Şimdi Ara

Yazılım işi bitmiştir.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
3
Favori
4.697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Büyük teknoloji firmaları en büyük giderlerinden olan personel giderini azaltmak için yapay zekaya kod yazdırma işlevi kazandırdılar. Bunu daha az eleman ile daha fazla iş yapabilmek için yaptılar. İşin ilginçi yapay zekayı yapan kişilerde yazılımcı , aslında bindikleri dalı kestiler.

şimdi 10 kişinin yaptığı işi 2 kişi yapacak. 8i işsiz kalır. o 2 kişininde maaşı düşecek çünkü kapıda çalışmak için iş arayan 8 kişi bekliyor.

Hindistan yazılımcıları zaten piyasayı kurutmuştu , 100 dolara hazır program yazıyorlardı sıfırdan. şimdi yapay zeka ile piyasa iyice düşecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 29 Şubat 2024; 12:14:40 >

• Sen su alttaki elemansin suan. Hele ki 1. sinifsin, ben Kanada'da yasayan bir yazilimciyim, Turkiye'de ki universiteleri gec buradan mezun arkadaslarim is bulamiyor California'dan yazarim demissin. Ben de 4 senedir ayni sirketteyim, is degistiremiyorum cunku 1 sirkete Kanada'da bile basvuran sayisi haftada 200 civari. Bu kadar insanin arasindan fark edilecegini dusunuyorsan 3 sene sonra mezun oldugunda senin gibi milyonlarca insan olacak :D

Alttaki is ilanina bakarsan yazilim sektorunun ne kadar ayaga dusmeye basladigini fark etmen gerek. Fransizca biliyor musun bilmiyorum ama asagidaki ilani sana cevireyim, bu Montreal'den bir ilan. 6 sene tecrubeli Full Stack developer ariyorlar, C# .Net framework bilen, React yazabilen (yani javascript + react framework'u bileceksin), SQL bileceksin bir de uzerine CSS bileceksin. Ha evet bunlar zaten temel seyler diyebilirsin ama olay yillik 80 bin dolar maas odemesinde bitiyor. Yillik 80 bin dolar maas aylik 6,666 dolar yapiyor, 2 bin dolar vergi oduyorsun bu maasa sana net kalan 4,666 dolar. 6 yil calisip alacagin para bu yani. Suan tecrubesiz bir sekilde asgari ucret civari bir maas vermeye basladi artik sirketler. Amerika'da durum biraz daha iyi tabii ki ancak muthis farkli degil. Maas yuksek olsa da Amerika'da her zaman rekabet daha fazla.

California'da milyoner gibi yasamak hedefin guzel aslinda, ancak gercekci olmani da tavsiye ederim ki daha sonra hayal kirikligina ugramayasin. Ben de buraya geldigimde buyuk hayallerim vardi ancak ortalama bir maasla yazilimci olarak calisiyorum. Turkiye'den iyi mi? Evet, iyi. Beklentilerimin uzerinde mi? Hayir. Hele ki 3 sene sonra yazilim sektoru nasil olur bilemiyorum. Kolay gelsin, iyi sanslar.

Ya "Global basic income" dedikleri, herkesin temel ihtiyaçlarını açlık sınırında da olsa yetirebileceği şekilde herkese asgari ücret dağıtacaklar; ya da yeni iç karışıklıklar, göç hareketleri ve bölgesel savaşlar, hatta dünya savaşları kapıda. Zaten küreselcilerin nüfusu azaltmaya çalışmasındaki en önemli neden artık iş gücüne duyulan ihtiyacın gitgide düşmesi ve yapay zekâ ile dibe vuracak olması. Köle gibi çalıştırarak sömüremeyecekleri bir nüfusa ihtiyaçları yok; otomasyon ve yapay zekâ insanların yaptığı işlerin hepsini yapacak.

• Yapay zeka ile pek çok sektörde istihdam düşecek. Bir süre sonra bankacılar da aynı kaderi paylaşacak. Şubeler kapanacak. Bu kadar insan ne yeyip ne içecek? Ben de merak ediyorum. Şu an çocuk olmak istemezdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Navi kullanıcısına yanıt

Ya "Global basic income" dedikleri, herkesin temel ihtiyaçlarını açlık sınırında da olsa yetirebileceği şekilde herkese asgari ücret dağıtacaklar; ya da yeni iç karışıklıklar, göç hareketleri ve bölgesel savaşlar, hatta dünya savaşları kapıda. Zaten küreselcilerin nüfusu azaltmaya çalışmasındaki en önemli neden artık iş gücüne duyulan ihtiyacın gitgide düşmesi ve yapay zekâ ile dibe vuracak olması. Köle gibi çalıştırarak sömüremeyecekleri bir nüfusa ihtiyaçları yok; otomasyon ve yapay zekâ insanların yaptığı işlerin hepsini yapacak.

• hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

Her ülke vatandaşına ölmeyecek miktarda yiyecek su sağlamazsa dünyada feci bir karışıklık olur bence de. Belki de biz şu an provasını yapıyoruz. Fakir semtlerde dağıtılan erzak, yiyecek, kömür vs sayesinde büyük bir kitle halinden şikayet etmeden sisteme isyan etmeden yaşıyor.

• Anlattığınız şeyin sonu var mı
    Nasıl olucak o iş?

Ölmeyecek şekilde besleyecende, yardımlar, vatandaşlık maaşı falan

Gelrii nasıl eşit dapıtacaksın
    Bu insanlar üremeyecek mi. Ne iş yapacakklar.

Muhabbetkuşu değil ki, kafese tıkılsın.

• Navi kullanıcısına yanıt
    En az 5 çocuk 5! Hadi bakıyım, durmak yok!

Puhaaaaaaa :D

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yazılım mühendisliğinde kod yazmak amaç değil araç.

Yazılım sektörü bitmez.

3-4 sene sonra california’daki bahçeli evimden foto atarım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yapay zekayı yapan adamlar yazılımcı değil bilim adamı.

• yau kardeşim şuanki programlama dilleri de yapay zeka değil mi zaten? senin yazdığını alıyor makinenin anladığı dile çeviriyor. önemli olan yazılımın temelde mantığını kurmak daha ileri seviye ise o yazılımın sisteme göre daha verimli çalışması. işte bunlar hep mühendislik.

• Su an hangi ulkedesin hocam?

• erkahn kullanıcısına yanıt

ankara hocam, bilkent 1. Sınıfım dahaYazılım işi bitmiştir. 

• Karışmayın aslında iyi oluyor. En iyi kapak Özel Okullara olacak. Seneler önce İstanbul'un önde gelen üniversitelerinden birinde bursum olmadığı için mühendislik fakültesinden kapı dışarı konulmuştum.

Özel Üniversiteler en çok bu durumdan etkilenecek. Zaten okul okumanında bir anlamı kalmadı. Şuan para bilgide. Bilgiye yatırım yapan kazanır..

• kapitalizmin olduğu bir düzende 10 kişinin yapacağı işi 2 kişi yapmaya başlarsa diğer 8 kişi açlıktan ölür... fakat kapitalizmi ortadan kaldırır iseniz 10 kişi gerektiren işi 2 kişi ile yaptığınızda diğer 8 kişi insanlık medeniyeti için başka işlere koyulabilirler.

ama maalesef kapitalizm ile yönetiliyor insanlık ve insanlar medeniyeti yükseltmek yerine para kazanmaya odaklanmış durumda.

edit: ama bir yandan düşünüyorum, gereksiz insanlar boş yere dünya kaynaklarını sarf ediyorlar... Neye faydaları var? israfın önlenmesi için popülasyon kontrol altında tutulmalı ve öyle canı isteyen herkes çocuk yapma gibi bir lükse sahip olmamalı.

yani dünya 8 milyar olacağına 2 milyar olsa ne kaybederiz? bence bir şey kaybetmeyiz ama şu anda görüyoruz ki 8 milyar olmamız oldukça problem teşkil ediyor ve bu rakamın artması dünyaya gereksiz bir yük getiriyor.

en büyük bindiği dalı kesme mevzusu budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 29 Şubat 2024; 15:46:16 >

• nikita7404 kullanıcısına yanıt

Kapitalizmi ortadan kaldırırsanız 10 kişilik işi 2 kişi değil tam tersi 20 kişi yapmaya başlar ve ücretler düşeceği için alım gücü ve sonunda refah düşer ... Osmanlı zamanı matbaaya karşı çıkılması gibi matbaa gelirse işsiz kalırız dendi

Demokrasi varsa işsizlik korkusu olmaması lazım . Gerekirse çalışma saatleri düşürülür insanlar haftada 50 saat çalışacağına 40saate o da işsizliği düşürmezse daha da düşebilir çalışma saati. Tabii bu ücretlerin de düşmesi demek . Sonuçta çalışan yine kârlı olur haftada 50 saat çalışıp ayda 1000 dolar alırken 30 saat çalışıp aylık 750 dolar alabilir

Fakat üretim kaynakların sahibi kâr amaçlı bakmazsa ne matbaa gelir ülkeye nede robotlar . Kapitalist kâr maçı güdecek ki matbaa da robotta gelsin yoksa bir anlamı olmaz bunların ..Sevabına yada başka şeyler bunun maliyetini karşılamaz . Matbaa makinesi alıp binlerce kitap gazete basıp parasiyla satacaksin ki masrafı karşılansın. robotta ayni sekilde kâr yoksa kimse robot üretmekle uğraşmak parasını harcamaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 29 Şubat 2024; 16:0:42 >

• Yazılımcı mısın?

• Evet yapay zeka birçok mesleğin sonunu getirecek. Ancak birçok alanda farklı yeni mesleğide doğuracak. Zaman olarak az bir yaşam sürecimiz var. Dolayısıyla çok fazlada takmamak lazım nasıl olsa yarına dahi çıkacağımızın garantisi yok.

• yapay zeka ile nasıl para kazanabiliriz, bunlara odaklanmalı.
    birde şu var yazılım temeli olan birisi daha iyi entegreli kullanabilir yapay zekayı.

• Kazanamazsın. Yani çok zor. Yapay zeka ile bir şey yapılabilecekse zaten bu modeller dünyada herkesin kullanımına açık ve yapay zekayı kullanarak yapılabilecek işleri yapay zekayı kullananlar (yani herkes) bir şekilde yapabiliyor veya uygun fiyatlara kolayca yaptırtabiliyor. O yüzden sen yapay zekadan faydalanan ciddi bir ürün çıkartabilmen çok zor çünkü tüm dünya bunu kovalıyor zaten. Apple'ın Siri'ye entegrasyonu, telefon üreticilerinin bunu bir iki sene önce kameralara ve diğer uygulamalara entegre etmesi vs. vs.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.