Şimdi Ara

YDS için nereden başlamalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, şuan üniversitenin son sınıfına geçmiş bulunmaktayım ve yüksek lisans için ydsden azami 80 puan almam gerekiyor.Öncelikle şuanki durumumdan bahsedeyim; ortalama bir anadolu lisesi mezunuyum ve liseden sonra ingilizce namına bir şeyler yapmadım ve 3 sene böyle geçti.Açıkçası şuan genel ingilizce kurslarından birine başlasam A1, düşük bir ihtimal A2 seviyesinden başlatacaklar.Ben genel ingilizce kursuna gitmek ve ydsye ve diğer yabancı dil sınavlarına yönelik olan kurslara gitmek arasında tereddütte kaldım.Sizce iyi bir genel ingilizce kursuna mı gitmem faydalı olur yoksa akın dil vs gibi sınava yönelik bir kursa mı?Ayrıca 80 ve üstü puan almam gereken sınav 2018 baharında yapılacak yds.Son olarak tecrübeli olan arkadaşlar 2018 baharındaki ydsden bu puanı almamın imkanı var değil mi

• Hocam öncelikle sınava yönelik kurslar ancak bazı kurslar düşük leveller için genel ingilizceden başlatabiliyorlar.
  • newreader N kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam, peki İstanbul'da bu tip bir kurs önerebilir misin? Bir de sizce bunun için hala umut var değil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80 almak pek kolay değil 2018 bahar dönemi demişsin otur çalış yapacak bişey yok yds ingilizceyi pek ölçmüyor bana göre kendine özgü bir tarzı olan sınav

kelime bilgisi önemli okuduğunu anlamak bu sınavın temel ögesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

80 almak pek kolay değil 2018 bahar dönemi demişsin otur çalış yapacak bişey yok yds ingilizceyi pek ölçmüyor bana göre kendine özgü bir tarzı olan sınav

kelime bilgisi önemli okuduğunu anlamak bu sınavın temel ögesi

hocam zaten çalışmaya karar verdim burada tavsiye istediğim, yönteme dair hususlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İstanbulcu

Teşekkür ederim hocam, peki İstanbul'da bu tip bir kurs önerebilir misin? Bir de sizce bunun için hala umut var değil mi?

Söylediğiniz süre sanki çok az gibi. Çok iyi zaman ayırabilmeniz gerekiyor gibi görünüyor. fabrizo nun dediği kelime bilgisi gerçekten önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: newreader

quote:

Orijinalden alıntı: İstanbulcu

Söylediğiniz süre sanki çok az gibi. Çok iyi zaman ayırabilmeniz gerekiyor gibi görünüyor. fabrizo nun dediği kelime bilgisi gerçekten önemli.

peki sizce şöyle bir yol haaritası izlemem daha mı iyi olur, öncelikle bir genel ingilizce kursuna başlayayım ve o şekilde bahar sınavına gireyim tahminimce 50-60 arası bir puan almış olacağım, daha sonra orada c1 aşamasına geldikten sonra bir yds kursuna kaydolayı ve 2018 sonbahar ydssi için kendime hedef koyayım?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yks için pdf nerden bulabilirim
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İstanbulcu kullanıcısına yanıt
    Evet bu da mantıklı olabilir. Bu sürede de kelime bilginizi geliştirici çalışmalar da yapabilirsiniz.
    Son olarak o halde 2018 baharındaki YDS'de, genel İngilizce kursuna başlarsam 7 8 ayda ydsden 50 60 alacak seviyeye gelmiş olurum değil mi? çünkü yüksek lisansa başlamam için barajı geçmiş olmam gerekiyor.Teşekkürler.

• İstanbulcu kullanıcısına yanıt
    Çalışma kaynaklarınız var mı?
  • bende şu an inglizceye çalışmaya karar verdim yaşım 29 yüksek lisans tez dönemindeyim, inglizcede b1 veya a2 seviyesindeyim, kendi planımı söyleyeyim, Remzi Hoca diye birisi var google yaz görürsün, remzi hocaya çalışıp 80 alan arkadaşım var..
    remzi hoca ekim gibi başlayacak herhalde o zamana kadar liseden kalma ing. hazırlık kitaplarım vardı oturup onları bitirmeye çalışacam. sonra da remzi hoca artık yds ne alırım bilmiyorum. Ama inşallah ciddi çalışacam. bu arada yds den 80 de alsam buradaki forumda 5 adımda inglizce öğren i uygulayacam, ing dil olarak öğrenmek lazım. yaşım geç olmamış olsaydı ve para sıkıntısı olmasaydı, ygs-lys girer odtünün hazırlık olan bölümünü yazar gidip inglizce öğrenirdim. 2013 de ygs öylesine girdiğimde mf4 den 450 almıştım.
    Yok şuan henüz kaynak almadım, internette araştırdım biraz ama açıkçası herkes bir şeyler önermiş kafam karıştı.

• up.
  • kursa gitceksen kesinlikle yds kursuna git.
    kaynak olarak irem yayıncılık yds sınav stratejileri öneririm. bu sene ilk kez girip 87.5 yaptım ama herkes aynı seviyeden başlamıyor. bu kaynak çok faydalı oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Annalise -- 13 Temmuz 2017; 20:58:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.