Şimdi Ara

Yedek parça fiyat sıralaması sizce nasıl?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
6.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi bizim ülkemizde çoğu erkek futbol ve araba konusunda uzmandır!!!Ahkam kesmekte üstümüze yoktur.Ben 7 ay önce arabamı (2000 1.6 ies) alırken etrafımdan duyduğum "parçaları çok pahalı,2.eli zayıf ...vs" laflarına kulaklarımı tıkadım,hondamı aldım ve şu an verdiğim karardan da memnunum.Bugünlerde de bi arkadaşım 15-20.000 ytl arasında bi araba arıyor.honda al abi diyorum parçası pahalı diyor.peugeot al diyorum yok onunki de pahalıymış diyor.Kimden duydun abi diyorum, öyle söylüyorlar diyor.(almak istediği araba da Opel ya da Toyota)Parçası pahalı denen markalara, bir de alınmak istenen markalara bir bakın.Türkiyedeki ağırlıklı satılan markalar belli.HONDA,Fiat,renault,toyota,ford,VW,opel,peugeot,hyundai...
    sizce parça fiyatları bakımından sıralama nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civic 1.6 ies -- 13 Nisan 2007; 17:26:51 >

• opel birinci sırada

quote:

Orjinalden alıntı: civic 1.6 ies

Arkadaşlar bildiğiniz gibi bizim ülkemizde çoğu erkek futbol ve araba konusunda uzmandır!!!Ahkam kesmekte üstümüze yoktur.Ben 7 ay önce arabamı (2000 1.6 ies) alırken etrafımdan duyduğum "parçaları çok pahalı,2.eli zayıf ...vs" laflarına kulaklarımı tıkadım,hondamı aldım ve şu an verdiğim karardan da memnunum.Bugünlerde de bi arkadaşım 15-20.000 ytl arasında bi araba arıyor.honda al abi diyorum parçası pahalı diyor.peugeot al diyorum yok onunki de pahalıymış diyor.Kimden duydun abi diyorum, öyle söylüyorlar diyor.(almak istediği araba da Opel ya da Toyota)Parçası pahalı denen markalara, bir de alınmak istenen markalara bir bakın.Türkiyedeki ağırlıklı satılan markalar belli.HONDA,Fiat,renault,toyota,ford,VW,opel,peugeot,hyundai...

• :)
    dostum "harika" bir topic aslında; bizim insanımızın "gözü kapalılığı" üzerine çok şey söylenebilir; bu başlıktan her konuya atlanabileceği gibi her konudan da buraya geçiş yapılabilir :)
    vw; opel gibi alman arabaları "tartışmasız" yedek parça ve rutin servis masrafları konusunda başı çekiyolar; yalnız renault la japonlardan toyotanın da "servise düşene bi tekme de sen vur" konusunda pek aşağı kalır bi yanları yok; bir ara bir gazete bazı parçaların karşılaştırmalı fiyatlarını vermişti; "kesinlikle" ama "kesinlikle" en ucuz hyundai; fiat ların bile yedek parça fiyatları almış başını gidiyor...
    bir de olayın "subjektif" boyutu var; "sorun çıkarmaz" "bunu başka markalarla karıştırmayın; başkalarında servisten çıkamazken bunda bakımdan bakıma uğrarsınız" diye bilmiş bilmiş ahkam kesenler sadece sokaktaki vatandaş değil; yetkili servislerimiz de bol kepçeden hayali konfor ve dayanıklılık çorbası dağıtmaya bayılıyolar; alman arabaları sadece parça pahalılığında değil; kronik sorunlar listesinde de hep üst sıraları zorluyolar; japon arabaları kalite; konfor; güvenlik; motor-yol-rüzgar sesi yalıtımında avrupalıları yakaladılar ama avrupalılar "yakalama" konusunda motor konusunda japonları yakalamak yerine şimdilik sadece "müşterii serviste yakalama" konusunda uzmanlaşıyolar :)
    şaka bir yana yedek parça masrafının yanında aracın "sorunsuzluğu" da oldukça önemli bir parametre; honda topiğinde olduğumuz için söylemiyorum; ama hondalar gerek sorun çıkarmada; gerekse parça pahalılığında sanırım listenin sonlarında yer alıyolar...
    kısacası birinci vw-opel-toyota-renault dörtlüsü (belki araya girebilecek sürpriz beşinci) den biri olurken listenin sonunda açık ara hyundai olur; diğer markalar aralarda geziniyorlar

• maalesef pahalı

quote:

Orjinalden alıntı: civic 1.6 ies

Arkadaşlar bildiğiniz gibi bizim ülkemizde çoğu erkek futbol ve araba konusunda uzmandır!!!Ahkam kesmekte üstümüze yoktur.Ben 7 ay önce arabamı (2000 1.6 ies) alırken etrafımdan duyduğum "parçaları çok pahalı,2.eli zayıf ...vs" laflarına kulaklarımı tıkadım,hondamı aldım ve şu an verdiğim karardan da memnunum.Bugünlerde de bi arkadaşım 15-20.000 ytl arasında bi araba arıyor.honda al abi diyorum parçası pahalı diyor.peugeot al diyorum yok onunki de pahalıymış diyor.Kimden duydun abi diyorum, öyle söylüyorlar diyor.(almak istediği araba da Opel ya da Toyota)Parçası pahalı denen markalara, bir de alınmak istenen markalara bir bakın.Türkiyedeki ağırlıklı satılan markalar belli.HONDA,Fiat,renault,toyota,ford,VW,opel,peugeot,hyundai...

• servis lerdeki parça fiyatları için konuşuyorsak;
    aynı sınıf arabalar üç aşapı beş yukarı aynı para olduğuna göre yedek parça fiyatları da mantıken öyle olmalı, ama öyle olmadığına göre burada fiyatı belirleyen esas faktör distirbütör fimaların kar marjları, dolayısı ile periyodik işlem fiyatlarının, genel olarak yedek parça fiyatları için bir gösterge olduğunu düşünüyorum.

fakat eğer parçacılarda ki parça fiyatları üzerinden konuşuyorsak, arabanın yaygınlığı ve parça sürümüyle ters orantılı olacağı muhakkak.
  • diğer markalarınkini bilemiyorum ama hondanın bazı parçaları bana pahalı geliyor. örnek vermek gerekirse;

- amörsitör toz lastiği diye bir parça var. bildiğimiz yumuşak plastikten (veya kauçuk olabilir) yapılmış körük şeklinde kalıptan çıkma, elim kadar bir parça. kdv dahil 49 ytl. bir o kadar da işçilik alıyorlar....

- 1 adet rot başı 67,58 ytl +kdv....

bana bunlar çok pahalı geliyor, ama dediğim gibi diğer markaları bilemiyorum belki daha pahalıdırlar.
  • ülkemizde renault,tofaş ı (fiat ı değil)alın bi kenara (büyük bir kısmı yerli üretim )
    honda,toyota ve fordu da diğer kenara (bir kısmı yerli üretim olanlar)
    geriye kalanları da ayrı bi kenara alın. (yurtdışı)
    Benim düz mantığım bu şekilde sıralama yapıyo ama fiiliyatta hal böyle değil çünkü çok çeşitli değişkenler meseleye haiz oluyo.Ancak marka bilinirliliği bazı markalarda bu dezavantajı örtüyo.O yüzden de hiç hondaya binmemiş ve binen birini dahi bilmeyen yurdum insanı sokakta honda gördüm diye honda hakkında yorum yapıyo.Özellikle de kırsal kesimde...diğer markalar bi örnek vereyim.2006 dci daciası olan arkadaşım geçen ay kaza yaptı,ön tampon,sağ çamurluk,radyatör,far,kaput değişti gerisi düzeltme hesap 6000 ytl.yine fiestası olan arkadaş ön tampon ve tek far değiştirdi 800 ytl.ne kadar pahalı yorum sizin...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.