Şimdi Ara

yazım kuralları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sıradışı sözcüğü nasıl yazılır yardımcı olur musunuz?

• Birleşik yazılır sıradışı.
  • Bitisik
  • sıra dışı

http://tdkterim.gov.tr/seslisozluk/?kategori=yazim_listeli&kelime=s%C4%B1ra&ayn=bas

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ezique -- 24 Mart 2011; 12:55:20 >
  • Ezique bizim dersane kitabında karıştırılan sözcüklerde yazıyordu ordada yanlışmış demekki sağolsasın:)) AYRI yazılırmış arkadaşlar.
  • Sıra dışı ayrı yazılır
  • Peki ben de size birşey sorayım.
    Su dolabı ayrı yazılıyorken buzdolabı niye bitişik yazılır ?.Hadi bakalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kuralları okuyun
    16 yıl önce açıldı
    Forum kuralları!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • zaman denemesinde çıktı arkadaşlar bende bu yüzden yanlış cevapladım 23 mart denemesinde 16. soruda wardı
  • Evet ayrı yazılırmış. dersanedeki türkçe hocasına sordum çok saçma ama ayrı yazılır dedi.. Gerçekten çok ama çok saçma...
  • evet ben de zaman denemesinde yanlış yapmıştım aslında orada Akdeniz Bölgesinde b'yi küçük yazmışlar ama sıra dışının bitişik yazılacağını düşünüp yanlış yaptım
  • Su dolabı diye bir şey ilk defa senden duydum. Ama şöyle diyeyim. Artık kalıplaşan bir isimdir buzdolabı. Yani sehpa gibi bir şey artık. Buzdolabı deyince belli yani ne olduğu. Bir eşyanın adı olduğundan dolayı olabilir. Onu geç Ulucami böyle yazılıyor ya, ona kıl oldum :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazymafya

Su dolabı diye bir şey ilk defa senden duydum. Ama şöyle diyeyim. Artık kalıplaşan bir isimdir buzdolabı. Yani sehpa gibi bir şey artık. Buzdolabı deyince belli yani ne olduğu. Bir eşyanın adı olduğundan dolayı olabilir. Onu geç Ulucami böyle yazılıyor ya, ona kıl oldum :D

bildiğimiz bursa daki mi?Bursa Ulu Camii ,böyle yazılıyor baktığım kadarıyla.
  • Sınavda yazdığım gibiydi ve doğru cevap yada idi. Yanlış yazılanı soruyordu.
  • quote:

Su dolabı diye bir şey ilk defa senden duydum. Ama şöyle diyeyim. Artık kalıplaşan bir isimdir buzdolabı. Yani sehpa gibi bir şey artık. Buzdolabı deyince belli yani ne olduğu. Bir eşyanın adı olduğundan dolayı olabilir. Onu geç Ulucami böyle yazılıyor ya, ona kıl oldum :D

• kaliplasmayla alakasi yok sozluge gir bak su dolabiyla buzdolabinin.tdk nin denyolugudur bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: gelenbevili172hhc

quote:

bildiğimiz bursa daki mi?Bursa Ulu Camii ,böyle yazılıyor baktığım kadarıyla.

Ulucami

Trabzon ili, Çaykara ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.
  • ? - ! - . bu noktalama işaretlerinden sonra büüyk harfle başlıyor fakat ...'dan sonra da büyük harfle başlıyan cümleler var nasıl ayırcaz

hangi noktalamalarda büyük harfle başlıyor bileniniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantasy*

kaliplasmayla alakasi yok sozluge gir bak su dolabiyla buzdolabinin.tdk nin denyolugudur bu

senin kafaya göre otomobil'in de ayrı yazılması gerekir o zaman,öyle saçmalık olur mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagoizm

? - ! - . bu noktalama işaretlerinden sonra büüyk harfle başlıyor fakat ...'dan sonra da büyük harfle başlıyan cümleler var nasıl ayırcaz

hangi noktalamalarda büyük harfle başlıyor bileniniz?

Söylediğin üç işaretten sonra büyük harf gelir. "..." yı zaten kısaltma cümlelerinde kullanırsın. ":" birde bu işaret vardır bundan sonra küçük de büyük de gelebilir.. O daha kelimenin özelliğine bağlı. Diğer işaretlerde özel bir durumu yoksa küçük ile başlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: orkunby

quote:

Orijinalden alıntı: phantasy*

kaliplasmayla alakasi yok sozluge gir bak su dolabiyla buzdolabinin.tdk nin denyolugudur bu

senin kafaya göre otomobil'in de ayrı yazılması gerekir o zaman,öyle saçmalık olur mu

Otomobil birleşik bir sorun yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.