Şimdi Ara

Yazılımcı/CENG'cilere Sorum Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlköğretim matematik kazandım hayırlısıyla bu sene başlayacağım.

Ekstra olarak yazılıma ilgim var ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Front-End alanıyla ilgileniyorum.Yol haritam şöyle:

HTML-CSS-JS-Bootstrap-React ... gibi bir planım var.Daha sonra MYSQL PHP gibi Backend tarafında da biraz gelişmek istiyorum.Belki de UI/UX'e de göz atabilirim.

Halihazırda zaten çalışıyorum üniler açılınca da çalışmaya devam edeceğim.

Sorularım Şunlar:

1-Doğru yolda mıyım?

2- 1.5-2 sene içinde remote şekilde günün bazı bölümlerinde çalışabileceğim yerli/yabancı iş bulma imkanım nedir?(Çok parada gözüm yok amacım üni bitene kadar yazılımca iyi bir yere gelebilmek ve para biriktirebilmek)

3-Tavsiyeleriniz varsa dinlemekten memnuniyet duyarım.

Benim asıl hedefim bu 4 senenin sonunda eğer yapabilirsem iyi bir yazılımcı olup tam zamanlı bir yerde çalışmak ama ne olur ne olmaz diye de ilköğretim mat öğretmenliği de okuyacağım.

• bugün sıfır birisinin başka uğraşları olduğunu da düşünürsek 1-2 yıl içerisinde ben sektöre girebilirim demesi zor mesela react çok fazla öğrenilen bir fw kolay değil muhtemelen daha html css öğrenme aşamasındasındır kat etmen gereken yol uzun bu birinci söyleyeceğim şeydi ikincisi ise phpyi aklından tamamen çıkart artık php sektörde yeni projelerde kullanılmıyor git gide düşecek hazır javascript öğrenmişken nextjs veya nodejs hatta ikisini birden öğrenebilirsin birisinde kendini daha da geliştirirsin eğer hedefin büyük şirketlere girmekse ve hazır çözümleri kullanmak yerine daha detaylı şeylerle uğraşmak istiyorsan türkiyede spring ve .net core kullanılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bupartideyalnizsin -- 26 Ağustos 2023; 13:57:4 >
  • bupartideyalnizsin kullanıcısına yanıt

Anladım hocam peki çizdiğim yol haritası sizce mantıklı mı?

1 yıl backend 1 yıl frontend ve üniversite bitene kadar kendimi geliştirme fikri doğru mu sizce?

Haklısınız iş için 2 sene az olabilir fakat benim amacım 4 senenin sonunda tam zamanlı bir iş bulabilmek.Öğretmenlik de okuyacağım ki eğer iş bulamama mevzusu olursa en azıdan oradan da bir yol açabilirim kendime.

• 2 yıl diyorsun bunları öğrenip iş yapabilir hale gelirsin. Ancak bunu yapabilmek için boş zamanlarını hep bu alanlarda bir şeyler öğrenmeye gömmen lazım. Bilgisayar bölümü okuyor olsan daha kolay olurdu ama 2 yıl da az zaman değil. Senin için zor bir süreç olacak haberin olsun.

• Çizdiğin plan seni full stack developer yapacak gibi. Görünürde iyi plan gibi duruyor ama biraz sektör değişti. Artık küçülmelerden mi yoksa piyasada çok işgücü olmasından mı bilemiyorum ama bir satürasyon söz konusu. Bu nedenle işverenler diplomaya dikkat eder oldu. Eskiden iş yapacak adam bulamıyorlardı şimdi 1 ilana bir günde 300 - 400 kişi başvuruyor. LinkedIn bakabilirsin. Böyle olunca da bilgisayar mühendisliği diploman var mı, yüksek lisans yaptın mı diye soru soruyorlar. Hatta okula göre bile seçiyorlar. O nedenle eskisine göre alaylı olmak dezavantajlı bir durum.

Algoritma, veri yapıları, algoritma analizi, ayrık matematik de öğrenmeni tavsiye ederim. Çünkü işverenler seni iş alırken bu konulardan soru soruyorlar.

• sayisalcimezun kullanıcısına yanıt

4 senenin sonunda hayli hayli iş bulursun bilgisayar mühendisliği 4. sınıfta daha html css bilmeyen adamlar var ben 4. sınıfım arkadaşlarımın bir kısmı öyle ayrıca mesela frontend öğreniyorsun ya bunun dışında programlamanın temel konularına profesyonel yaklaşımlarla bakmak faydalı olabilir bunun için javascript python gibi diller pek uygun olmaz java veya c# belki c++ daha uygun olur örnek vermek gerekirse mesela nesne tabanlı programlamada poliformizm konusuna geldin bir çok kişi dinamik bağlama statik bağlama konularını öğrenmeden geçer sen bu tür ufak detayları bilirsen ufkun baya geniş olur kullanmayacağın şeyleri bile bilmek çok büyük fayda sağlar örneğin field neden otomatik overload etmezk bunu anlarsın fonksiyonların overload edilmesinin sınıflardaki mantığını anlamış olursun genelde herkes bunları uygularken arkaplanda yaptığı işi bilmez mühendis seviyesinde bu işi yapmak isteyen birisi olayın arkaplanıyla da ilgilenmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bupartideyalnizsin -- 26 Ağustos 2023; 14:47:21 >

• ayrıca yukarıda arkadaşın bahsettiği diploma mevzusuna gelirsek bilgisayar veya benzer diğer mühendisliklerde okumak elbette daha büyük avantajlar sağlar ama sayısal hele ki matematik bölümü okuyanın iş veren gözünde o konuda pek bir farkı olmaz zaten ilanlarda genellikle bilgisayar mühendisliği veya temel bilimler fen fakültesi mezunu gibi şartlar bulunur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ehm ci için yazılım
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bupartideyalnizsin kullanıcısına yanıt

Verdiğiniz yanıtlar için teşekkür ederim hocam.Aklımda açıktan bilgisayar programcılığı okumak var hatta 2 yıllık olan bu bölümü bitirip kpss girmeyi de düşündüm fakat lisans mezunu önlisansa giremez diye bir kanun var.Bu yüzden eğer bil prog. okursam 1 en fazla 2 kere önlisans kpss girebilirim.Sizce buna değer mi?

• scientia kullanıcısına yanıt

Haklısınız diplomanın önemi arttı,peki açıktan 2 senelik bilgisayar programcılığı okusam az bir şey etkisi olur mu sizce?

• Peh peh peh,zaman nasıl da hızlı geçiyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.