Şimdi Ara

Yeni 2019 Corolla 1.6 vision İzlenimlerim (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
875
Cevap
23
Favori
185.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 34GKN1907

Merhabalar, vision otomatik fiyat teklifi alan oldu mu hiç? Bir de aracı alırken ne hediye isteyebiliriz bayilerden ? Kabul edilebilecek aldığınız hediyelerden örnek verebilirseniz çok çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
    Merhaba,Ben ilk yardım çantasını zor kurtardım https://forum.donanimhaber.com/2019-toyota-corolla-sedan--135859281#135859281 dan daha net bilgi alabilirsiniz konu ile ilgili

@ynsmrclk

Evet şuan izledim , Ellerinize sağlık ama koltuklardan ben memnunum uzun yolda özellikle kullanıyorum ağrı yaptığını söyleyemem ben şahsen

• emrcnd E kullanıcısına yanıt
    ben eski kasadan yumuşak dokulu koltuğa alışkın olduğum için bana böyle hissetiriyor ancak tasarımı ve kumaşı eskiye göre fersah fersah önde.
  • Hocam arabayı çok beğendim. Daha yeni görüyorum konuyu hayırlı olsun yinede. Normal de Toyota hiç sevmezdim. İçi ve dışı çok kötü gelirdi bana ama bu kasa çok iyi olmuş. Özellikle içi ve arkadan görünüşü iyi olmuş kaslı duruyor. Ön taraf diğer kasalara göre daha iyi, daha az asya görünü var. Yeni kasa Honda'ların verdiği o iğrenç ötesi asya tasarımını hiç andırmıyor.

Bende ileride 0 araç alırsam Hyundai veya Peugeot düşünüyorum. Ama bu aracı görünce listeme bunu da ekledim. Tabi daha çok var almama, o zamana kadar kim bilir ne olur. Ki Elantra'nın son kasası tamamen leş olmuş. Neyse şimdilik sadece hayal ama hayal kurmak güzeldir.

Bir sorum olacak bir önceki kasa Elantra neden tercih etmediniz acaba merak ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jowiyaga

Hocam arabayı çok beğendim. Daha yeni görüyorum konuyu hayırlı olsun yinede. Normal de Toyota hiç sevmezdim. İçi ve dışı çok kötü gelirdi bana ama bu kasa çok iyi olmuş. Özellikle içi ve arkadan görünüşü iyi olmuş kaslı duruyor. Ön taraf diğer kasalara göre daha iyi, daha az asya görünü var. Yeni kasa Honda'ların verdiği o iğrenç ötesi asya tasarımını hiç andırmıyor.

Bende ileride 0 araç alırsam Hyundai veya Peugeot düşünüyorum. Ama bu aracı görünce listeme bunu da ekledim. Tabi daha çok var almama, o zamana kadar kim bilir ne olur. Ki Elantra'nın son kasası tamamen leş olmuş. Neyse şimdilik sadece hayal ama hayal kurmak güzeldir.

Bir sorum olacak bir önceki kasa Elantra neden tercih etmediniz acaba merak ettim.
    2019 corolla dan önce 2006 1.4D corolla aracımız vardı.12 yıldır bizde 110.000 KM üzeri yol yaptık kullanıyorduk da.Toyota da servis de çalışan arkadaş yeni corollayı çok övünce gidip bir bakalım dedik bakmaya gittiğimiz arabanın kaporasını vermiş olduk.

2017 yılında rapidi almadan önce 1.33 corolla incelemiştik beğenmediğim için corollayı eleyip rapid almıştım ama bu son kasayı sizin gibi görür görmez çok hoşumuza gitti.

Açıkcası almadan önce Elantraya baktın mı dersen baktım desem yalan söylemiş olurum aldıktan sonra baktım

Rakiplerine göre baz donanımlar arasında en dolusu corolla gözüküyordu.

Corolla o zamana ki bütçeme tam uygundu,Renk , Tasarım bana hitap ettiği için başka araçlara adam akıllı bakmadan almış bulunduk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 6 Mart 2020; 16:17:56 >

Anladım hocam peki şuan ki yakıt durumunuz nasıl? Aylık kaç km ve şehir içi mi şehir dışı mı?
  • quote:

Anladım hocam peki şuan ki yakıt durumunuz nasıl? Aylık kaç km ve şehir içi mi şehir dışı mı?
    1 depo lpg 37 LT alıyor 125-130 TL civarına doluyor toplamda şehir içi 350-380 km rahat yapıyorum istanbul da

Şehir dışın da da aynı rakamlar yakıyor uzun yolda 140-120 hızlarda sabit gidiyorum şehir içi ile aynı yakıyor

Yani genel olarak 30-35 kuruş yakıyor istanbul ve şehir dışında sabit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 6 Mart 2020; 22:3:34 >
    Güzel rakamlae hocam. Darısı bize artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Güzel rakamlae hocam. Darısı bize artık.
    Teşekkürler.Umarım yakın zaman da aklınızdaki araca ulaşırsınız
  • Güle güle kullanmışsınız hocam 1 yıl ama yine de hayırlı olsun diyelim

Şu an sıfır araç alsaysınız ne alırdınız hocam 150 bin liraya bi de bunu sorayım, corolla tecrübeniz olduğu için soruyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YoureGodDamnRight -- 8 Mart 2020; 11:47:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YoureGodDamnRight

Güle güle kullanmışsınız hocam 1 yıl ama yine de hayırlı olsun diyelim

Şu an sıfır araç alsaysınız ne alırdınız hocam 150 bin liraya bi de bunu sorayım, corolla tecrübeniz olduğu için soruyorum
    Teşekkürler.

150 bine çıktıktan sonra biraz daha zorlayıp 1.5 TSI ACT 150 PS Comfort almaya çalışırdım liste fiyatı 187.000 TL

150 bini geçemiyorsam sıfır alabileceklerim
    1.6 MPI 6 İleri Otomatik Style Plus (Benzinli) 156.000 TL
    Joy 1.3 TCe 140 bg Manuel 136.000 TL (otomatik alamıyoruz çok pahalı 174.000 TL istiyor)
    COROLLA 1.6 Vision Multidrive S 139.000 TL Otomatik

Elentra 17.000 TL daha pahalı avantajları ARKA PARK SENSÖRÜ , GERİ GÖRÜŞ KAMERASI ,DERİ DİREKSİYON SİMİDİ ve VİTES TOPUZU ,7’’ DOKUNMATİK EKRANLI BİLGİ EĞLENCE
    SİSTEMİ ,16” jant
    Corollada olup elentrada olmayanlar Yan aynalarda sinyal , Arka Havalandırma , Arka bağımsız suspansiyonlar

Corollaya Multimedia Sistemi ekleme maliyeti 2200 TL geri görüş kamerası dahil
    Deri direksiyon simidi ve vites dikiş maliyeti 150 TL civarı orjinalinden farkı olmuyor
    17 jant ve lastik maliyeti eskileri de verince ortalama 2500-3000 TL geliyor.Yani 5200 TL corollaya para harcayarak elentra dan daha dolu hale geliyor.

Corolla hem daha yeni hemde marka algısı olarak daha iyi olduğu içi Elentra mı corolla mı sorusuna ben corolla derdim

Megane tercih etmezdim tasarım eski , lpg uyumu sıkıntı ve otomatiği superb parası o paraya manuel superb alırdım.

Corolla otomatiği çok ucuz bence bayilerde olsa keşke satıp otomatiğini alırdım şuan Corolla aldığıma pişman olmadım özellikle lpg taktırdıktan sonra, lpg taktırmadan önce fazla sevdiğim söylenemezdi.

Tek pişmanlığım var ben bu kadar sık kullanacağımı düşünmediğim için manuel aldım ama çok kullanıyorum o zamanlar da araba sayısı az diye atlayıp direk manuel almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 8 Mart 2020; 16:30:11 >

Çok teşekkür ediyorum hocam uzun uzun yazmışsınız

Şöyle ki peder için düşünüyoruz 115e clio sport tourer falan düşünüyordu en son bayilerde araba da bulamayınca çok, biraz daha para koyup hem daha üstün hem de marka itibariyle corolla bakalım demiştim ilgilenir olmuştu. Maximum 150 olur bütçesi bu sayede

Sizin görüşlerinizden sonra da corollaya daha yakın oldum hocam çok teşekkür ederim tekrardan

• quote:

Orijinalden alıntı: YoureGodDamnRight

Çok teşekkür ediyorum hocam uzun uzun yazmışsınız

Şöyle ki peder için düşünüyoruz 115e clio sport tourer falan düşünüyordu en son bayilerde araba da bulamayınca çok, biraz daha para koyup hem daha üstün hem de marka itibariyle corolla bakalım demiştim ilgilenir olmuştu. Maximum 150 olur bütçesi bu sayede

Sizin görüşlerinizden sonra da corollaya daha yakın oldum hocam çok teşekkür ederim tekrardan
    Rica ederim.
    Hakkınız da hayırlı olsun

• ynsmrclk Y kullanıcısına yanıt
    Videoda bahsetmediğim bazı detayları buraya yazayım istedim.

Trim sesi var mı?
    Eski kasa 1.33 te yoğun trim sesi vardı bunda sol ön cam açıkken tıkırtı geliyor onun dışında bir ses duymadım. 6 aydır kullanıyorum.

Hız sabitleyici iyi çalışıyor mu?
    Bence gayet iyi çalışıyor yokuş aşağı giderken çok sapmalar olmuyor.

Daha alçak olması sebebiyle altı sürtüyor mu?
    Eski kasa daha yüksek olmasına rağmen altı daha çok sürterdi bunda bir sorun yaşamadım.

Multimedia olmaması sıkıntı mı?
    Ben ihtiyaç duymadım. Rami 2gb olanlardan taktırılabilir 1gb olanları önermem.

Saklama alanları yeterli mi?
    Kapı içi gözleri eski kasaya göre ciddi küçülmüş. Konsolun altında ufak bir göz var telefon gözlük vb koyulabilir. Gözlük koymak için tavanda yer yok benim en uyuz olduğum yanı bu eski kasada vardı ve çok işe yarıyordu.

Motor sesi nasıl? İzolatöre gerek var mı?
    Motor sesi soğukken biraz yüksek eski kasaya göre ancak ısındıktan sonra ses neredeyse yok izolatöre ihtiyaç yok gibi tabi tercih sizin.

Yol sesi rüzgar sesi nasıl?
    Bu konuda beklentim olmadığı için sıkıntı etmedim ama araç ciddi yol ve rüzgar sesi alıyor.

Konfor süspansiyon vs nasıl?
    Konfor açısından eski kasa çok daha rahattı koltuklar sürüş pozisyonu vs. Ancak bu kasanın süspansiyonları çok iyi olmuş eski kasada kasisten biraz yanlama geçince arka koltukta ciddi sallanma oluyordu yana doğru bunda öyle birşey yok. Bağımsız süspansiyonun artısı.

Fiyat performans oranı nasıl?
    Muadili yok bu aracın piyasada lpg ye bu kadar uyumlu ve sorunsuz donanım açısından yeterli ve fiyat olarak makul başka bir araç var ise yorum olarak yazabilirsiniz. Ben 2019 ekimde 116.000 tl ye aldım vision otomatik.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ynsmrclk Y kullanıcısına yanıt

Yunus Emre Çalıkyoutube
    YENİ COROLLA 1.6 VİSİON KULLANICI GÖZÜNDEN
    https://www.youtube.com/watch?v=yK1kGaU1iyc&feature=youtu.be

Trim sesi var mı?
    Eski kasa 1.33 te yoğun trim sesi vardı bunda sol ön cam açıkken tıkırtı geliyor onun dışında bir ses duymadım. 6 aydır kullanıyorum.

Eski kasa daha yüksek olmasına rağmen altı daha çok sürterdi bunda bir sorun yaşamadım.

Kapı içi gözleri eski kasaya göre ciddi küçülmüş. Konsolun altında ufak bir göz var telefon gözlük vb koyulabilir. Gözlük koymak için tavanda yer yok benim en uyuz olduğum yanı bu eski kasada vardı ve çok işe yarıyordu.

Motor sesi soğukken biraz yüksek eski kasaya göre ancak ısındıktan sonra ses neredeyse yok izolatöre ihtiyaç yok gibi tabi tercih sizin.

Bu konuda beklentim olmadığı için sıkıntı etmedim ama araç ciddi yol ve rüzgar sesi alıyor.

Konfor açısından eski kasa çok daha rahattı koltuklar sürüş pozisyonu vs. Ancak bu kasanın süspansiyonları çok iyi olmuş eski kasada kasisten biraz yanlama geçince arka koltukta ciddi sallanma oluyordu yana doğru bunda öyle birşey yok. Bağımsız süspansiyonun artısı.

Muadili yok bu aracın piyasada lpg ye bu kadar uyumlu ve sorunsuz donanım açısından yeterli ve fiyat olarak makul başka bir araç var ise yorum olarak yazabilirsiniz. Ben 2019 ekimde 116.000 tl ye aldım vision otomatik.

• quote:

Orijinalden alıntı: ynsmrclk

Arkadaşlar merhaba. 2019 Ekim ayında 1.6 Vision MDS aldım. 5 aydır kullanıyorum genel olarak çok memnunum. Merak eden dostlar için bu 5 aylık süreci aşağıdaki videoda anlattım. SOrusu olanları memnuniyetle yanıtlarım. Herkese iyi forumlar.
    https://www.youtube.com/watch?v=yK1kGaU1iyc&feature=youtu.be

Trim sesi var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ynsmrclk

Trim sesi var mı?

Alıntıları Göster
    ben yeni kasa corolla hybrid kullandım. eski bir auris sahibi olarak toyota markasına aşinayım ama hep iddia söylerdim corolla sınıfının vasat arabasıdır, toyota markasınıdaki en kalitesiz (tekrar ediyorum toyota ürün gamında) mamüldür diye. ne yol tutuşu vardır, ne sportifliği vs. ama yeni kasaya tam anlamıyla bayıldım özellikle hyrid e . sürmesi çok eğlenceli, araç kemikli yapısını hissettiriyor. malzeme kalitesi gayet iyi. tüketim harika. o sıralar dizel otomatik astram olduğu için değiştirmeyi düşünmemiştim ama başka marka/model benzinli bir aracım olsaydı muhtemelen değiştirirdim. yeni corolla tam tavsiyelik bir araba olmuş.

not: tabi bu arada arkadaki diz mesafesindeki daralma da gözlerden kaçmasın.

Hocam merhaba, "Deri direksiyon simidi ve vites dikiş maliyeti 150 TL civarı orjinalinden farkı olmuyor"

Bu işlemi nerede yaptırdınız acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: HY Gaming

Hocam merhaba, "Deri direksiyon simidi ve vites dikiş maliyeti 150 TL civarı orjinalinden farkı olmuyor"

Bu işlemi nerede yaptırdınız acaba
    Ben daha yaptırmadım ama yaptıranlar var örnek
    Yeni 2019 Corolla 1.6 vision İzlenimlerim

Site:https://deridireksiyon.net/

Ben buraya yaptıracağım şu ortalık sakinleşince

Eyvallah hocam, vites te yapıyordur heralde.

Birde multimedya sistemiyle ilgili gelişmeler nasıl ? memnun musun uzun kullanımda

• quote:

Orijinalden alıntı: HY Gaming

Eyvallah hocam, vites te yapıyordur heralde.

Birde multimedya sistemiyle ilgili gelişmeler nasıl ? memnun musun uzun kullanımda
    evet vites , el freni dahil 180 TL sanırım

Fena değil tek uygulamada sorun yok yandex hızlı çalışıyor özellikle , ekranı ikiye bölüp kullanmak biraz cihazı yoruyor.

sahibinden de 1200 tl civarına satanlar var ama nasıldır hiç fikrim yok bunla aynı performansı ocağınını düşünüyorum eğer araca uyuyorsa o satılanlar
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.