Şimdi Ara

yazılım üzerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar sırf bu konu hakkında bilgi almak için açtım hesabımı. şöyle konuya girmek istiyorum sağlıkla ilgili bi sektörde okuyorum ama ileride bu mesleği yapacağımı düşünmüyorum kendimi bi hastanede çalışırken düşünemiyorum işin doğrusu. Bu yüzden bende yazılım sektöründe çalışmak istediğime karar verdim. ama gerçekten basit bir bilgisayar kullanıcısıyım herhangi bi bilgim yok coder veya programer ne demek onlarla bile yeni karşılaşıyorum. gerçekten sıfır bilgiye sahibim. bilge adam , başarısoft , kariyerist gibi kurslara katılmayı düşünüyorum ama neyin ne olduğunu bilmeden de gitmek istemiyorum açıkçası nerden başlamam gerekir? İlk olarak ne yapmalıyım ? yardımcı olursanız çok sevinirim

• Internetten kendini cok rahat gelistirebilirsin. Bilge adam vs diger buyuk kurumlar bin tl uzerinde para alirlar senden. Oncelikle hangi dal hangi dil ogrenmek istiyorsun onu belirle. Mesela web tasarimci olabilirsin yada sadece yazilimci. Yazilimda kendi icinde ayrilir masaustu yazilim, mobil yazilim vs. Yazilim olarak htmlden baslayabiliriz en temel.sonrasinda c# olabilir. Web tasarim olarakta php ve asp.net. aklina birsey takilirsa yardimci olmaya calisirim 5 senedir okulunu okuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bravewarrior41

Internetten kendini cok rahat gelistirebilirsin. Bilge adam vs diger buyuk kurumlar bin tl uzerinde para alirlar senden. Oncelikle hangi dal hangi dil ogrenmek istiyorsun onu belirle. Mesela web tasarimci olabilirsin yada sadece yazilimci. Yazilimda kendi icinde ayrilir masaustu yazilim, mobil yazilim vs. Yazilim olarak htmlden baslayabiliriz en temel.sonrasinda c# olabilir. Web tasarim olarakta php ve asp.net. aklina birsey takilirsa yardimci olmaya calisirim 5 senedir okulunu okuyorum.

evet bilge adam gerçekten çok yüksek rakamlar talep ediyor. onları da baya bir araştırdım. sürekli araştırma halindeyim açıkcası ama web tasarımından ziyade yazılım veya kod yazma diye düşünüyorum daha çok ilgi alanımda. henüz neyin ne olduğunu tam olarak bilmiyorum ama nerden bulabilirim internet üzerinde belirli söyleceğiniz bir adres var mıdır hocam? nasıl bir yol haritası çizmem gerekir?

• Eve gidince bakiyim.belirli takildigim biryer yok. Temelimi lisedeki hocam cok guzel olusturdugu icin. Takildigim yerler illaki oluyor onun icinde birkac siteye bakıyorum.

C# tan baslayabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir programlama eğitimi almadan, internet üzerinden araştırma yaparak geliştirdiğim programlardan 2'si:

http://forum.donanimhaber.com/m_92601695/f_//tm.htm#92601695

http://forum.donanimhaber.com/m_88286168/f_//tm.htm#88286168

Yeterli İngilizceniz varsa stackoverflow.com bu konuda çok yararlı bir site. Kafama takılan bir çok şeyi bu siteden öğrendim desem yalan olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 22 Kasım 2014; 21:48:57 >

• anladım başlangıç için yardımcı olursanız çok sevinirim gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkaakco

Hiçbir programlama eğitimi almadan, internet üzerinden araştırma yaparak geliştirdiğim programlardan 2'si:

http://forum.donanimhaber.com/m_92601695/f_//tm.htm#92601695

http://forum.donanimhaber.com/m_88286168/f_//tm.htm#88286168

Yeterli İngilizceniz varsa stackoverflow.com bu konuda çok yararlı bir site. Kafama takılan bir çok şeyi bu siteden öğrendim desem yalan olmaz.

çok sağolun hocam teşekkür ederim. eğer başka bir şey aklınıza gelir ve yazarsanız sevinirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • softwaree S kullanıcısına yanıt
    Ben aklıma bir proje koyuyorum, ekleyeceğim şeyleri eklemek için kendim kurcalıyorum, gerektiğinde Google'dan yardım alıyorum. Sene başında Visual Basic.NET ile başladım, 1 ay kadar sonra C#'a geçtim, ilk başta C# biraz zorladı ama o gün bu gündür C# ile çalışıyorum.
  • quote:

Ben aklıma bir proje koyuyorum, ekleyeceğim şeyleri eklemek için kendim kurcalıyorum, gerektiğinde Google'dan yardım alıyorum. Sene başında Visual Basic.NET ile başladım, 1 ay kadar sonra C#'a geçtim, ilk başta C# biraz zorladı ama o gün bu gündür C# ile çalışıyorum.

hocam bende şu an visual studio dan çalışmaya koyuldum ama eğer visual basic daha iyi olacaksa ondan calışayım bu arada yolladığınız linkteki başlatıcıyı uygulayamadım bir türlü sanırım benim bilgisayardan kaynaklanmakta. bilmeden bi şeyler yapıyorum ama bakalım ne olacak. ha birde ben kendi çapımda basit bi kod yazmaya çalıştım ama internetten baka baka tabi ki ben bu kod kullanımların neye göre yapıldığını anlayamadım < > : on off bunları neye göre yazıyoruz neye göre uyguluyoruz bunları da verdiğiniz siteden bulabilir miyim?

Visual Basic ile C# hemen hemen aynıdır işlev olarak ama C# biraz karmaşıktır yazım bakımından. Bir de tam anlayamadım on off derken.
  • quote:

Visual Basic ile C# hemen hemen aynıdır işlev olarak ama C# biraz karmaşıktır yazım bakımından. Bir de tam anlayamadım on off derken.

şunu kastettim bu yazmaya çalıştığım kodda şöyle bi şey geçiyordu <age= en başında da mesela bu kodları yazarken en başta off vardı ben bunları neye göre yazacağımızı anlamadım bunun birebir aynısını yaptım sanırım o yüzden mantığı kavrayamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: softwaree

quote:

şunu kastettim bu yazmaya çalıştığım kodda şöyle bi şey geçiyordu <age= en başında da mesela bu kodları yazarken en başta off vardı ben bunları neye göre yazacağımızı anlamadım bunun birebir aynısını yaptım sanırım o yüzden mantığı kavrayamadım.

Valla o kadar VB.NET baktım ama böyle bir şey hatırlamıyorum. Benim bildiğim true, false vs. vardır.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: softwaree

quote:

Valla o kadar VB.NET baktım ama böyle bir şey hatırlamıyorum. Benim bildiğim true, false vs. vardır.

haklısınızdır hocam size bir şey diyemem valla ama : < >direk kullandım. ben bu işsretleri neden kullandığımızı merak ettim ne anlama geldiklerini ondan sordum. kitap tavsiyeniz var mı acaba? belki orada bulabilrim ordan öğrenebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi softwaree -- 23 Kasım 2014; 0:59:09 >

• Profesyonel yazılım eğitimlerinin tek ünvanı olan www.siberakademi.net' de yazılı ve videolu olarak online eğitim gore bilirsiniz. Programlamaya dair ne istersen burada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edgard_007

Profesyonel yazılım eğitimlerinin tek ünvanı olan www.siberakademi.net' de yazılı ve videolu olarak online eğitim gore bilirsiniz. Programlamaya dair ne istersen burada.

tamamdır buraya da bi bakayım ben hocam sağolun

Benim tek bildiğim VB.NET ve C#'ta küçüktür, büyüktür işaretleri yani operatörler onlar. VB.NET'te operatörler harici pek işaret kullanılmaz zaten, genelde düz yazıdır C# ve C++ gibi dillere göre. Kitap hakkında bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 27 Kasım 2014; 15:21:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.