Şimdi Ara

Yazılım işi bitmiştir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
3
Favori
4.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

benim bahsettiğim mesela oyun yaparken yazılım temelli birisi daha kolay yön verebilir yapay zekayla, veya sosyal medyada video içerik üreticileri daha iyi videolar yapabilir. bunu kastettim.

şuan sırf yapay zekayla bile youtube için içerik oluşturabilirsin sesli ve videolu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 29 Şubat 2024; 16:30:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulen Yazılım işi bitmiştir. Yazılım işi bitmiştir. Yazılım işi bitmiştir. 

• Boş bir iddia. Bizim beleşçi tayfa yazılımdan anladığı hazır malzemeden yemek yapmaktır. Yapay zeka hazır malzemeden yemek yapabilecek, malzemeleri hazırlayamayacak.
    Zaten yazılımcıyım diyenlerin çoğu yemek tarifine bakarak hazır malzemeden yemek yapmaktır. Aşçı yazılımcı ise, o malzemeleri üreten bulup getiren yemek tarifini bulup, o tarifi yazıp aşcının önüne getiren kimdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 29 Şubat 2024; 18:36:58 >
  • Sen su alttaki elemansin suan. Hele ki 1. sinifsin, ben Kanada'da yasayan bir yazilimciyim, Turkiye'de ki universiteleri gec buradan mezun arkadaslarim is bulamiyor California'dan yazarim demissin. Ben de 4 senedir ayni sirketteyim, is degistiremiyorum cunku 1 sirkete Kanada'da bile basvuran sayisi haftada 200 civari. Bu kadar insanin arasindan fark edilecegini dusunuyorsan 3 sene sonra mezun oldugunda senin gibi milyonlarca insan olacak :D

Alttaki is ilanina bakarsan yazilim sektorunun ne kadar ayaga dusmeye basladigini fark etmen gerek. Fransizca biliyor musun bilmiyorum ama asagidaki ilani sana cevireyim, bu Montreal'den bir ilan. 6 sene tecrubeli Full Stack developer ariyorlar, C# .Net framework bilen, React yazabilen (yani javascript + react framework'u bileceksin), SQL bileceksin bir de uzerine CSS bileceksin. Ha evet bunlar zaten temel seyler diyebilirsin ama olay yillik 80 bin dolar maas odemesinde bitiyor. Yillik 80 bin dolar maas aylik 6,666 dolar yapiyor, 2 bin dolar vergi oduyorsun bu maasa sana net kalan 4,666 dolar. 6 yil calisip alacagin para bu yani. Suan tecrubesiz bir sekilde asgari ucret civari bir maas vermeye basladi artik sirketler. Amerika'da durum biraz daha iyi tabii ki ancak muthis farkli degil. Maas yuksek olsa da Amerika'da her zaman rekabet daha fazla.

California'da milyoner gibi yasamak hedefin guzel aslinda, ancak gercekci olmani da tavsiye ederim ki daha sonra hayal kirikligina ugramayasin. Ben de buraya geldigimde buyuk hayallerim vardi ancak ortalama bir maasla yazilimci olarak calisiyorum. Turkiye'den iyi mi? Evet, iyi. Beklentilerimin uzerinde mi? Hayir. Hele ki 3 sene sonra yazilim sektoru nasil olur bilemiyorum. Kolay gelsin, iyi sanslar.

Yazılım işi bitmiştir.

Yazılım işi bitmiştir.

• Kelise kullanıcısına yanıt

hocam siz sektörü daha bilirsiniz tabii. ben şöyle bir yol haritası çizdim. mantıklı mı?

not ortalamasına dikkat edeceğim, muhtemelen bu dönem 3.8-3.9 gibi gelir mezun olduğumda da bu civarda bir şeyle bitirmeyi hedefliyorum.

seneye kadar kendime bir alan seçip oradan kendimi geliştireceğim şu an aklımda applied machine learning ve backend var.

3. sınıf 2. dönem uzun dönem staj var, o zamandan itibaren bir yerlerde çalışırsam 1.5 sene iş tecrübem de olur. Yapabilirsem research falan da yapmaya çalışacağım.

4. sınıfta grad applicationları başlar, okuldan dolayı ingilizcem iyi toefl 100+ falan alırım, birkaç ref koparırsam University of California üniversitelerinden birinden master kabulü alırım diye düşünüyorum. Burslu okuduğumdan okula para vermiyorum ve 9k harçlık alıyorum aileme masrafım yok. babam mastera yollarım dedi.

neyse master boyunca hem ilgilendiğim spesifik bir alanda kendimi geliştiririm hem de mülakatlara hazırlanırım. Silikon vadisi'nde bir iş bulursam çok güzel olur.

Avrupa'daki maaşlar tatmin edici değil, isviçre'de iyi ama oraya da gitmek zor. ABD'nin çok rekabetçi olduğunu biliyorum hatta uber'da çalışan türk bir yazılım mühendisi "burada çalışmak profesyonel futbolcu disiplini istiyor" gibisinden bir şeyler demişti. ben üniversite sınavına hazırlık ve okuldaki yoğun derslerden dolayı disiplinli ve çok çalışmaya alışkınım zaten.

bir diğer sorum full-stack işi saçma değil mi? backend'de bile bir sürü alt dal var, hem front-end'e hem de back-end'e kapsamlı olarak hakim olmak mümkün değil diyorlar.

• chatgpt o kadar iyi kod yazmıyor ki, bitmez kolay kolay

• nasıl konuya dislike atabiliriz?

• Bevkon kullanıcısına yanıt

Çocuğu olanlar dertleniyor daha çok çünkü dünya kaosa sürükleniyor.

• Kampec kullanıcısına yanıt
    5 yaşında oğlum, 4 aylık da kızım olmak üzere 2 tane çocuğum var. Vurdumduymaz bir insan değilim. Ancak inanın çocuklarım için hiç dertlenmiyorum.
    Yapay zeka bir çok mesleğin sonunu getirecek doğrudur. Ancak bir çok yeni mesleğinde çıkışına neden olacaktır.

Hem şuanda sürekli kaygı duyup, dertlensek ne olacak. ? Elimizden ne gelecek. ? Yapay zeka fitili birkez ateşlendi birdaha da durmaz.

Bu zamana kadar insanlık tarihinin hiç yaşamamış olduğu bir teknolojik devirden geçiyoruz. Geleceği tahmin etmek gerçekten çok zor.
    Birazda akışına bırakmak gerekiyor vesselam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Memurluk dünyanın en kral işi adamlar hiç bir işe yaramasa dahi ömür boyu is maaş, enflasyon kadar en az her zaman zam garanti bu yapay zeka çağında hele secilmis insan gibiler. Yapay zeka gelmiş, kriz çıkmış umurlarında değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 29 Şubat 2024; 23:45:55 >
  • Ülke yada ekonomi çökünceye kadar öyle ... Çöken ekonomiyi ayağa kaldırmak için ordan başlanır ama yine de asgari ücretten düşük maaş almayacağı için daha az zarar görür fakat iş garantisi biterse o zaman değişir yada memura iş garantisi işçi olarak çalışma olarak uygulanırsa da başka . İşe yaramayan memur yol yapım işlerinde işçi olarak görevlendirilirse istifa edip bırakırsa bu durumda devletin iş garantisi de bitmemiş olur

Hocam az çok öyle biliyordum ben de amerikada maaşları falan. Öyle herkes 250mt2 bahçeli ev altında sıfır tesla haftada 3-4 gün tatil. Sürekli gezme tozma tatile gitme vb gibi görüyor yazılımcıları veya herhangi bir ortalama mesleği. Çoğu insanın aylık geliri dediğiniz gibi 3-5 bin dolar arasında bunun kirası sabit giderleri çıkınca gerçekten elde en azından bu dediğim hayalleri gerçekleştirecek kadar para kalmıyor. Lakin en basit bir insan bile sosis satarak ev araba alabilir ha tabi en standart araba ve standart 80 100mt2 bahçeli bir ev anca alır. O da çok tercih edilmeyen en varoş suç oranının fazla olduğu mahallelerde falan.

• Bence mantikli hatta 4.0 yapmaya calisirsan iyi olur cunku Cinliler cok fena not ortalamasi konusunda. Adamlar 4.0 ile basvuruyorlar yuksek lisanslara.

Full-stack isi dedigin gibi sacma ama bir cok sirket icin degil. Artik hem Hintliler hem de bootcamp bitirip yazilimci olan zibilyon insandan oturu sirketlerin yazilimcilara bakis acisi cok degisti, kolay is zannediyorlar. Is ileri seviye guvenlige, algoritmaya, zibilyon data bulundurmaya gelince patliyorlar tabii.

Derslere odaklan tabii ama bence pratik yapmayi unutma, Ingiltere'den mezun yakin bir arkadasim var, 3.7 ortalama ile Computer Science mezunu Manchester'da bir universiteden universitenin adini hatirlamiyorum ancak OOP odakli kod yazmayi neredeyse hic bilmiyor, cok fazla teoride kalmis. Mutlaka proje yap ve tecrube et.

ben genç arkadaşa yazdım ama kendi bildiği ile gitmeye kararlı. iyi not vs yazmış. ben ingiltere'den bursluyum. bana teklif ettikleri para pazartesi 45000 euro bürüt yıllık. aylık net 2400 euro yapıyor. bu dediğim firma avurpanın zirvesinde olanlardan.

aklıma edeyim. keşke doktorluk okusaydım.

• Öyle. Bir taraftan yapay zeka her sektörü vururken diğer taraftan artan dünya nüfusu, öteki taraftan üniversitelerin sürekli kustuğu (overeducated mıydı neydi o sözcük) yazılımcı arkadaşlar, gençler. Bu işin sonu iyiye gitmiyor. Ama asıl darbeyi yapay zekâ vuracak gibi.

Ve son zamanlarda da dev şirketlerden çok fazla işten çıkarmalar görüyoruz. Dün Discord'da biri Twitter linki atmıştı Sony kendi stüdyolarından işçi çıkaracak diye. Geçenlerde Microsoft çıkardı. Ondan önce yine çıkaranlar oldu. Yapay zeka hayatımızı kolaylaştıracakken başkalarının hayatını zora hatta çıkmaza sokacak hâle geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 7 Mart 2024; 5:0:52 >
  • Yazılımcılık değil sadece, masabaşı bilgisayardaki birçok iş yapay zeka tarafından yapılacak. Onun dışında Öğretmenlik, doktorluk, avukatlık vs gibi alanlara pek gerek kalmayacak açıkcası. Bu teknoloji çağında Memurlar resmen şu an vatandaşlık maaşı alıyorlar yaptıkları işe bakılınca zaten, Bir noktadan sonra Vatandaşlık maaşı herkese gelmesi lazım. Yapay zekanın tek amacı sadece Bill Gates, Jeff Bezos, Elon Musk gibi adamları zenginliğine zenginlik katıp kalanın açlıktan kırılması olarak planlamıyorlardır umarım.

Doktorluk nasıl bitecek diyeceksiniz örneğin, zaten tahlili, semtomlara göre hastalık tespitini şimdiden yapıyor yapay zeka, Davinci ameliyat robotunu AI ile tam birleşirse ve biraz daha geliştirirlerse cerrahiyide tam otonom yapar bu gidişle. Hemen olmaz şu an yine en kralı doktorlar ama olacak kaçış yok. Bana göre yapay zekanın şu anki seviyesi ile bile öğretmenlik felanda bitti aslında, yazılımcılık son yıllarını yaşıyor, tasarım son yıllarını yaşıyor.

Patronlardaki bu aç gözlülük devam bitmez. Yapay zeka en azından önümüzde ki 20 yıl geçiş süreci olacağı için servetin iyice belli noktalarda odaklanmasını sağlıyor, sağlayacak. Eskiden işçiye maaş verip zengin oluyordu, şimdi onada gerek yok. Yeni nesilin işi çok zor maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9090XWB -- 1 Mart 2024; 9:38:44 >

• Yine olan düşük seviyede programlama ekiplerine olur. Nasıl basit işçilerin yerini makineler aldı, basit işleri robotlar devralıyor aynısı yazılımda olunca niye şaşırıyorsunuz.

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

sen herkesi para için çalışıyor sanıyorsun, dünyada devrim yapmış bilim insanlarından örnek vermek isterdim ama aslında bunun senin kendin araştırıp bulman daha faydalı olcaktır, zira sokma akıl para etmez...

devrim yapmış mucitlerin çoğunluğu bu işi para için yapan insanlar değildi... aynı şekilde normal çalışma ortamında da bu geçerli, bir işi para için yapanlar ile o işi severek yapanları kıyasladığın zaman hangisinin daha başarılı olacağını sende tahmin edebilirsin...

sana tuhaf gelebilir ama insanlar sandığın gibi boş kalabilecek canlılar değildir, çoğunluk her zaman çalışmak isteyecektir, insanlar çalışmak ister ve onları para kazanmaya odaklar isen yaptıkları işi unutup paraya yönelirler ve iş verimliliğinden ziyade daha fazla kazanmaya odaklanırlar...

yıllarca kapitalizm zehiri ile insanlığın kalitesini düşürmediler mi? en basit örnek, evlerimiz için satın aldığımız led ampüller bir kaç ay dayanıyor ve patlıyor... oysa ki bunu üretenler de biliyor ki içindeki direnç yerine %25 daha yüksek değerde direnç olsa ampul ömrü 20 katına çıkacak ama bunu yapmıyorlar çünkü sürekli para akışı olmalı, çünkü ampuller sürekli satılmalı...

kapitalizmin zehrini göremiyor musunuz?

• nikita7404 kullanıcısına yanıt

Dün yazdıktan sonra bende Edison ve diğer bilimadamlarini düşündüm bunlar icat yapacak zamanı nasıl buldular diye . Sonunda yıllarca çalışıyorsun birilerin veya devletin buna sponsor olması lazım bu adam yıllarca ne yiyip içecek çocuklarını karısını kim bakacak ? Araştırmadım ama mutlaka bir yerde öğretim görevlisi yada kamuda bir görevi vardır diye tahmin ettim büyük bir şirket içinde çalışıyor olabilir yada kendi şirketi de olabilir ( daha sonra yaptıgı işten kazandığı parayla yıllarca haracadigi zamanı ve emeği fazlasıyla çıkartacaktır )

Ampulun %25 fazla maliyetle 20 kat ömrü uzuyorsa ben girişimci olsam 10 kat pahalı satarım ve 5 yıl garanti verirdim bu şekilde herkes kazanır . Tek türlü kapitalist de yoktur rekabet arttıkça veya piyasaya farklı kişiler çıktıkca rekabet artar yenilikler gelir benden sonra da 8 kata düşer fiyatı sonra daha da düşer

Kapitalizm zehir olabilir ama "huzur İslam'da " diyenlerin haklı olduğunu kabul edenlerde az ne yapacağız bu durumda . İslam için, ahret için çalışalım deyince de kimse mucit olmuyor , niye acaba? Başkaları emek harcasın günde 18 saat çalışsın bir kesim bundan bedava yararlansın hem de hiç zorluğa gelmeden bu sadece hayallerde olur veya bu düşünceleri piyasaya süren bir kesim konforlu hayatını bir süre daha devam ettirir

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.