Şimdi Ara

Ybr 125 ilk bakım ücreti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yakın zamanda motorumu 1000km bakımına götüreceğim. Son zamanlarda ybr sini bakıma götüren oldu mu? Ne kadar fiyat çekerler acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

•  Ybr 125 ilk bakım ücreti
  • O mesajı bende gördüm fakat mesajın tarihi 2012. Yakın tarihte yaptıran varsa yazabilir mi? Bu arada 2 sene öncesi için bile 65 tl fazla değil mi? Ybr bu ya sonuçta, acaba R6 felan olsa ne olur?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ali007 A kullanıcısına yanıt
    65 fazla değil çinli motorlar için yakın ücreti ödüyor millet.
  • 65TL küçük sınıf bir motorun bakımı için fazla!

İlk bakımda yağ ve hava filtresi değişir.

Yağ değişimi için şuraya bakınız > http://forum.donanimhaber.com/m_99138461/tm.htm

YBR125 hava filtresi fiyatı da > http://www.sahibinden.com/yedek-parca?moreThan50Stores=false&query_text=YAMAHA+YBR+125+hava+filtresi&sorting=price_asc

Filtre 8-10TL

Yağ en kalitelisi 1 LT 15-25TL

Yorum sizin.

Ybr 125 ilk bakım ücreti

Not: Bazı servisler hava filtresini değiştirdim der parasını alır hiç değiştirmez veya filtreye hava tutar geri takar.

Ybr 125 ilk bakım ücreti

Yağ konusundaki açıkgözlülükleri de ilk verdiğim linkte bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda4 -- 18 Kasım 2014; 18:53:51 >

• selamın aleyküm beyler yeni üyeyim. aşağı yukarı 8-10 senelik motorsiklet kullanıcısım 2 yıldırda yamaha ybr125 esd kulanıcısım öotoru sıfır aldım kendimde sanayiciyim. ilk olarak şunu belirtmek isterim motorun garantisi için servise götürülüyor servis harici yaptırırsan bakım garanti dışı kalır. garanti kapsamında gelsede servise ücret ödeniyor bunu söyleyim. garanti kapsamına giren tek şey motorda olan fabrika hatası. zaten motor fabrikadan satıcıya gelirken parçalanmış şekilde gelir ve satıcının anlaşmalı yada yanında çalışan motorcusu var onlar topluyor motoru. fabrika hatası varsa toplarken usta bunu görüp düzeltiyor yada geri gönderiyor değişim için. yani anlıyacağınız servise istediğin kadar git ne arıza olursa olsun hata hep sürücüde olur ve ücreti öder kaçışı yok. ve şöle bişi var yamaha servislerinde motor bakımdayken yanında duramazsınız ( bırak sonra gel al biz sizi ararız yada dinlenme odasında bekleyebilirsiniz ) gibi sözlerle karşılaşırsınız. her servisçiyi zan altında bırakmak istemem ama değişmeyen parçaları değiştirdik deyip fazla ücret alanlarda var ortalama bildiğim kadarıyla normal bakım 75 tl civarı değişen sadece yağ flitre falan değiştirmiyorlar hava tutup takıyorlar. birde yamaha parçaları eskisi gibi ucuz değil (bahsettiğim orjinal parçalar) sadece tek ayna 65 tl far üstünde cam var yarım bişey o 85 tl debriaj teli 25 tl hava flitresi 25 tl benim kendim alıp değiştiğim orjinal parçaları böle. gelelim asıl konuya adam gibi tanıdığınız usta motor tamirciniz varsa bütün bakımlarını oraya yaptırın en azından ne yapıldığını görürsünüz ve servise bayıldığın para kadar ödeme yapmazsın. korkmana gerek yok yamaha kolay kolay arıza yapmaz yaterki yağ değişimini ve zincir bakımını aksatma. ben zincir bakımını kendim yapıyorum 1000 km de bir. yağ değişimi ve bakımınıda 2000 km de bir benim motorcuya götürürüm aldığım günden beri. servise bir kere bile gitmedim. 2 yıldırda motorun yaptığı tek arıza debriaj telinin kopması oda normal çünkü aşınan bir parça. birde unutmadan kendi motorcunda ortalama yağ değişimi ve bakım 40 tl 60 tl arası yaptırırsın. orjinal parçadan başka bişi kullanma motora tavsiye etmem. ben parçaları motoliz.com diye bir site var ordan alıyorum yamaha ile ilgili ne ararsan orda var. site ile ilgili bir alakam yok aklınıza bişi gelmesin yeteri kadar bilgi verebildiysem ne mutlu bana. anlayabildiğim kadarıyla yamaha ybr125 ile ilgili tüm sorularına cevap verebilirim. TÜM MOTORCU KARDEŞLERİME İYİ SÜRÜŞLER KAZASIZ BELASIZ HAYIRLI YOLCULUKLAR..... Ybr 125 ilk bakım ücreti @İmportant
     Ybr 125 ilk bakım ücreti

• Güzel yazmışsın kardeşim, istersen bir konu aç da bu yazıklarını oraya aktar, aralarda kaybolmasın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eyvallah kardeşim sağol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sawgiray

65 fazla değil çinli motorlar için yakın ücreti ödüyor millet.

1000 km bakim için 25 lira ödedim. Motor mondial. Filtre ve yağ değişti.

• vetenes kullanıcısına yanıt
    Yağ değişimi tiflistede 25 lira ben bakımdan bahsediyorum.
  • quote:

Yağ değişimi tiflistede 25 lira ben bakımdan bahsediyorum.

Bakım zaten 3.5 saat sürdü aklına gelebilecek her yer kontrol edildi bu benim bildiğim bakım. Farklı bir bakım şekli mi var Japonlarda ?

• vetenes kullanıcısına yanıt
    Motoru yeni almışsın sen 3000,5000,1000 vs,vs buji değişecek belki balata değişecek masraflar artıyor km arttıkça bundan bahsettim.
  • quote:

Motoru yeni almışsın sen 3000,5000,1000 vs,vs buji değişecek belki balata değişecek masraflar artıyor km arttıkça bundan bahsettim.

Ha işte onları biliyorum onlar tutar illaki

Ancak yukarıda arkadaş 1000 km bakımından bahsetmiş bende 1000 km bakımı fiyatını söyledim 65 lira ücret oldukça fazla normal değil yani.

• arkadaşlar yamahayla mondiali karıştırmayın yamaha castrol kapalı yağ kullanıyor oda kendin alırsan dışarıda 1 lt 18 tl serviste 25 tl kimisi 20 tl satar. ybr 125 in hava filitresi orjinal kendin alırsan 23 tl serviste 25 - 35 arası tutturduğu kadar. yani kısaca sadece yağ değişimi ve hava flitre değişimi 50 tl yapıyor. ha illa ki ben az para veririm diyorsan yağ değişimi kendin yapabilirsin zor değil motor hafif ılık gibiyken altına tava koy yağ tapasını sök 10 dk bekle yağ süzülerek akar tapayı tak. sonra yağ kontrol çubuğunun oradan 1 lt yağı doldur kullanılan yağda 10/40 açık alırsan 5 tl bulursun. ama en iyisi motor için castrol oda 18 tl. hava flitreside yan sanaii 5 buçuk lira. yanlız şunu söyleyim motor yağı önemli hava flitreside önemli önemsiz görünsede önemli. yan sanayii kullanmayın yolda kalırsanız masrafınız büyük olur. bunlar önemli konular. ben şimdiki motorum yamaha ybr 125 bundan önce kanuni tigrina s kullandım ve kullandğım kanuniyi satarken 20.000 km de idi. ve bir kere bile beni yolda bırakmadı. 2 sene kullandım. şimdi ybr125 kullanıyorum buda 2 yıla yaklaştı 12. 000 km ye geldi hiçbir sıkıntım yok aldığım günkü gibi tın tın çalışıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.