Şimdi Ara

YBR 125 ESD 2015 aldım bir kaç soru soracağım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim gibi ybr 125 aldım ve alalı 2 gün oldu.Teslim aldığımda şanzıman çok sertti 1 veya 2 den 0 a atmak için yumuşak dokunuyoruz bilirsiniz fakat yumuşak dokunmak vitesi hareket ettirmiyordu biraz daha bastırmak gerekiyordu ve bastırınca da fazla kaçıyor iki vites birden geçip 1 den atıyorsam 2 ye, 2den atıyorsam 1 e geçiyordu.Boşa atmak için 20-30 saniye uğraşıyordum.Birkaç arkadaşımı aradım ordada sordum motosikletin yeniliğinden olabiliyormuş dediler şansızıman sertliği fakat bu gün daha farklıydı. Trafikte yeşil ışık yanınca kalkıştan sonra 2 ye atmak için yukarı çektiğimde vites hareket bile etmiyordu ne kadar kuvvet uygulasamda değişim olmuyordu adeta kitlenmişti.Tabi trafiktesiniz mecburen elinizi debriyajdan çekip motoru bağırta bağırta bir müddet 1. viteste devam etmek zorunda kalıyorsunuz.Bir müddet gidip tekrar vites atmaya çalışıyordum çünkü trafikte duramıyordum olmazsa biraz daha devam ediyordum ve birdaha deniyordum.2-3 denemede zorla giriyordu 2. vitesten sonrası kolaydı diğerlerinde pek zorlanmıyordum.Yine bir sertlik vardı ama birdeki kadar yoktu hafif bir zorlamayla geçiş yapıyordum.Herı ışıkta durduktan ve kalktıktan sonra bu sıkıntıyı yaşadım. Birde tüm bunlar olurken kırmızı ışıkta durduğumda elim debriyajda ve motor sıcak olduğu halde devir düşüp motor sönüyordu.Marşa basıp devir düşmesin diye sürekli gaz veriyor bağırtarak kaldırıyordum.Hem vites hem bu olay kafamda debriyaj kolunda sıkıntı olabileceğini, debriyajın tam basılmadığını uyandırmadı değil. Bu ikisi olduğuna göre sorun başka ne olabilir?

NOT: YBR 125 aldıktan sonra lastiklerinizi mutlaka değiştirmenizi öneririm.Fabrika çıkışı lastikler çok berbat ve kaygan.Önümdeki birden durunca frenlere asıldım tekerler kaydı ve doğal olarak motorun direksiyonu ve arka tarafı sağa sola savruldu.Neyse ki yavaştım.

Ha birde aldığım nolan N64 gerçekten verdiğim 400 tl ye değdi ve güven veriyor tek sıkıntı 60 tan sonra içerde ıslık sesi gibi bir ses oluşuyor nerden girdiğini bulunca yazacağım.

İyi forumlar dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi askerim102 -- 22 Haziran 2015; 10:05:01 >

• Hayırlı olsun.....

SS?

• expertadvisor kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler görür görmez hemen editledim...(Elimde 2 tane var. ) Fotoğrafla pek aram yoktur da...
  • Üniversitede okula gidip gelmek için motosiklet almayı düşünüyorum. Aynı zamanda biraz da havalı bir model olsun istiyorum yani mobilet gibi değil. Bu model başlangıç seviyesi için fazla mı gelir sizce ? Çabuk kavrayan birisiyim motorlarla pek tecrübem hocam teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeewbl

Üniversitede okula gidip gelmek için motosiklet almayı düşünüyorum. Aynı zamanda biraz da havalı bir model olsun istiyorum yani mobilet gibi değil. Bu model başlangıç seviyesi için fazla mı gelir sizce ? Çabuk kavrayan birisiyim motorlarla pek tecrübem hocam teşekkürler.

En uygunu bu kafan rahat olsun al direk

Arkadaşa gelirsek motor şuan rodajda vites sertliği normal 500 ve 1000 kmde yağının değişmiş olması çok önemli motorun sesi değişecek

• zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    Sağol dostum. Arkadaş ne kadara aldığını yazmamış ne kadar gözden çıkarmak gerekir? Ekipmanları ne kadar tutar acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: zeewbl

Sağol dostum. Arkadaş ne kadara aldığını yazmamış ne kadar gözden çıkarmak gerekir? Ekipmanları ne kadar tutar acaba?

İkinci el ybr+ adam akıllı ekipman 5 bin bulur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlı olsun, o debriyaj sorunu tüm yeni motorlarda olur, rodajı bitirin rodajdan sonra castrol koyun farklı bir yağ denemeyi bile, sorun düzelecektir.
  • zeewbl kullanıcısına yanıt
    Ne kadar pazarlık yapmayı denesemde liste fiyatına aldım.(5.500 tl) Tek yardımcı olunan nokta koruma demirlerinin hediye edilmesi oldu.Plaka-ruhsat işlemleri .. ile beraber 6.000 e yakın bir fiyat çıkıyor.Güvenliği önemseyip kaliteli ekipman alırsanız ve fabrika çıkışı lastikleri değiştirirseniz(michelin pilot street aldım...200 tl maliyeti oldu fakat farkı gerçekten hissettiriyor kendi lastikleri çok kayıyordu) 1.000 tl de burdan patlasa yaklaşık 7.000 tlye her şeyiyle birlikte tam takım sahip olabiliyorsunuz.
  • senolas S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim...Servise ileteceğim yağ markasını
  • askerim102 A kullanıcısına yanıt
    Hocam peki bu motorla yeterli tecrübe sağlandıktan sonra uzun yol yapılabilir mi? 400 km civarı

• zeewbl kullanıcısına yanıt
    3-4 gündür kullanıyorum bu makinayı, bana öyle geliyor ki istediğiniz her yere gidersiniz.Hiç yormuyor çok rahat, bir arkadaşınızla sohbet edermiş gibi oturuyorsunuz üzerinde...400 km yapmak zevkli bile gelir diye düşünüyorum.Saatlerce sürün, ısınmanın son noktasına kadar gelsin; soğuması 10 dk bile sürmüyor.
  • Mont güzelmiş markasi nedir?

• weirdo kullanıcısına yanıt
    Marka Clover hocam. Ha birde montları tanımadığım için o özellik hepsinde mi var bilemedim fakat içindeki kalın katmanın isteğe bağlı fermuarla sökülebilmesi güzelmiş.Kışıdır yazıdır... hep aynı hava olmayacak sonuçta.Pazarlıkla 450 tl verdim genel olarak güzel tavsiye ederim...
  • Hocam bilgin var mı bilmiyorum fakat sormak istiyorum. Eski ybr kasalarda yuvarlak far mevcuttu. 2015 kasaya yuvarlak kafalık takmak mümkün mü? Bu uzay kafaları hiç sevmiyorum. Bilgin varsa yardımcı olursan sevinirim.
  • Takmak mümkün diye düşünüyorum çünkü internette gördüğüm birkaç foto dikkatimi çekti ve tıkladım.Bir motosiklet forumuna aitmiş o resimler ve bir üye atmış.Üstüne de Singapura gönderilen ybr ler bu şekilde klasik kafa, burdakilerden tiksiniyorum yazmış.Klasik bir kafa ve takmakla uğraşacak birini bulduktan sonra o iş olur diye düşünüyorum.Fotolardan birkaçını buraya atıyorum.

• Custom die bir model yapıyorlarmış fakat Türkiye de yokmuş diye okudum bir yerde. Umarım kafalık değişiyordur. Birde bu ybr esd 2015 in siyah rengi yok sanırsam

• Bende hiç siyaha rastlamadım.Genelde sorduğum her yer 2015 için elimizde sadece kırmızı var dedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.