İyi akşamlar iyi günler daha önce masaüstü bilgisayar toplamadim. yazılımla ilgilenen birisiyim. fakat donanım konusunda o kadar tecrübeli değilim. bir miktar birikimim var ve aşırı oyun hastası değilim fakat arada kafa dağıtmak için oyun, ofis ve iş için bir bilgisayar toplamak istiyorum bu konuda öneriniz ne olur bant 6 bin ile 9 bin arası değişebilir bu konuda özellikle oyun konusunda nasıl bir segmentte donanımlarının olması gerektiğini bilmiyorum biraz araştırdım fakat gerçekten çok nefakatli bir iş < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yazılım, oyun ve iş
-
-
6-9 çok esnek bir aralık bu bütçeye monitör dahil mi ?
-
Dahil olursa güzel olur olmazsa da ilerde alınarak desteklenebilir bir yapıda olabilir hocam
Geniş bir aralik çünkü 6k ya olan sistem ile 9k ile olan sistem arasında büyük bir fark yoksa uygun fiyattan almak mantıklı geldi belki ileri dönük guncellenebilir bir yapıda olabilir hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
AMD ryzen baya tutuldu şahsen onun üzerine kurulu bir sistem kullanmayi düşünüyordum tabu ne kadar mantıklı bilemiyorum
yazılımla ugrasıyorsanız çok çekirdek= daha fazla performans.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acura07 -- 14 Kasım 2020; 22:24:20 > -
O halde bir adet monitör dahil bir adet monitörsüz sistem hazır edelim kararı son kullanıcı olarak size bırakalım ayrıca 6 ile 9k arasındaki sistem arasında elbette performans farkı mevcuttur.
Monitörsüz
AMD Ryzen 5 3600 1735 TL
Gigabyte B450M S2H 553 TL
G.Skill RipjawsV 16 GB (2X8) 3600 715 TL
XFX RX 5700XT Triple Dissipation 4196 TL
Kingston A2000 500gb 590 TL
Ranker virgo mesh rgb 320 TL
High Power 80Plus Bronze HPG-750BR-H12S 630 TL
Toplam 8750 TL (İsteğe bağlı olarak 9k bütçeyi doldurmak için 250 TL ye ek bir kule tipi soğutucu alınabilir)
Akakçe
Monitörlü
AMD Ryzen 5 3600 1735 TL
G.Skill RipjawsV 16 GB (2X8) 3600 715 TL
Sapphire Pulse RX 5600 XT 2899 TL
High Power 80Plus Bronze HPG-750BR-H12S 630 TL
ViewSonic VX2458-C-MHD 23.6" 1ms 144hz 1654 TL
9000 TL
Akakçe
Karar sizin bir tarafta monitör sahibi oluyorsunuz diğer tarafta daha güçlü bir ekran kartına sahip oluyorsunuz
-
Bu tür sistemler de ekran karti performansı çok önemli galiba peki şöyle bir durum var aşırı oyun bağımlısı birisi değilim ama yazılım ve çoklu işlemler için hiç bir şekilde yarı yolda bırakmasını istediğimden bu işlemci fazlasiyla beklentileri karşılar ek olarak bu sistem lüks e kaçabilir mi orta seviye bir oyun ve üst düzey performanslı iş bilgisayarı olarak nasıl bir ekipman önerebilir siniz hocam belki 6k yeterli olabilir bu bakımdan soruyorum :)
Anladığım kadarıyla beklentiniz oyun konusunda çok üst safhada değil ofiş iş demişsiniz ama tam olarak hangi programlar kullanılacak günümüzdeki işlemciler ofis kelimesinin karşılığındaki tüm uygulamaların üzerinden rahatlıkla gelebilir eğer fazla paralar ödemek istemiyorsanız ve monitör ihtiyacınızda varsa alttaki birimlere ulaşabilirsiniz
AMD Ryzen 5 3600 1735 TL
G.Skill RipjawsV 16 GB (2X8) 3600mhz 715 TL
Palit GTX1660 SUPER GP OC 2370 TL
Sharkoon SHP650 V2 369 TL
Akakçe
Toplam 6650 TL
+ ViewSonic VX2458-C-MHD 23.6" 1ms 144hz Curved 1654 TL
8300 TL
-
Tabi hocam şu an için Visual Studio, Android Studio ,sanal makinelerle işim olacak fakat ilerleyen süreçte aşırı profesyonelce olmayan 2d 3d modeller tasarım temel seviyede video düzenleme ve ya grafik tasarımını kapsayabilir. Buna ek sadece orta düzey oyunlari kapsayacak diye düşündüm bu arada öneriler için teşekkür ederim isim nedir hocam.
Normalde kafam da çok çekirdekli ve güncel teknolojiye sahip bir işlemci dual 8gb ram ve M2 SSD ve 1tb HDD ve buna uygun bir ekran kartı fakat uygun soğutma güç ve kasa konusunda hiç fikrim yok ek olarak diğer donanımların uyum ve performansı için bu PC toplama işi meşakkatli bir iş uzmanlık istiyor gibi uyum ve performans için
Açıklamalar doğrultusunda konuda ki önerilen her sistem istekleriniz karşılıyor çok masrafa girmek istemiyorsanız 3600 ve 1660s üzerine 6600 TL seviyesinde bir sistem kurabilirsiniz
Bir tık daha masrafa girerim fazladan çekirdek olsun işim de işime yarar dersen 3700x 1660s üzerine bir sistem kurulabilir
Monitörü ekleyip eklememek size kalmış şimdiden hayırlısı olsun
-
3700X tavsiye ederim hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X