcıdır. Alırken biraz pahalı gelebilir ama doldurulabilir ve çipsiz toneri sayesinde orta vadede kara geçirir. -
Şirket için tanklı yazıcı düşünüyorum. EPSON ECOTANK M3170 veya 2170.
Aylık çıktı sayısı 1000 in üzerinde olur. Bu tipleri kullanan ve tavsiye edecek var mıdır?
-
Merhaba ofiste a3 a4 siyah beyaz cıktı alabileceğimiz cihaz önerisi yapabilirmisiniz , fiyat en düşüğünü almayı planlıyorum :)
Aylık çıktı sayısı maksimum 250
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 12 Şubat 2022; 15:16:27 > -
Arkadaşlar 3.000 lira aralığında Mac sistem uyumlu yazıcı / tarayıcı hiç bulamadım.Bilen var mı ?
-
Merhabalar, eşim dış çekim fotoğrafçılığı yapıyor. Düğünlerde de çalışmak niyetindeyiz. Bu sebeple düğünlerde baskı yapıp satmayı düşünüyoruz. Ancak çok uzun süredir ilgilenmiyorum yazıcılarla, bilgim yok son 10 yıla ait diyebilirim. Dolumlu yada lazer olabilir, hiç bir fikrim yok.
Bize ekonomik, yeterince hızlı ve fotoğrafları mahvetmeden basacak bir yazıcı lazım. Bazı düğünlerde bakıyorum, pikseller sayılıyor fotoğrafta, ki bu daha çok düzenleyenin iş güzarlığı ama yine de o boyutta piksellerin gözükmemesi lazım.
Sıfır yada ikinci el olabilir. Gövdeyi ikinci el alıp kartuşları dolumlu bir cihaz da alabilirim örneğin. Hatta en mantıklısı bu sanırım.
Ek: USB olabilir, laptop bağlamayı düşünüyorum. Wifi olursa da olur. Kamerada da wifi olduğundan direkt baskı yapabiliriz belki o şekilde hatta, bilemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 7 Mart 2022; 22:11:31 > -
Lazer olmaz hocam. Fotoğraf baskısı alacaksanız mürekkepli olmak zorunda. Sadece 13x18 mi baskı alacaksınız yoksa A3 hatta A2 baskı gerekecek mi? Düğün fotoğrafı çekeceğinize göre gelin illa bir tane de duvar için büyük boy baskı ister . Şunlar 6 kartuşlu a4 yazıcılar.
Canon Pıxma G540 : 2500 lira
Epson Ecotank L8160 8500 lira
Her ikisinde wifi var. Orjinal mürekkebi ne kadar muadili var mı araştırmanız lazım.
A3 fotoğraf yazıcıları:
Canon Imageprograf PRO-300 :10.000 lira. 10 renk kartuşu
Epson ecotank L8180 :11.000 lira . 6 renk kartuşlu
-
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Zamanında ofise bir renkli lazer yazıcı almıştım. Fotoğraf çıktısı denemediğim için bilmiyordum, ondan sordum.
Öyle A3 tablo boyutuna çıkmazlar salondayken sanırım... Ben görmedim yada henüz. Sonra istediklerinde problem yok, ayda 10 tane albüm basımı için bile A3 makine almam günümüz şartlarında.
Genelde salonlarda hemen basıp teslim edilen boyutlar, A4 veya daha daha küçük boyutlar gördüğüm kadarıyla. 13x18, 15x21, 20x30 gibi.
-
Selamlar yeni bir tanklı yazıcı arayışındayım.
Cok sık kullanmamakla beraber, bazı hazırladığım sınavlar, küçük evraklar, 10x15 formatında fotoğraf baskıları almak için doldurulabilir tanklı yazıcı istiyorum.
epson l220 kullanıyordum uzun yıllardır ancak artık tak ettirdi.
hangi yazıcılardan önerirsiniz. Wifi olması önemli çünkü ipad veya iphone üzerinden göndereceğim. Bilgisayarım şu an için yok maalesef.
Epson tercihim ancak hp’nin 530 modelinde sanırım 3 siyah 3 renkli mürekkep de çıkıyormuş. Orijinal ürün kullanırım o yüzden sarfiyat malzemelerinin uygun olması da önemli.
İsteğim doldurulabilir, fotokopi, wifi ve fotoğraf baskısında iyi çözünürlük sunabilmesi.
-
HP Color Laser MFP 178nw isimli yazıcıdan bahsedeyim. Mürekkepli yazıcı bozulunca acele renkli lazer arayışına girdim, fiyatlarda sürekli arttığından acele edip aldım. Siz almayın diye yazayım:
-En küçük renkli lazer yazıcı olduğu söyleniyor belki öyledir bilmiyorum ama bana masa üstünde boşuna yer kaplayan gereksiz büyük bir yazıcı gibi geldi.
-Hp Smart isimli programı hem pc hem mobil app olarak kullanılıyor ve sürekli sorun çıkarıyor.
-2 satırlık siyah-beyaz ekranı içler acısı.
-Arkalı önlü yazdırma olmadığı gibi, dandik tepsisinde de elle çift yönlü yazdırmak zor.
-İncecik tonerleri 700 sayfa çıktı verMiyor, %5 yoğunlukta yazdırmıyoruz çünkü,normal bir evrak %30 yoğunluktadır (yoğunluk: print edilen alan/tüm sayfa).
-Yani 120 sayfa çıktı almak için orjinal toner alırsanız sayfa başına 28 lira harcamanız gerek. Kuruş değil LİRA. Muadil toner alırım derseniz (muadil toner kullanabilmek için de 200 liralık bir yazılım almanız lazım ve garantiyi iptal ediyor) o da sayfa başı 6,25 TL gibi mal oluyor. Kırtasiyeden yazdırsanız daha ucuza gelir. En azından yazıcıya para vermemiş olursunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barsoy -- 13 Mart 2022; 1:55:50 >
-
Arkadaşlar merhaba. Ev kullanıcısıyım. Ara sıra dekont vb. belgeleri ve soru bankası vs. gibi pdf dosyalarından siyah-beyaz çıktı almayı planlıyorum. Lazer yazıcı almayı düşünüyorum. En dayanıklı olan marka/model hangisidir sizce? Fiyat üst sınırım 2500. Şimdiden teşekkürler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X