Evet karadada yaşayabilir fakat durum biraz farklı.
5 - 6 yaşlarındayken evin bahçesinde bir kaç arkadaş büyükçe bir taş kaldırmıştık. Eve en yakın deniz kıyısı 15 - 20 km uzaklıktaydı. Taşın altından bir kaç büyük yengeç çıkmıştı. Hatta ozamandan beri hiç bir bahçede bir yengeçle karşılaşmamış olmam çok ilginç geliyordu. Çünki nerede ne kadar yengeç gördüysem bunlar hep denizdeydi.
Şimdi bunun kafama takılmasının nedeni, az önce akrepler hakkında yazılar okurken bu akreplerin kayaların altında yaşadıklarını okudum ve gördüklerimizin akrep olabileceğini düşündüm. Görüntü çok eski bir tarihe ait olması nedeniyle şu anda akrep mi yengeç miydi tam çözemiyorum ve çözebilmek için tek bir yol kalıyor oda forum ahalisine siz hiç karada dünyaya gelmiş ve hayatında hiç deniz ya da göl görmemiş yengeçlerle karşılaştınız mı? karşılaştıysanız neler yaşadınız? diye sormak.
Bu konuda tecrübelerinizi paylaşmanızı istiyorum.
Bu arada onlar şayet akrepse elim kadar birşeydi Allahtan başımıza bir iş gelmedi.
kaç çeşit türü var kara türü de var
quote:
Orijinalden alıntı: tenceresapı
kaç çeşit türü var kara türü de var
Yalnız Türkiyede karada yaşayanı yok sanırım batı hint amerika falan yazıyor kaynaklarda.
yaşar ne yaşar ne yaşamaz hocam
Eğer sazlık , yosunluk , sulak bir yerdeyse rastlamış olman doğaldır , özellikle taşların alt kısımlarında saklanırlar .
quote:
Orijinalden alıntı: SmaLLviLLe
Eğer sazlık , yosunluk , sulak bir yerdeyse rastlamış olman doğaldır , özellikle taşların alt kısımlarında saklanırlar .
Normal bir bahçeydi yani sulak değil içinde 3 incir 1 dut ağacı olan 1 dönümlük bir bahçeydi. O halde bunlar sanırım akrepti.