Şimdi Ara

YDT'de 1500'lük düşüş olur mu? (DİLCİLER İÇERİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
3.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Gördüğünüz gibi 369 puan ile 18k sıralama.. Forumda pek fazla dilci yok belki ama yine de bilenler vardır, YDT'de (geçen yılın lys 5'i) inanılmaz değişmeler oldu, dil-1 dil-2 dil-3'ün hepsi bir DİL puanında toplandı. Yani arapçadan sınava giren de, ingilizceden sınava giren de aynı puan kategorisinde. Sosyal soruları 40'tan 20'ye düşürüldüğü için ve birçok mf'ci arkadaş deneme amaçlı ydt'ye girdiği için üniversite sıralamalarında en az 4 bin düşüş öngörülüyor. 79 net ydt yapan adam 6.5k'ya girmiş falan. Büyük bir keşmekeş var. Puana sıralamaya, netlere ve bu seneki bütün değişkenlere bakarak

şu tercihlerden hangisinin geleceğini tahmin edebilir miyiz? Ben Tekirdağ'ı çok istiyorum ama içimde endişelerim var, geçen sene 16998'inciyi almış son olarak. Bu sene 18.500'e kadar geriler mi ne dersiniz? Eğer Tekirdağ'a gelene kadar hiçbir yer gelmezse ondan sonraki şehirler beni mezuna bırakabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanbb11 -- 29 Ağustos 2018; 2:47:31 >

• Rahat gelir
  • quote:

Orijinalden alıntı: alechko

Bu mesaj silindi.
    Hocam yanlış biliyorsam değiştirelim hemen. Ben hepsi aynı kategoride hesaplanıyor diye biliyorum. Sadece DİL diye bir kategori var çünkü. Benim en büyük ümidim geçen yıl 100 bin kişi dilden sınava girmiş, bu sene bu rakam 130 bine fırlamış. Yani %30 artış var. Bunların büyük çoğunluğu da zannediyorum tyt matematiği iyi yapıp dilden ortalama bir net yapsa bile deneme amaçlı ydt'ye giren arkadaşlar. Bir de 60 bin küsür kişi barajı geçememiş dilden. Yani neredeyse yarısı.. E-tercih'in tahminine göre bana muğla bile geliyor ama bilemiyorum içimde endişelerim var..
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bi dakka ya.. Sen sınav binasından optikle kitapçıkla çıkıp güvenliklerin kovaladığı çocuk değil misin? Lan dyrasil :D ben 18kserdar.
  • tüm diller aynı evet haklısın ama arapça ortalama neti çok düşük bu yüzden ön sıralarda çok olmayacaklar dildeki asıl düşüş tyt katsayılarının sayısala dönmesiyle araya giren alan-dışı tercih yapmayacak kişilerden dolayı olacak ne kadar olacağını bilemiyorum
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Just your daily reminder that ODTÜ geliyor 3 güne.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Troyn

tüm diller aynı evet haklısın ama arapça ortalama neti çok düşük bu yüzden ön sıralarda çok olmayacaklar dildeki asıl düşüş tyt katsayılarının sayısala dönmesiyle araya giren alan-dışı tercih yapmayacak kişilerden dolayı olacak ne kadar olacağını bilemiyorum
    İşte bu düşüş benim tekirdağ'a gitmeme yetecek bir düşüş olacak mı beni alakadar eden kısmı o yoksa vallahi yandım bir sene daha bizi bekler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanbb11

İşte bu düşüş benim tekirdağ'a gitmeme yetecek bir düşüş olacak mı beni alakadar eden kısmı o yoksa vallahi yandım bir sene daha bizi bekler.

Alıntıları Göster
    bilmiom serdar.

ben trousersorpants

hyrlısı.
  • quote:

Bu mesaj silindi.
    Yanlışınız var 3 puan türü birleşti buna Arapça, Fransızca, Almanca, Rusça, İngilizce dilleri dahil. Ama şöyle de bir şey var diğer dillerden gören adaylar ortalama hangi başarı sırasındalar? Veya atıyorum ilk 15 binde bu adayların sayısı ne? Elimizde bu veriler olsa tahmini bir başarı sıralaması yapmak çok da zor olmaz.
  • En az 3000 civarinda degisecegini dusunuyorum. Ulkede Arapca, Korece, Japonca falan okuyan adam sayisi fazla, hatta forumda YDT'den sadece 45 net yapip TYT'si full oldugu icin ilk 15'e giren bir arkadas falan vardi (mfde 4k) o tarz insan sayisida cok fazla. Yine en az bi 2500-3000 oynar gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xDeathwing

En az 3000 civarinda degisecegini dusunuyorum. Ulkede Arapca, Korece, Japonca falan okuyan adam sayisi fazla, hatta forumda YDT'den sadece 45 net yapip TYT'si full oldugu icin ilk 15'e giren bir arkadas falan vardi (mfde 4k) o tarz insan sayisida cok fazla. Yine en az bi 2500-3000 oynar gibi geliyor.
    Hay ağzını yiyim ne güzel konuşuyorsun sen öyle ya
  • *

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanbb11 -- 30 Ağustos 2018; 7:6:35 >
  • brom sabret 17 saat falan kaldı boşver artık tahminleri :)
  • Sıralamalar inşallah oynar diyorsunuz da beyler sizde mi sorun var bende mi anlamadım. Sıralamalar size özel düşmeyecekse düşmesinin bir mantığı yok, senin gibi binlerce insan ön sıralara gelecek ve senin istediğin okulu tercih ettiyse önce onlar girecek sen yine aşağılara kalacaksın. Şu sınavda bir şey size özel olarak yapılmıyorsa hiçbir yararı yok bunu anlamanız gerekirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spreeny -- 30 Ağustos 2018; 10:32:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spreeny

Sıralamalar inşallah oynar diyorsunuz da beyler sizde mi sorun var bende mi anlamadım. Sıralamalar size özel düşmeyecekse düşmesinin bir mantığı yok, senin gibi binlerce insan ön sıralara gelecek ve senin istediğin okulu tercih ettiyse önce onlar girecek sen yine aşağılara kalacaksın. Şu sınavda bir şey size özel olarak yapılmıyorsa hiçbir yararı yok bunu anlamanız gerekirdi
    Çok bilgilisin ama biraz daha öğren diye yazıyorum

Tytdeki katsayı değişimi sayısala yöneldi, yani dilcilerin hepsinin daha kötü yaptığı alana. Geçen sene yaptığın performansın aynısını bu yıl yap daha düşük puan geliyor. Bunun en büyük kanıtı sınava daha çok kişinin girip tercih yapma hakkı olan kişinin daha az olması (geçen seneye göre.) Buna rağmen aynı puanla daha kötü sıralama geldi. Bunun sebebi aynı şekilde alan dışı kendini denemeye giren insanların sayısal bölümlerden daha fazla puan alıp çok daha iyi yerlere gelmesi. Sonuç değişmeyecek orantısal olarak geçen sene gibi çoğunluk olarak tercih yapmayacaklar.

Dilde 6000. olan 2000. kontenjana girdiyse aradaki 4000 kişilik boşluk kimlerden oluştu? Bu katsayı değişimlerinde bu durum daha da artacak. Biz matematiksel olarak konuşuyoruz. Durduk yere düşecek demiyoruz. Diğer dillerden giren 8k kişinin aynı Y-Dil sıralamasında olmasını hesaba katmadım bile.

Senin de bunu anlaman gerekirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Troyn -- 30 Ağustos 2018; 11:17:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Troyn

Çok bilgilisin ama biraz daha öğren diye yazıyorum

Tytdeki katsayı değişimi sayısala yöneldi, yani dilcilerin hepsinin daha kötü yaptığı alana. Geçen sene yaptığın performansın aynısını bu yıl yap daha düşük puan geliyor. Bunun en büyük kanıtı sınava daha çok kişinin girip tercih yapma hakkı olan kişinin daha az olması (geçen seneye göre.) Buna rağmen aynı puanla daha kötü sıralama geldi. Bunun sebebi aynı şekilde alan dışı kendini denemeye giren insanların sayısal bölümlerden daha fazla puan alıp çok daha iyi yerlere gelmesi. Sonuç değişmeyecek orantısal olarak geçen sene gibi çoğunluk olarak tercih yapmayacaklar.

Dilde 6000. olan 2000. kontenjana girdiyse aradaki 4000 kişilik boşluk kimlerden oluştu? Bu katsayı değişimlerinde bu durum daha da artacak. Biz matematiksel olarak konuşuyoruz. Durduk yere düşecek demiyoruz. Diğer dillerden giren 8k kişinin aynı Y-Dil sıralamasında olmasını hesaba katmadım bile.

Senin de bunu anlaman gerekirdi.

Alıntıları Göster
    Pantolon kardeşim konuyu haşırt the blackboard tarzıyla izah etmiş. Bana bir şey kalmamış, biz aylardır dil sınavına özel onlarca değişkeni hesaplıyoruz, bir kontenjanı bile göz önünde bulundurup tahminler yapıyoruz. Fuzuli bir şey değil yani bu tahminler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.