Şimdi Ara

Yazılım veya Programlamaya başlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üni son sınıf öğrencisiyim ve sosyal bilimler fakültesinde okuyorum.Lisedeyken bu işlere meraklıydım ve az çok bakıyordum üniye başladıktan sonra koptum.
    Psd to php blog yaptığımı hatırlıyorum en son.

Okuduğum bölümün ekmeğini yiyemeyeceğim.
    Bu alana yöneldim ve kafamdaki soru işaretlerini gidermek istiyorum.Bu işin ehlinden tavsiye istiyorum.

Yazılımla alakalı lisans veya ön lisans bölümü okumama gerek var mı?
    Daha çok web yazılım düşünüyorum sebebi de temelim olduğu için.
    Yazılım mı programlama mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milli sef -- 27 Kasım 2019; 20:6:31 >

• Hocam alakasız olacak ama hangi bölümdesiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ofansifortasaha

Hocam alakasız olacak ama hangi bölümdesiniz?
    Felsefe bölümündeyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam akademik bir şeyler düşünürseniz şunu değerlendirebilirsiniz;
    2 yıllık önlisans bilgisayar programcılığı bölümü var TYT ile alan,kazanması kolay.Burda mühendisliklerden farklı olarak matematik ve fizik dersi yok.İsterseniz iki yıllığı bitirince DGS ile mühendisliğe geçmek mümkün kimi üniversiteler birinci kimi üniversiteler ikinci sınıftan başlatıyor.
  • quote:

Hocam akademik bir şeyler düşünürseniz şunu değerlendirebilirsiniz;
    2 yıllık önlisans bilgisayar programcılığı bölümü var TYT ile alan,kazanması kolay.Burda mühendisliklerden farklı olarak matematik ve fizik dersi yok.İsterseniz iki yıllığı bitirince DGS ile mühendisliğe geçmek mümkün kimi üniversiteler birinci kimi üniversiteler ikinci sınıftan başlatıyor.
    Bunu yaparsam 6 yıl kafadan gider otuza merdiven dayamış olurum

• Siz bilirsiniz hocam ben 19 yaşındayım bölümde fizyoterapist de var jeoloji mühendisliği bırakan da.

• quote:

Siz bilirsiniz hocam ben 19 yaşındayım bölümde fizyoterapist de var jeoloji mühendisliği bırakan da.
    Doğrudur, maddi sıkıntılar olmasa düşünülebilir.Hangi okul ve bölümdesin ?
  • Bilgisayar Programcılığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofansifortasaha -- 27 Kasım 2019; 23:14:39 >
  • Felsefe dahi olsa 4 yıllık üni bitirdikten sonra para kazanmaya başlamadan veya değişik bir iş yapmadan başka bir bölüme başlamak zorlayıcı olabilir. Günümüzde üni hem önemli hem önemsiz. Robert Bosch veya BMW gibi herkesin adını bildiği büyük firmada maaşlı programcı olmayı düşünüyorsan diploma kesin şart gibi birşey fakat büyük firmalar Avrasya'da tüm ekonominin en cok 40% 'ını karşılıyor, geriye kalan 60% KOBI'lerce karşılanıyor ve KOBI''lerde diploma ikinci planda fakat ücretlerde aşağı doğru olabiliyor ve işi de iyi biliyor olman gerekli. PHP iyi bilmek tek başına birşey ifade etmez. PHP ve Zend Framework üstünde çalışan Magento 'yu iyi biliyorsan yani örneğin Magento ile bir webshop birkaç hafta içinde kurabiliyorsan, backend işlemlerini üstüne bir de frontend düzenleyebiliyorsan ve yaptığın webshop'un bakımı da kolaysa yani altyapısı sıkıntılı değil ise, o deneyimde bir eleman isen Magento Geliştirici olarak KOBI'lerden iş çıkarabilirsin. Yani üniye gitmeden de bu iş olur fakat belli bir alanda uzman olmalısın. DevOps işlerinde de ücret/bilgi oranı yüksek fakat onda da sorumluluk önemli. Ücret / Bilgi oranında tavan yapmış iş istiyorsan SAP danışmanlığı var fakat onu da başta öğrenme süreci zor olabiliyor ve ilk deneyimi bir danışmanlık firmasında junior eleman olarak edinmen gerekiyor. Magento için böyle bir şart yok. Mangento küçük çaplı SAP gibi. Diplomasız fakat işi bilir kişiler için oldukça güzel bir alan. Magento'ya alternarif Wordpress var, fakat onda iş rekabeti daha yüksek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Felsefe dahi olsa 4 yıllık üni bitirdikten sonra para kazanmaya başlamadan veya değişik bir iş yapmadan başka bir bölüme başlamak zorlayıcı olabilir. Günümüzde üni hem önemli hem önemsiz. Robert Bosch veya BMW gibi herkesin adını bildiği büyük firmada maaşlı programcı olmayı düşünüyorsan diploma kesin şart gibi birşey fakat büyük firmalar Avrasya'da tüm ekonominin en cok 40% 'ını karşılıyor, geriye kalan 60% KOBI'lerce karşılanıyor ve KOBI''lerde diploma ikinci planda fakat ücretlerde aşağı doğru olabiliyor ve işi de iyi biliyor olman gerekli. PHP iyi bilmek tek başına birşey ifade etmez. PHP ve Zend Framework üstünde çalışan Magento 'yu iyi biliyorsan yani örneğin Magento ile bir webshop birkaç hafta içinde kurabiliyorsan, backend işlemlerini üstüne bir de frontend düzenleyebiliyorsan ve yaptığın webshop'un bakımı da kolaysa yani altyapısı sıkıntılı değil ise, o deneyimde bir eleman isen Magento Geliştirici olarak KOBI'lerden iş çıkarabilirsin. Yani üniye gitmeden de bu iş olur fakat belli bir alanda uzman olmalısın. DevOps işlerinde de ücret/bilgi oranı yüksek fakat onda da sorumluluk önemli. Ücret / Bilgi oranında tavan yapmış iş istiyorsan SAP danışmanlığı var fakat onu da başta öğrenme süreci zor olabiliyor ve ilk deneyimi bir danışmanlık firmasında junior eleman olarak edinmen gerekiyor. Magento için böyle bir şart yok. Mangento küçük çaplı SAP gibi. Diplomasız fakat işi bilir kişiler için oldukça güzel bir alan. Magento'ya alternarif Wordpress var, fakat onda iş rekabeti daha yüksek.
    Az önce konunuzu okuyordum, iyi denk geldiniz

Anladığım kadarıyla ülkemizde diplomasız bu işi yapmak zor.Benim bu alana yönelme sebebim şahsi ekonomik sıkıntılar ülkede ki kriz ve bölümümde cabası.
    Yazılım veya programlamayla ilgili büyük hedeflerim yok, kendi alanımda derinleşmek istiyorum yani hem programcı olup hem felsefe(daha geniş olarak sosyal bilimler) üzerine okumalarıma devam etmek istiyorum ayrıca sosyal hayatımı da aksatmak istemiyorum.
    Bu işten istediğim kariyer ve statüden ziyade hayatımı idame ettirecek kadar gelir elde etmek.Bu geliri elde edecek seviyeye ne kadar sürede ulaşırım ve bu süre sonunda emeklerimin karşılığını alabilir miyim? En azından İskandinav ülkelerinden birinde hayatımı idame ettirebilecek seviyeye gelebilir miyim bunları ayrıca takip etmem gereken rotayı merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milli sef -- 28 Kasım 2019; 1:1:48 >

• milli sef kullanıcısına yanıt
    Bu işte "hayatımı idame ettirecek kadar kazanayım yeter" yaklaşımı özellikle AB ülkelerini hedefliyorsanız pek tutmaz. yazılımda uzmanlık alanları coğaldı o alanlardan en az birinde uzman / spesyalist olmalısınız. Örneğin yukarda bahsettiğim Magento Geliştirici profiline sahip biri spesyalist sayılabilir. Magento dediğiimizde veritabanı tasarımı dahi değişik ve özel birşey örneğin Magento veritabanında bir sorun oldu ve MySQL'deki verileri işlemeniz gerekti diyelim, direkt SQL ile verileri işleyemiyorsunuz, verileri işleyecek betik düzenlemeniz gerekebiliyor. Ayrıca son yıllarda frontend 'in önemi çok arttı artık bireysel müşteriler bile sitem mobilden düzgün açsın, müşterim parmağını sağa sola sallayarak benim ürünü görebilsin falan diyor. Bu tür işlerde uzmanlaştığınız takdirde Türkiye'de dahi tatmin edici işler yakalayabilirsiniz. Ancak parolayı unutmayın. Uzmanlaşmak.

• Ben web den daha çok Veri Bilimine yönelmenizi öneririm. Web üzerine iş imkanı daha fazla ama bu alanda da azımsanmayacak işler de çıkıyor. Öğrenim kısmı web tarafına göre nispeten daha az karmaşık. Başlangıç için R öğrenmenizi tavsiye edebilirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Ciddi psikolojik sıkıntıların olduğu kesin, tedavi olmayı denedin mi? Yoksa ben ömrümde bu kadar yoğun aşağılık kompleksi görmedim. Adam insan gibi soru sormuş, insan gibi cevap ver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ksenofanex -- 28 Kasım 2019; 9:57:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ksenofanex

Ciddi psikolojik sıkıntıların olduğu kesin, tedavi olmayı denedin mi? Yoksa ben ömrümde bu kadar yoğun aşağılık kompleksi görmedim. Adam insan gibi soru sormuş, insan gibi cevap ver.
    Biliyorum çok ağırınıza gidiyor böyle gerçekleri şaak diye suratınıza vurmak... sen devam et hayal aleminde takılmaya, "bak dün hiçbir şeyi yoktu bugün herşeyi var hepsi bilgisayar programlama sayesinde bak, baak, işte orada..."
    hah, git hadi, kursa, dök paraları

Sen git 4 yıl yapmayacağın bir alanda zaman tüket, ben bunu tespit edeyim, ben psikolojik sorunluyum o normal, öyle mi?

tek hesaptan gel de yaz, öyle birden fazla nick ile girip ortalığı karıştırma...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 28 Kasım 2019; 10:36:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

Bu işte "hayatımı idame ettirecek kadar kazanayım yeter" yaklaşımı özellikle AB ülkelerini hedefliyorsanız pek tutmaz. yazılımda uzmanlık alanları coğaldı o alanlardan en az birinde uzman / spesyalist olmalısınız. Örneğin yukarda bahsettiğim Magento Geliştirici profiline sahip biri spesyalist sayılabilir. Magento dediğiimizde veritabanı tasarımı dahi değişik ve özel birşey örneğin Magento veritabanında bir sorun oldu ve MySQL'deki verileri işlemeniz gerekti diyelim, direkt SQL ile verileri işleyemiyorsunuz, verileri işleyecek betik düzenlemeniz gerekebiliyor. Ayrıca son yıllarda frontend 'in önemi çok arttı artık bireysel müşteriler bile sitem mobilden düzgün açsın, müşterim parmağını sağa sola sallayarak benim ürünü görebilsin falan diyor. Bu tür işlerde uzmanlaştığınız takdirde Türkiye'de dahi tatmin edici işler yakalayabilirsiniz. Ancak parolayı unutmayın. Uzmanlaşmak.
    Teşekkür ederim geriye değerlendirip karar verip yola koyulmak kalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

Bu mesaj silindi.
    Laubali tavırlarınızın sebebi onay aramak mı yoksa yaşam koçlarına özenti mi?
    Yazılım programlama ayırdını Google'dan öğrenebilirsiniz.
    Son olarak ingilizce ayrıca 2 tane de klasik dil biliyorum ve yaşam koçuna ihtiyacım yok

• milli sef kullanıcısına yanıt
    adamsan tek hesaptan gelip de yaz.. böyle çapraz ateşe tutma, beni tahrik edemezsin

• Ksenofanex kullanıcısına yanıt
    Arkadaş alanında bilgi ve deneyimli ve içerik gönderdi. Sen içerik göndermeden mesaj moderatörlüğü yapmaya çalışıyorsun. Forum bu değil.

• Forum insanların hayatını kısa bir mesajdan, önyargıyla yargılayıp, kendi aşağılık kompleksini bastırmak için aşağılamak da değil. Birine yardımcı olmanın yolu kendi kafandan uydurduğun varsayımlarla onu aşağılaya aşağılaya, hevesini kırarak, pes etmesini sağlamaktan geçmez. Kaldı ki söylediklerinde zerre haklılık payı yok, aynı şeyi sadece bu konuda değil herkese yapıyor. İşyerinde patronundan yediği azarların acısını burda yeni yetmelerden çıkarmaya çalışıyor, yazık.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.