Şimdi Ara

YBR125 Mİ? CBF 150 Mİ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
0
Favori
40.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YBR 125 Factor eğer 2010 da türkiyeye gelirse hemen alırım bir tane çok fazla değişiklik olmasa da güzel duruyor
  • Ybr Factor güzel de fiyat ne olur acaba? City ile aynı mıdır bir fikri olan var mı acaba?
  • geleceğini zannetmem nasıl olsa biz Türkler kimsenin satın almadığını satın almaya alışmışız, getirseler bile haketmediği bir fiyata bize satmaya çalışırlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cool111

geleceğini zannetmem nasıl olsa biz Türkler kimsenin satın almadığını satın almaya alışmışız, getirseler bile haketmediği bir fiyata bize satmaya çalışırlar.

bu serzenişleri motosiklet - otomobil firmalarına değil; saçma sapan vergi politikaları yürüten; akaryakıttan yaklaşık %190 vergi alan devlete yapmalısınız. ve tabii en nihayetinde karar alma mekanizmalarını oralara (Meclise) taşıyanlara..

vergi düzenlemesi ve denetlemesi gerektiği şekilde yapılırsa bu ülkeye dünyanın birçok ülkesinde olmayan motosikletler bile getirilecektir.
  • Türkiyede yaşayıpta vergi kaçırmıyorum diyen bir tek vatandaş bulamazsınız, vergi kaçırmıyorum diyende yalan söyler aksini kimse ispat edemez. zaten vergilerin nerelere harcandığını gördükçe kimsede vergi vermek istemiyor o da ayrı bir konu. kimse vergi vermeyince zorlama yoluyla ve ençok tüketilen mallardan vergiye yükleniliyor. ötv indirimi gelince motosiklet fiyatları düştümü, hayır. vergi kadar kısmı uyanıklar zam olarak kendilerine rant olarak geri getirdiler satış karını arttırdılar böylelikle. iddia ediyorum şu anda ötv düşse veya kalksa üretici ve ithalatçı firmalar maliyetler yükseldi diyerek yine aynı fiyata satacaklardır karlarını dahada yükselteceklerdir. binek otomobillerdede örneklerini çok iyi gördük.
  • quote:

cool111
    Türkiyede yaşayıpta vergi kaçırmıyorum diyen bir tek vatandaş bulamazsınız, vergi kaçırmıyorum diyende yalan söyler aksini kimse ispat edemez. zaten vergilerin nerelere harcandığını gördükçe kimsede vergi vermek istemiyor o da ayrı bir konu. kimse vergi vermeyince zorlama yoluyla ve ençok tüketilen mallardan vergiye yükleniliyor. ötv indirimi gelince motosiklet fiyatları düştümü, hayır. vergi kadar kısmı uyanıklar zam olarak kendilerine rant olarak geri getirdiler satış karını arttırdılar böylelikle. iddia ediyorum şu anda ötv düşse veya kalksa üretici ve ithalatçı firmalar maliyetler yükseldi diyerek yine aynı fiyata satacaklardır karlarını dahada yükselteceklerdir. binek otomobillerdede örneklerini çok iyi gördük.

kesinlikle doğru, Antalya'da yamaha bayii nebioğullarına ve honda bayii Akçor'a gittim ama maalesef ötv indiriminin hikaye olduğunu gördüm

• quote:

Türkiyede yaşayıpta vergi kaçırmıyorum diyen bir tek vatandaş bulamazsınız, vergi kaçırmıyorum diyende yalan söyler aksini kimse ispat edemez. zaten vergilerin nerelere harcandığını gördükçe kimsede vergi vermek istemiyor o da ayrı bir konu. kimse vergi vermeyince zorlama yoluyla ve ençok tüketilen mallardan vergiye yükleniliyor. ötv indirimi gelince motosiklet fiyatları düştümü, hayır. vergi kadar kısmı uyanıklar zam olarak kendilerine rant olarak geri getirdiler satış karını arttırdılar böylelikle. iddia ediyorum şu anda ötv düşse veya kalksa üretici ve ithalatçı firmalar maliyetler yükseldi diyerek yine aynı fiyata satacaklardır karlarını dahada yükselteceklerdir. binek otomobillerdede örneklerini çok iyi gördük.

Türkiye`de vergi kayıpları, kaçakları en fazla gelir (Kazanç, rant vb.) üzerinden alınanlardadır. Türkiye`de de vergi kaçırmayan (ya da belki de kaçıramayan diyebiliriz :) )vatandaşlar mevcut. O da bordrolu çalışanlardır. Henüz kazançları ellerine geçmeden vergi kesintileri yaparlar çünkü. Bunun dışında zaten sosyo ekonomik açıdan dünya üzerinde severek vergi veren hiç bir ülke vatandaşı bulamazsınız. Fakat takibi ve yaptırımları o kadar sıkıdır ki ülkemizdeki gibi kalantorlara ( Tabi küçük esnaf ve ya küçük işletmeler de benim abilerimden ne farkım var diyerek vergi kaçırır:) )vergi kıyağı ya da devamlı vergi affı adı altında sırtını sıvazlama olmadığından herkes vergisini verir. E bu kalantorlardan alınamayan vergiler de bordrolu çalışanın sırtına yeni ağırlık olarak eklenmektedir. Bunların dışında firmalara ve satıcılara da suç bulmak pek doğru değil çünkü at koşturacak imkan verirseniz tabi ki indirim vs hakgetire olur aradaki farkı ranta dönüştürmeye çalışırlar. Bunu engelleyecek olan Sanayi Bakanlığıdır, Tüketici Dernekleridir (Ki maalesef bu dernekler de son iki senedir işlevselliği önem kazanan her kurum gibi bozulmaya başladı) yahut Rekabet Kuruludur. Kısacası devlet mekanizmaları kılıcın keskin tarafını gösterecek ki herkes paşa paşa vergisini versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GullyFoyle -- 1 Eylül 2009; 22:31:16 >

• bENDE İkisi arasında kaldım arkadaşlar.(Öğretmenim ve ev okul arasında sürecem)Şehir içi sakin kullanacam.Az benzin yakan, uzun süre binmeyi düşündüğüm için (5-10 yıl)masraf fazla çıkarmayan ( yedek parça vs) güvenlikli ve konforlu.Özellikle güvenlik aksesuarları bol olan.Siz hangisini alırdınız
  • İkisinide kullanan arkadaşlar yardım.
  • Geçen sene 2008 model cbf 150 aldım,yazlıkta kullanıyorum.Yakıtta oldukça cimri,performans uzun yolda mükemmel yazın sık sık 50-75 km uzaklıktaki ilçelere,beldelere gezmeğe gidiyorum,gidiş geliş 100-150 km yol yapıyorum,sarsıntı hissedemezsiniz,gaza yüklendikçe hakkını veriyor (motor devrini hakkıyla vermek kaydıyla) 130 km.ye kadar çok rahat çıkıyor.sele rahatsız etmiyor.
    Lastikleri değiştirdim,bir çift Michelin aldım,arka lastiği geniş tabanlı aldım,ıslak zeminde,virajlarda performası mükemmel
    motor uzun yolda oldukça sessiz çalışıyor,Süspansiyon çok güzel,yan koruma ve far koruma demirleri takdırdım,motor düştüğün-
    de kaporta kısmını tam olarak koruyacaktır,YBR yi de kullandım,oda güzel motor,ancak uzun yolda honda'nın tadı başka arkadaş
    lar.Motorum şu anda 1 yaşında ve 3000 km.de ama hala aldığım günkü gibi pırıl pırıl,dökülme yok,motor açıldıkça çekişi ve kaçışı da güzelleşti,ayrıca görünüş olarak da heybetli,ben cbf 150 derim illaki !

• Arkadaşlar fiyat olarak en uygun ne zaman motor alınır? yıl sonuna düşer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: samilto

Arkadaşlar fiyat olarak en uygun ne zaman motor alınır? yıl sonuna düşer mi?

Kışın fiyatlar genel olarak düşer fakat bu tür alt sınıf motorlarda bunu pek hissedemessiniz genelde 2.el alım satımlarda sıfıra binayen daha hissedilir bu indirim.
  • Teşekkürler.Büyük ihtimal honda cbf 150 alacak gibiyim.Adanadan alan var mı ?Servislerinden memnun musunuz?
  • quote:

Teşekkürler.Büyük ihtimal honda cbf 150 alacak gibiyim.Adanadan alan var mı ?Servislerinden memnun musunuz?

honda servisleri en düzgün servislerdendir.
  • quote:

quote:

Teşekkürler.Büyük ihtimal honda cbf 150 alacak gibiyim.Adanadan alan var mı ?Servislerinden memnun musunuz?

Katılıyorum Türkiyede bulabileceğin en yaygın ve kaliteli motorsiklet servisi hondadadır fakat biraz tuzludur sebebi genelde zor arıza yapab aletler üretiyor olmasından kaynaklanıyor durum böyle olunca tuttuğunu koparıyor vijdansızlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

quote:

quote:

Katılıyorum Türkiyede bulabileceğin en yaygın ve kaliteli motorsiklet servisi hondadadır fakat biraz tuzludur sebebi genelde zor arıza yapab aletler üretiyor olmasından kaynaklanıyor durum böyle olunca tuttuğunu koparıyor vijdansızlar..

en azından hangi işin kaç lira tuttuğu belli diğerleri gibi adamına göre muamele yapmıyorlar. gazlandığını düşündüğünde müşteri hizmetlerini arayıp durumu öğrenebilirsin fazla ücret aldıysalar faturayı gösterdiğinizde fazla alınan ücreti geri ödettiriyorlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _DIESEL_

quote:

quote:

en azından hangi işin kaç lira tuttuğu belli diğerleri gibi adamına göre muamele yapmıyorlar. gazlandığını düşündüğünde müşteri hizmetlerini arayıp durumu öğrenebilirsin fazla ücret aldıysalar faturayı gösterdiğinizde fazla alınan ücreti geri ödettiriyorlar.

Az arıza yapsın varsın biraz tuzlu olsun

• Honda CBF 150'in kasasını yenilemeyi düşünmüyor mu acaba? Bilgisi olan var mı? Birde şu CBF ye siyah cant koysalar çok daha güzel olur.

YBR125 Mİ? CBF 150 Mİ?

YBR125 Mİ? CBF 150 Mİ?

YBR125 Mİ? CBF 150 Mİ?

• CBF siyah jantla satılmıyor mu? Bu cbf lerin başka hangi aksesuarları var.Özellikle koruma-güvenlik anlamında.Servisten mi alınıyor? dışardan mı? Servis mi takıyor yoksa dışardanda takılıyor mu ?GAranti durumları nasıl oluyor? Aksesuarları pahalı mı?
  • cbf 150 tabi ki
    Bu arada Türkiye'ye cbf 125 gelebilir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.