Şimdi Ara

Yazılımda ileri seviye matematik ne işe yarayacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim hedefim back-end'de niş bir alanda (distributed systems gibi) uzman software engineer olmak ama anladığım kadarı ile advanced math bu tarz işlerde pek işe yaramıyor ki, matematiğin üzerine fazla gitmek zaman kaybı mı olur, çünkü müfredata ek ağır matematik dersleri almayı planlıyordum. Bu boş bir uğraş mı olur?

@YaralıPanda hocaların hocası sen ne düşünüyorsun?

• 1 yıl içinde kullanılan backend, advanced math kelimesi sayısı 4736262618

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 17 Ekim 2024; 21:56:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt

nasıl yani?

hangi konular kullanılıyor ki yaw katlı integrallerle uğraşmıyorlar herhalde.

• Kesin konuşmak istemiyorum, doğal olarak çok tecrübem olan bir konu değil.

Kendim görüp tecrübe ettiğim ise,

Piyasa işi yaparken matematik 4 işlem kullanırsın, o da belki. Double integral kullanmayacaksın.

"çünkü müfredata ek ağır matematik dersleri almayı planlıyordum."

- Ben olsam almam. "DATABASE MANAGEMENT SYSTEMS" alırım, yüksek lisans "WEB SEARCH ENGINE DESIGN" alırım vb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YaralıPanda -- 17 Ekim 2024; 22:0:23 >
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt

hocam siz hangi alanı yöneldiniz veya yönelmeyi düşünüyorsunuz?

• Onu demiyom yav o kadar çok distributed systems backend dedin ki direkt bağdaştırdım artık senle

İntegral 3.sınıf seçmelilerin bazılarında gerekliymiş de hangisi hatırlamıyorum, matris falan filansa kullanılıyor baya

• Webçi oldum.  

Frontend seviyorum ama backend beraber çalıştım/çalışıyorum.

Böyle de devam eder gibi, en azından mezun olduktan sonra ilk iş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

ben o konuları iyi biliyorum zaten, millet öyle bi anlatıyor ki triple integral kullancaz sanki. kafam aşırı karıştı ne yapcam bilmiyorum.

müfredattaki math derslerini alır üstüne bir de econ'dan stat/prob çakar geçerim. fazla fanteziye gerek yok.

hocam front-end'i yazılımcı ve cengci tayfa baya hakir görüyor. sizin gibi tr derecesi + 3.8 ortalama yapmış birinin front-end'e yönelmesi şaşırttı. çevrenizden tepki aldınız mı hiç? ben çevremde o kadar machine learning researcher, applied scientist lafı duydum ki artık midem bulanıyor. genelde cs'te derece yapanlar da bu tarz şeylere yöneliyor.

• Bir tepki almadım da çevremde bu işleri bilip tepki verecek olmadı zaten :d

Bir kişi oldu diyeyim, o da bir şey söylemedi.

AI/ML buzzword işlerine epey uzağım. Merak edip teorisi ile uğraşmadım, öğrenmedim.

Belki şu tarz işler(NeRF) olabilir, onu da pratikte kullanmaya çalışırım, research değil.

"Sanal/artırılmış gerçeklik" alanını merak ediyorum, onunla yolum kesişir ise bakalım.

Frontend Denemeden kötü demeyin ben denedim gerçekten kötü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 17 Ekim 2024; 22:24:2 >
  • Yaramayacak. Mat biliyorum keeenks diye dolaşırsın ortalıkta  

• Nphexy N kullanıcısına yanıt

aldığım feedbackler de bu yönde. zaten mevcut matematik bilgim sofeng için fazla bile.

ama master için calculus 1-2, diferansiyel denklemler, stat/prob almayı düşünüyorum.

• Yazılım ve yüksek matematik ilişkisi bence de overrated
    Kalkülüs 1 ve lineer cebir diff denklem gibi şeyler bile sağlam temel ediyor
    Aşırı ileri seviye bi ai teorisi hakkında, data sınıflama vs üstünde çalışmıyorsanız her şekilde anlamlı bi emek değil

• İleri seviye matematik bir işe yarar mı bilmem de matematiksel düşünme çok şey kazandırır

• researcher olmayacaksan ileri seviye matematik kullanmayacaksın, ama o dersleri hakkıyla öğrendiğinde düşünce tarzına etki edebilir ve daha teorik düşünebilen bir yazılımcı olabilirsin. yine de bilgisayar dersleri > math dersleri benim için.

• yazılımda yeri gelince matematiksel hesaplamada lazım oluyor.

Sallamayın öyle gereksiz diyerek...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.