Arkadaşlar ben bu aralar Yazılım konusunda çok kararsız kaldım Bana yardım edebilirmisiniz sorunum şu ;
Ben C# Biliyorum Console ve Form hani bliyorumdan ziyadem if else fln ock ileri deil formda Oyun Launcher yapabiliorum Aşağıdakini ben yaptım İconu da var güzel Hareket de ettirebiliyosun launcheri müzikde koydum cok iyi
Sonra dier forumlarda okudum Android uygulamalarıda yapılabiliyormuş..Denedim Kolay oldu Ama ben sırf kodlar oluşan bir Android istemedigim icin burdan yaptım Oda zevkli Ama Nasıl dünyaya yayıcam Google Playe koymak icin para lazım mış Ben lise 2 ögrencisiyim Parayı toplarım ama nasıl koyucam ?
Sonra baktım oyunlar zevkli geliyo Unity3D yapam dedim Oyun olarak Bi top yaptım scriptinide yazdım ileri geri yapıorum zıplatıyorum 2D TABANLI bir top oyunu platformdan platforma atlatıyorum bitmiyo yani öle gecio :)
Hani launcher daki gibi birlestirebilsem Böle yazsa DX-BALL oynamak icin butona bassam Unity3D açılsa iyi olurdu
Siz ne yapabilirim Ben php,asp fln sevmiyorum belli belirsiz kod yazıosun karsına ne cıkıcagıda belli deil gerçi Flash player la dizayn yapabilirmissin ama tam bilmiyorum ?
Sorum bu ne önerirsinz ?
ben okul bittekden sonra c# yneleceğim
Yönel kesinlikle yararlı fakat
Ben aradıgm dier bir cevap baglayabilirmiyim mesela oyun launcheri yaptıktan sonra exe dosyalı bir seyi açabilirmiyim ?
Unity'den de launcher yapabilirsin ama, iş launcher yapmakta değil. İlk önce sen oyunu yap en son görsel olarak süslersin. Oyun yapma mantığını iyi olarak kavraman için programlamanın ön planda olacağı birşeyler yap. C# veya C++ veya Java herneyse, kafana göre bir dil seç. Android istiyorsan Java daha iyi olabilir. Java'da kendince iki boyutlu oyunlar yap. Burada oyun yap dediğim bir iki top sekmesi değil. OOP'yi köküne kadar kullanman lazım. Birsürü ilişki, birçok sınıf, sınıflarda birbirleriyle ilişkili metodlar. Sonra oyunun asıl işleyeceği yerler falan bunları hallettikten sonra Unity'e geç. Yoksa birkaç tutorial izleyip taklit oyunlardan ileri gitmen zor olur. Kendi tarzında bir oyun yapabilmen için mantığı iyice kapmış olman lazım. En son unity'i kullanmayı da öğrenirsin isteğine göre.
niye açamayasın ? O tüm bilgisayar da o kodlardan oluşuyor her şeyi yaparsın. Gerçi c++ daha yetkin diye biliyorum bu konularda ama.. Ayrıca php asp sevmiyorum belli belirsiz kod yazıyosun demişsin belli belirsiz derken ? Else iflerle looplarla bir yere gelemezsin o "belli belirsiz" kesimi öğrenmen lazım.
:) Database yi de cözemedik üff :=)
ama dogru o belli belirsiz kesimde zor yani :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme