Şimdi Ara

Yazıcıların mürekkebi bittiğinde tarayıcıyı devre dışı bırakan Canon'a dava açıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
6.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazıcıların mürekkebi bittiğinde tarayıcıyı devre dışı bırakan Canon'a dava açıldı

Canon Amerika, bazı yazıcılarının mürekkep bittiğinde tarayıcı veya faks özelliğinin kullanımına izin vermemesi nedeniyle dava edildi. David Leacraft adlı müşteri aldatıldığı gerekesiyle şirketi mahkemeye verdi.

Ayrıca Bkz.ABD'li senatörlerden Biden'a çağrı: Honor'u da kara listeye al

Canon kullanıcıları yanıltmakla suçlanıyor. Leacraft, hepsi bir arada cihaz olarak konumlandırılan Pixma MG6320 yazıcısının, mürekkep bittiğinde belge tarama ve faks gönderme özelliklerini devre dışı bıraktığını fark etti.

Yazıcıların mürekkebi bittiğinde tarayıcıyı devre dışı bırakan Canon'a dava açıldı

Elbette ki belge taramak veya faks göndermek için yazıcıda mürekkep olması gerekmez. Kullanıcı da doğal olarak cihazın mürekkebi bitse bile bu işlevlerin çalışmaya devam etmesi gerektiğini söylüyor.

2016'dan bu yana şikayetler var

Yapılan şikayette " Davacı, Leacraft belgeleri taramak için yazıcıda mürekkep bulundurması gerektiğini bilseydi cihazı satın almazdı veya bunun için o kadar çok para ödemezdi" ifadelerine yer verildi.

İlginçtir ki müşteriler bu sorunla ilgili 2016'dan beri Canon ile iletişime geçiyor. Destek ekibi ise onlara, yazıcının tüm özelliklerinin kullanılabilmesi için mürekkebin gerekli olduğu yanıtını veriyor. Davacı, Canon'un bunu sadece kartuş satışı yoluyla kârını artırmak için yaptığına inanıyor.

Kaynak:https://www.bleepingcomputer.com/news/legal/canon-sued-for-disabling-scanner-when-printers-run-out-of-ink/

• Tüm yazıcı firmaları Toner/Kartuş bitince çok fonksiyonlu yazıcıysa diğer fonksiyonları kullanılmaz kılıyor tabi servis elemanlarından bunu pas geçmenin yolunu öğrenmek mümkün

ama yazıcı sürekli kullanılmayacaksa mürekkepli yazıcı alınmaz

bir hafta çalıştırılmayınca hemen mürekkepler donuyor bütçe/imkan doğrultusunda Lazer yazıcı almak daha iyi
  • Sen istiyor fax takacak yeni kartuş çekmiş müşteriye.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canon için tam bir rezillik. Bir hatada değil bilerek ve isteyerek yapılmış. Sağlam bir tazminat ödemeyi hak ediyor. Umarım sadece tek modelde olan bir şeydir yoksa bu alır başını gider. 5 yıldır bildikleri halde aynı yazılımla piyasaya sürmeye devam etmişler birde.

• Gelsin milyon dolarlar. Hadi yine iyisin David, yaşadın valla... :)

• Canon g3400 sıvı mürekkepli yazıcım 4 defa servise gitti geldi.

Epson aldık rahat ettik.

• Tüm yazıcı firmaları Toner/Kartuş bitince çok fonksiyonlu yazıcıysa diğer fonksiyonları kullanılmaz kılıyor tabi servis elemanlarından bunu pas geçmenin yolunu öğrenmek mümkün

ama yazıcı sürekli kullanılmayacaksa mürekkepli yazıcı alınmaz

bir hafta çalıştırılmayınca hemen mürekkepler donuyor bütçe/imkan doğrultusunda Lazer yazıcı almak daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßlaCKFOX -- 18 Ekim 2021; 12:3:34 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bizim kurumda canon fotokopi makinesi kadar arıza veren makine yok japon olmayı haketmiyorlar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fax çekecen = = mürekkep yok çekemezsin !
    tarma yapacağım = = mürekkep yok yapamazsın !

• O bir şey mi Rize'de ki adam 3. köprünün parasını ödüyor. Canon getir götürünü yapamaz bizim.

• lan bi günde benim başıma gelsin şöyle bir olay da dava ediyim...başka türlü zengin olamıycam...

• Canon kadar yavas bir printer görmedim . Resmen insani cileden cikartiyor. Ikidebir biten kartuslari ve fiyatlarini saymiyorum bile.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yazıcılar o kadar ucuza satılıyor ki aslında zararına satıyorlar bu yüzden tüm karı kartuş üzerinden elde etmeye çalışıyorlar. 3d printer dünyasında da kartuşlu filament olayını denemeye çalışanlar oldu ama tarihin karanlık sayfasına gömüldüler. (stratasys hariç 3. parti filamentlere destek verse bile tam performansı veremiyor ki o makineler PLA ABS değil PEEK,PEI vb. normal makinelerin basamadığı malzemeleri basabiliyor) Hele yerli Zaxe sadece kendi Slicer'ını kullanmaya izin veriyor başka marka filament seçeneği de yok yurt dışı piyasasında o kafayla 1 sene dayanamazlar aynısını yapmaya çalışan firmaların halini gördüm. Neyse konuyu çok değiştirdim Çipli kartuş üreten firmalara ÖLÜM!!!!

• bunlar değil miydi belirli bir baskıdan sonra arızaya geçen yazıcıları satanlar?

Epson muydu yoksa Yazıcıların mürekkebi bittiğinde tarayıcıyı devre dışı bırakan Canon'a dava açıldı 

• gokhankarabulut G kullanıcısına yanıt
    G3411 kullanıyorum hocam bir kere servise işim düştü servisi bile bulamadım Canon TR hesabındaki numaralara ulaşamadım bile. Eğer TR’de yazıcı alacak olsam en son Canon alırdım. Zira her kartuşu da kabul etmiyor makina....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hepsinde var. ikinci doldurumdan sonra engelliyor. cakin su cakalinyolara da gorunsler ne oldugunu.

• Canon tamamen haksız ve saçmalamış. Müşteri haklı. Ayrıca eğer renkli işleriniz yok ise muhakkak lazer yazıcı alın uzun yıllar toneri gider ve kartuş bitmesi donması bozulması olmaz.

• ProjectMan kullanıcısına yanıt
    dirençle kandılamıyor mu D (tarcanlar)

• Canon özellikle kartuşlu yazıcıları diğer yazıcılara göre yavaş. Canon en son seçenek olmalı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tarayıcı falan için kartuş ne alaka. çok saçma iş yapıyorlar bazen. inşallah gerekli ceza verilir canona.

• bizde rizede yapılan yollarin parasını ödüyoruz hiç gitmeden

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.