Öncelikle bu konuma girip okumaya başlayan herkes den Allah razı olsun. Ben düz lise yani anadolu lisesinde okuyan 11. sınıfa geçmiş eşit ağırlık alanını seçmiş Eskişehirli bir öğrenciyim. Bu zamana kadar hep bilgisayar başında gerek boş şeyler yaparak gerek faydalı olduğunu düşündüğüm şeyler yaparak geçirdim. 2016 senesinde artık ciddi bir şeyler yapma isteğim geldi ve "İnternetten para kazanma." konuları araştırıyordum. Uzunca bir araştırmadan sonra insanların büyük bir çoğunluğunun satış ortaklığı (affiliate marketing) yaptığını gördüm ve bu işi en iyi anlatan yani çoğunluğun önerdiği bir kitabı 89 lira karşılığında aldım. Artık para kazanacağım heyecanıyla başladım bu işe ve pazarlamacılığın bana hiç uygun olmadığını ilk 1. haftamda anladım ve direk bıraktım. Bu yaz tatilinde de Youtube'da şans eseri "Yazılıma nereden başlamalıyım?" adlı bir videoya rastladım ve yazılıma cidden ilgi duydum ve başladım Html, CSS ve Javascript derslerine. Şuan bu dillerin hala öğrenme aşamasındayım ve kod yazarken bir şeyler üretirken bana gelen o mutluluk duygusu gerçekten beni motive ediyor ve hiç durmadan öğrenmeye devam etme isteğim doğuyor.
Şimdi aranızdan bu konumla alakalı olan bilgili olan okuyuculara sormak istediğim sorum var. Yazımın başında da belirttiğim gibi ben TM yani eşit ağırlık alanındayım ancak yazılım okumak istiyorum, yazılımcı olmak istiyorum. Fakat şu gerçek var ki yazılım mühendisliği MF alanıyla alıyor. Şimdi aranızdan bazıları diyecektir e geçsene sayısala diye. Açık konuşmak gerekirse lisenin başından beri ne yaparsam yapayım fizikden ve kimyadan nefret etmiş biri olarak 2 sene boyunca bu çileyi cekeceğime sevdiğim ve yapabildiğim dersler olan alana geçtim.
Bu kadar yazıdan sonra başından beri sormak istediğim sorular: TM alanından yazılım mühendisliği nasıl olurum? Üniversite okumadan yazılımcı olmakla üniversite okuyarak yazılımcı olmak arasındaki farklar? (özellikle işe girme konusu) ve de son olarak bu işi yapabileceğim alternatif meslekler var mı ?
Buraya kadar okuyan ve cevap yazan okuyuculara çok teşekkür ediyorum.
-Furkan Oğuz
Dostum Yönetim Bilişim Sistemleri'ni bir incele derim.TM1le alır bir yazılım veya bilgisayar mühendisliği olmasa da tm de onlara en yakın meslektir.Detaylı bilgi için youtube da Bilgisayar Kavramları kanalından Şadi Evren Şeker'in videolarını izleyebilirsin.