Şimdi Ara

Yazının istenen bir kısmı nasıl alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, profesyonel derecede asp'ye hakimim ama neden bilmiyorum bu konuda bilgim yok.size danışmayı uygun gördüm

tamamını kendi kodladığım bir sitem var.hala da kodlama işlemi devam ediyor.ama burda tıkandım

Soru:

Örneğin mesajları ele alalım. mesajlar, siteadi.com/?i=messages&read=29 şeklinde okunuyor ama ben bunu
    siteadi.com/messages/29/ şeklinde yapmak istiyorum. siteadi.com/kullaniciadi olayını yaptım

root/messages/read klasörlerini oluşturdum. 404.htm 404.asp'de frame ile işlemleri çağırıyor. örneğin siteadi.com/kullaniciadi olayında "siteadi.com"u silip kullanıcı adını elde ederek 404.asp işlemini yapıyor.çalışma mantığı bu ama mesajlara bunu yapamadım

• şimdi bu senin yapmaya çalıştığın şeyin teknik adı "url rewrite", bunu biliyorum ama asp yada buna benzer şeylerden fazla anlamıyorum.

şimdi aspde sen yapmak istediğinin tam tersini redirect ile yaparsın, ama bu yukarda yazdığını yapman için 99.99% ihtimalle ISAPI filtresi yazman gerekiyor ki bunuda c/c++ ile yazarsın, zaten büyük ihtimal COM dur, baya uğraştırır artı bu yazdığınıda sunucudaki IIS ye eklemen gerekiyor, bilmiyorum hosting aldığın yer müsade ediyormu?

ama sanırım asp.net de bu işi daha kolay yaparsın

sana kolay gelsin
  • Tesekkurler hallettim
    siteyi asp yapmaliyim.aklima bi cozum geldi ve calisti

Orn: siteadi.com/msg/read/5
    bu adresi URL'ye atiyorum.
    Replace ile 5'den oncesini sildiriyorum elimde mesaj id'si caliyor.count ile oyle bi id'ye sahip var mi baktiriyorum.
    Ve kod;
    If not count=0 and URL='siteadresi.com/msg/read/' then
    Bla bla..

Url= baktirmamim sebebi, blogu da ayni sekilde cagiriyorum

Neyse, kisaca yapabildim :)

Bir proje uzerinde calisiyorum.ilgilenirseniz mesaj atin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.