Şimdi Ara

YBR125 Mİ? CBF 150 Mİ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
40.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ikisinide uzun süre kullandım. tek kelime cbf. herbakımdan daha iyi. bence tek kötü yanı granajları mıkadan ve çok dayanıksız. küçük bir darbede yada düşürmede kırılıyor. onun haricinde her bakımdan ybr den daha iyi geldi bana. birazda parçası pahalı onuda göz önune al bence.
  • quote:

bence tek kötü yanı granajları mıkadan ve çok dayanıksız. küçük bir darbede yada düşürmede kırılıyor.

peki granajlar ne kadar???
    3 Yıldır scooter kullanıyorum artık vitesli motor kullanmayı öğrenmek istiyorum. Antalya'da yaşıyorum işe gidip gelmek için kullanacağım. Antalya'da yollar çok bozuk, engebeli ve çukur dolu. Scooteri bu yollarda hızlı kullanınca arka farın tutturulduğu plastik midir mika mıdır far ve plakanın ağırlığıyla sürat ve yolun bozukluğunun verdiği titreşimle çatlayıp kırılıyordu. Kaç kez değiştirdim. CBF de de aynı sorunlar yaşanabilir mi acaba, o kadar mı kötü? Ybr125 i mi tercih etmeliyim bu konuyu dikkate alırsak? (Scooter Asya AS 125 T nostaljil modeldir. Çok rahat kullnımlı tavsiye ederim; ama onunda handikapı odur.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tan_Juan

quote:

bence tek kötü yanı granajları mıkadan ve çok dayanıksız. küçük bir darbede yada düşürmede kırılıyor.

peki granajlar ne kadar???
    3 Yıldır scooter kullanıyorum artık vitesli motor kullanmayı öğrenmek istiyorum. Antalya'da yaşıyorum işe gidip gelmek için kullanacağım. Antalya'da yollar çok bozuk, engebeli ve çukur dolu. Scooteri bu yollarda hızlı kullanınca arka farın tutturulduğu plastik midir mika mıdır far ve plakanın ağırlığıyla sürat ve yolun bozukluğunun verdiği titreşimle çatlayıp kırılıyordu. Kaç kez değiştirdim. CBF de de aynı sorunlar yaşanabilir mi acaba, o kadar mı kötü? Ybr125 i mi tercih etmeliyim bu konuyu dikkate alırsak? (Scooter Asya AS 125 T nostaljil modeldir. Çok rahat kullnımlı tavsiye ederim; ama onunda handikapı odur.)

bir yere sert çarpmadıktan sonra kırılmaz merak etme.

• Konuyu dallandırmış olmayayım ama Apache de iyi motordur. Kuryelerden baya bi kullanan var. Bazı arkadaşlar Ybr'den iyi diyolardı. Ybr125 - Cbf150 seçiminde ben Ybr derim ama Apache'yi bir değerlendirmek lazım.

YBR125 Mİ? CBF 150 Mİ?
  • 125 cc bende size bir alternatif önereyim o zaman kymco ck 125. kullandım ve çok iyi buldum yakıttada çok cimri, alternatiflerine göre çok daha ucuz ve çin malı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cool111 -- 23 Ağustos 2009; 12:46:30 >
  • Tvs Apache de sağlam ve çüçlü motor tipi Ybr ve Cbf den daha güzel geliyor bana

Yedek parçası da pahalı değil ama servis sıkıntısı var biraz
  • apaçhe görmüştüm bir yerde. kullanmak nasip olmadı ama aydınlatması gözüme çarptı oldukça iyiydi.
  • beyler, cbf'yi öyle bir anlatmışsınızki; "YBR'den çok daha güçlü" diye.. Bilmeyende Ducati sanacak. Arada 1 beygir fark var, yapmayın etmeyin! Hangi güçten bahsediyorsunuz?.. Son hızlarıda hemen hemen aynı zaten.

Dış görünüş olarak bencede YBR125'den güzel ama ne olursa olsun bir makinenin ciğeri önemlidir. CBF150'lerin tümünde kronik yağ yakma problemi vardır. Konfor derseniz o konuda kişiden kişiye değişir derim. Ayak marşının olmamasıda büyük bir eksiklik tabii.

İşte tüm faktörler göz önüne alınınca YBR125 tercih edilesi konuma geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

beyler, cbf'yi öyle bir anlatmışsınızki; "YBR'den çok daha güçlü" diye.. Bilmeyende Ducati sanacak. Arada 1 beygir fark var, yapmayın etmeyin! Hangi güçten bahsediyorsunuz?.. Son hızlarıda hemen hemen aynı zaten.

Dış görünüş olarak bencede YBR125'den güzel ama ne olursa olsun bir makinenin ciğeri önemlidir. CBF150'lerin tümünde kronik yağ yakma problemi vardır. Konfor derseniz o konuda kişiden kişiye değişir derim. Ayak marşının olmamasıda büyük bir eksiklik tabii.

Dostum görüşüne saygım var ayak marşının olmaması ve devir saatinde hemfikiriz ama güç konusunda fikir ayrılığım var şöyle ki devir tork ilişkisi vardır biliyorsun bazen güçler top speedle orantılı değildir klişe racing cruiser örneği gibi.. cbf 150 top speedde aynı olabilir ama daha torkludur bunuda aynı hızlardakı vibrasyonlarından yada rampadaki performansından anlamak gayet basittir birebir yanyana onlarca kez test ettim ve 25 cc fark az gibi görünsede 125 cc yanında hafife alınmayacak bir rakam ki özellikle uzun yolda rahatına düşkün insanlar için hayati önem taşır yanlış anlaşılmasın honda markasını severim takdir ederim ama uzun yıllar ybr 125 kullanan birisi olarak bunları yazıyorum fanatizm değil.Ayrıca yağ yakan cbf tek örneğini bir sitede görmüştüm çevremde onlarca cbf var hiçbirinde şahit olmadım bence bu biraz motorun bakımıyla ilintili bir koni o nedenle kronik sorun olduğu tartışmaya açık bir konudur.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

quote:

Orijinalden alıntı: NovariX

beyler, cbf'yi öyle bir anlatmışsınızki; "YBR'den çok daha güçlü" diye.. Bilmeyende Ducati sanacak. Arada 1 beygir fark var, yapmayın etmeyin! Hangi güçten bahsediyorsunuz?.. Son hızlarıda hemen hemen aynı zaten.

Dostum görüşüne saygım var ayak marşının olmaması ve devir saatinde hemfikiriz ama güç konusunda fikir ayrılığım var şöyle ki devir tork ilişkisi vardır biliyorsun bazen güçler top speedle orantılı değildir klişe racing cruiser örneği gibi.. cbf 150 top speedde aynı olabilir ama daha torkludur bunuda aynı hızlardakı vibrasyonlarından yada rampadaki performansından anlamak gayet basittir birebir yanyana onlarca kez test ettim ve 25 cc fark az gibi görünsede 125 cc yanında hafife alınmayacak bir rakam ki özellikle uzun yolda rahatına düşkün insanlar için hayati önem taşır yanlış anlaşılmasın honda markasını severim takdir ederim ama uzun yıllar ybr 125 kullanan birisi olarak bunları yazıyorum fanatizm değil.Ayrıca yağ yakan cbf tek örneğini bir sitede görmüştüm çevremde onlarca cbf var hiçbirinde şahit olmadım bence bu biraz motorun bakımıyla ilintili bir koni o nedenle kronik sorun olduğu tartışmaya açık bir konudur.

Saygılarımla...

arkadaşa katılıyorum bende yağ yakan cbf 150 ye rastlamadım. motosikletteki bazı durumların sürücü hatasından kaynaklandığınıda unutmayalım. kullanan sürücü tecrübesizse motoru sıkıştırıyorsa hangi motosiklette olursa olsun bu tip problemler olacaktır.

• quote:

cool111
    125 cc bende size bir alternatif önereyim o zaman kymco ck 125. kullandım ve çok iyi buldum yakıttada çok cimri, alternatiflerine göre çok daha ucuz ve çin malı değil.

cool111, kymco ck 125 e bir ara niyetlendim. Ne dersin? Ybr veya cbf150 ye o parayı vermeye değecek fark var mı aralarında. Maksat vitersli motor kullanmayı öğrenmek. ' yıldır scooter dan sonra...
    Dün arkadaşın yamaha rx115 ine bindim (arka koltukta :-)) çok seri ve keyifliydi; ama maalesef gösterişi hiç yok yoksa kesinlikle rx115 derdim ;-(
  • Arkadaşlar s@hibinden'de Apache'lere bakıyodum, birkaç kişi suzuki diye yazmış ve üstlerinde de suzuki yazıyordu. Tasarım olarak bakınca gerçekten Suzuki'yi andırıyor. Özellikle de far tasarımı. Bu konuya ne dersiniz?
  • quote:

quote:

cool111
    125 cc bende size bir alternatif önereyim o zaman kymco ck 125. kullandım ve çok iyi buldum yakıttada çok cimri, alternatiflerine göre çok daha ucuz ve çin malı değil.

cool111, kymco ck 125 e bir ara niyetlendim. Ne dersin? Ybr veya cbf150 ye o parayı vermeye değecek fark var mı aralarında. Maksat vitersli motor kullanmayı öğrenmek. ' yıldır scooter dan sonra...
    Dün arkadaşın yamaha rx115 ine bindim (arka koltukta :-)) çok seri ve keyifliydi; ama maalesef gösterişi hiç yok yoksa kesinlikle rx115 derdim ;-(

ben kullandım ve memnun kaldım kymco ck 125 çok seri bir motor. yalnız çok konfor bekleme yamaha veya honda gibi konforlu değil ama sağlam yapısı var. eksik bir yanı olarak benzin göstergeside yoktu uzun süre kullanmadım fakat sürekli kullanan arkadaşım çok tasarruflu olduğunu söylüyordu. fiyatı 2700 TL civarında. taiwan malı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cool111 -- 26 Ağustos 2009; 16:11:49 >

• tşkküler cool111, konfor derken oturma pozisyonu mu biraz daha açabilir misin??? Ayrıca kronik bir rahatsızlığı var mıdır, ikinci el düşünüyorum da???
  • quote:

tşkküler cool111, konfor derken oturma pozisyonu mu biraz daha açabilir misin??? Ayrıca kronik bir rahatsızlığı var mıdır, ikinci el düşünüyorum da???

oturma pozisyonu boyla alakalıdır onu almadan önce deneyebilirsin, benim kastettiğim tvs apache deki gibi biraz titreşimi var motorun kronik bir rahatsızlığı yok bu motosikletlerin en az apache kadarda sağlamdır. mümkünse taksitle alabiliyorsan sıfır tavsiye ederim hangi motosiklet olursa olsun sonuçta iki yıl garantili. ikinci elde öyle hemen 200 metre motosikletle gidip karar vermemen gerek, hızlanabileceğin müsait boş yol varsa orda denemelisin, motorun sesini, vites geçişlerini, son hızdaki reaksiyonlarını iyice test etmen gerekir. ikinci elde hangi marka motosiklette olursa olsun dikkat et eğer motor aksamından anlamıyorsan işten çok iyi anlayan birisine test ettir. bazılarının dıştan görünüşü güzel oluyor fakat motor aksamında şanzıman aksamında problemler çıkabiliyor, yeni bir motosiklet parası vermeyesin sonradan.

• Honda servislerindeki ustalarında söylediği üzere, Honda CBF150'lerin tümü motor yapılarından dolayı yağ yakar.
    Honda'yı arayıp bunu teyid edebilirsiniz. Bunu normal karşılıyorlar. 1500 kilometrede 100ml gibi bir değerden bahsediyorlardı ortalama...

----

@diesel

Tork ve konfor ilişkisinde haklısın. Söylediğim gibi, CBF150 daha konforlu bir makinedir ama YBR125 daha sağlamdır! CBF150 ile yolda kalma ihtimalin YBR125 ile yolda kalma ihtimalinden daha yüksektir.
  • 30.000 Km de bir motor iner mi ya.
  • Teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için. Bgün tesadüfen karşılaştığım CBF150 kullanan birisine TBR de kullandın mı diye sordum. ' yıl Ybr 6 aydır da cbf kullanıyormuş. Almaya nmiyetim var hangisini tavsiye edersin diye sordum. Kesinlikle Ybr dedi. Sebebi şehiriçi işçin ybr nin daha atak olmasıymıi , cbf biraz hantal kalıyormuş; ancak yol motorsikleti olarak cbf nin daha üstün olduğunu kabul etti; yani şehiriçi için Ybr yol için Cbf...
  • quote:

Teşekkürler arkadaşlar yardımlarınız için. Bgün tesadüfen karşılaştığım CBF150 kullanan birisine TBR de kullandın mı diye sordum. ' yıl Ybr 6 aydır da cbf kullanıyormuş. Almaya nmiyetim var hangisini tavsiye edersin diye sordum. Kesinlikle Ybr dedi. Sebebi şehiriçi işçin ybr nin daha atak olmasıymıi , cbf biraz hantal kalıyormuş; ancak yol motorsikleti olarak cbf nin daha üstün olduğunu kabul etti; yani şehiriçi için Ybr yol için Cbf...

Sakalımızda var ama lafımız dinlenmiyor! Kurye abilerimize sorun. CBF kullananlar bile YBR daha sağlam, şehiriçi için daha uygun diyecektir. Tabii istisnalar illaki çıkar. Hea, dersenizki sen olsan hangisini alırdın? Ben CBF150 alırdım. (çelişki) Ama boy 1.93!

Düzenleme: Imla hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayı Baba -- 29 Ağustos 2009; 11:47:00 >

• Arkadaşlar 2010 yılında YBR 125 Factor modelinin Türkiyeye geleceği söyleniyor. Bu model gelirse tip olarakda YBR öne geçer bence.

YBR125 Mİ? CBF 150 Mİ?

YBR125 Mİ? CBF 150 Mİ?

YBR125 Mİ? CBF 150 Mİ?

YBR125 Mİ? CBF 150 Mİ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.