|
Yeni 2024 Countryman (U25) Benzinli / Elektirikli (62. sayfa)
-
-
Herkese selam. Dün ben de aracımı aldım. Siyah, içi taba. Benim yaşadığım sorun şu oldu:
- Kablosuz şarj çalışmıyor. iPhone 15 Pro kullanıyorum ve orijinal Apple kılıf var. Şarj ediyor görünmesine rağmen şarj etmiyor veya çok az ediyor. Bu sorunu yaşayan oldu mu daha önce?
- Elekron'dan bugün geldiler. Wallbox için keşif yapıldı. Fiyatta anlaşabilirsek bu hafta taktıracağım. 22'lik düşünüyorum.
- Aşağıda paylaştığım 360 derece görünüm bizde mevcut değil sanırım. Bu taktırılabiliyor mu sonradan?
- Şerit takibini nasıl devreye alabiliyoruz?
- Bir telegram grubunuz var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AtillaYurtseven -- 6 Aralık 2024; 2:18:24 >
-
Günaydın,
Aracınız hayırlı olsun.
- Kılıfsız deneyerek yapın. O şekilde çalışıyorsa sorun yoktur.
- Alt yapınız kaldırıyor ise güzel bir seçim.
- Ne yazık ki bu donanım sonradan takılamıyor.
- Şerit takip yok. Şeritte tutma asistanı var. Güvenlik bölümünden açabilirsiniz. Aracımızda Acc olsaydı şerit takip sistemi olacaktı. Ne yazık ki %10 dilimden ötürü bu donanım mevcut değil.
-
verdikleri bu fiyat Wallbox Gen3 müdür? Gen4'te RFID kart mevcut, bana ankara borunsandan verdikleri fiyat 45 bin civarıydı diye hatırlıyororum.
Kablo hangi model?
-
Sesli komutu kullanbilmek için İngilizce dili aktive eden oldu mu ? Ben araçta ingilizce kullanıyorum, dil paketi indiriliyor diyor fakat download ilerlemiyor.
Aracı her kapattığımda da download duruyor.
Böyle bir sorunu yaşayan oldu mu?
-
Bugün radyo istasyonları karıştı. Daha doğrusu simgeleri kayboldu. Bu problemi yaşayan var mı?
Bir de sesli asistan çok kötü. Defalarca söylüyorum ancak anlamıyor.
-
Merhaba,
Yılda en az 20bin km yapıyorum. Elektrikli araç mantıklı geliyor. Genelde şehir içi kullanıyorum. Tesla donanım olarak daha fazla şey verse de mini konfor anlamında daha mantıklı geliyor. Verimlilik konusunda hangisi daha iyi bilmiyorum. Yarın aracı görmeye gideceğim, beğenirsem sipariş vermeyi düşünüyorum.
Korktuğum bazı şeyler var.
-Donanım yeterli mi? Donanım derken benim için önemli olan koltukların rahatlığı, klimaların verimliliği, arka kameranın netliği ve kullanışlılığı, apple car play. 360 kameranın olmayışı üzücü. :’) şu an ki aracımda en sevdiğim donanımlardan biri bu.
-Bildiğim kadarıyla bakım borusanda pahalı. Elektrikli araçlarda bakım nasıl oluyor ve ücretleri nasıl?
-Evde şarjlama imkanım yok. İş yerimde şarjlamayı düşünüyorum. Sanırım bi kablo almam gerekiyor 4,5 metre tavsiye edilmiş. Sorun şu ki iş yerimde sanayi elektriği alıyorum. Şarj konusunda bi sorun yaşar mıyım? Tavsiye edilen kabloyu kullanabilir miyim? Araç yaklaşık kaç saat şarjda kalırsa %80 ya da %100e çıkabilir. Yaklaşık 10-12 saat iş yerindeyim.
-Aralıktan sonra aracın %10 ötvden çıkması olası ve donanım eksiltilebileceğini okudum. Yılbaşından sonra bomboş ya da çok daha pahalı bi araç teklif edilirse verdiğim kaporayı geri almayı talep etme hakkım var mı?
-Aracı firma üzerine alsam dışarıda aldığım şarj hizmetlerinin faturasını gider olarak kullanabilir miyim?
-En büyük korkum ise ileride daha verimli daha uzun menzilli elektrikli araçların gelip elimizdekilerin çok değersizleşmesi. Siz ne düşünüyorsunuz?
Şimdiden teşekkürler.
-
Herhangi bir trifaze (380 kv) ya da monofaze (220 kv) prize ki (bunlara AC deniyor, bağlamak için wallbox almanız gerekiyor mobil ya da sabit tip. Sabit tiplerde zaten araca giren kablosu üstünde oluyor genelde.
Ayrıca alacağınız ilave kabloyu dışarıdaki AC şarj istasyonlarında kullanabilirsiniz
İşyerinizdeki priz muhtemelen trifazedir. Aracın kapasitesi 11 kW saatte maksimum. Pil ise 66 kW full şarj yaklaşık 6 saat demek ama son kısmı biraz uzuyor
Priz 7-8 kW verirse bu oranda bu süre uzar. 66/7 saat gibi
Amaö genelde şarj 10-80% arası tavsiye ediliyor
İşyerinizde elektrik zaten gider gösterilmiyor mu? Ayrıca araca bağladığınız elektrik de zaten gider olmalı. -
Direkt prize bağlayamıyor muyum? Onu sormuştum. Wallbox şimdilik düşünmüyorum. Direkt prize takmak istiyorum.
Gider kalemi olarak işyeri elektriği demedim, dışarıda hızlı şarj istasyonlarından aldığım hizmeti sordum.
Fatura mı kesiliyor noluyor tam bilmiyorum.🥹
Teşekkür ederim. -
Gunaydin,
Disarida aldiginiz hizmet icin tabii ki fatura kestirebilirsiniz. Priz icinde farkli markalarin urunleri var. Hangisini isterseniz alabilirsiniz. Ben Mennekes tercih ediyorum.
-
Teşekkür ederim.
Evet forumda siz bahsetmiştiniz sanırım ondan almayı düşünüyorum tek sakıncam normal prize takıp şarj etsem problem yaşar mıyım? Özellikle sanayi tipi elektrik olacak. Acaba piller ya da kablo zarar görür mü?
Zamanında 2019 i pace kullandık ama fazla ilgilenmiyordum araçla. Zaten bi çok sorun yaşayıp hızla satmıştık. Tekrar aynı şeyler yaşanmasından çekiniyorum. -
Merhabalar. Ben de 28 Ekim tarihinde sipariş verdim ve teslimat Kasım-Aralık görünüyordu. Keza satış temsilcisi de benzer bilgi vermişti. Ancak şu an Aralık sonu fatura kesimi ve Ocak teslimat deniyor. Şasi numarası belli oldu ve ST aracın üretiminin tamamlandığını, nakliye için beklediğini söyledi. Açıkçası kiralık arabayla idare etmekten oldukça sıkıldım. Umarım Ocak'ta kalmadan gelir. Benzer durum yaşayanlar var mı? En geç ne kadar sürüyor teslimat?
Bir başka sorum ise aracın üzerinde gelen lastikler yazlık mı yoksa dört mevsim mi? Ayrıca kış lastiği almaya gerek var mıdır?
Son olarak anladığım kadarıyla farklı şarj opsiyonları mevcut. Normal ev tipi prizden şarj önerilmiyor diye biliyorum. Buradan okuduklarıma göre, dışarıda hızlı şarj için ek kablo ihtiyacı yok çünkü o cihazların kendi kablosuyla şarj ediliyor. AC denilen diğer şarj seçeneği için ise ek kablo ihtiyacı var (Type 2 denilen kablo). Buraya kadar doğru mu anlamışım? Lütfen birisi açıklık getirebilir mi?
Bir de sabit ve taşınabilir şarj istasyonları var. Sabit olanı anladım sanırım; evimizin elektrik panelinden hat çektiriyoruz ve kutu koyduruyoruz sabit. Ve genel olarak bu cihazlar kendiliğinden kablolu oluyor. Peki bu taşınabilir olanın olayı tam olarak nedir? Sonuçta her yerde aynı hattan bulmamız mümkün değil. Taşınabilirler sadece normal prizden şarj imkanı mı sağlıyor.
Bu konuda kafamda gördüğünüz üzere bir bilgi kirliliği mevcut :) Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
-
Arkadaşlar, radyo istasyonlarının simgesi gitti. Bu sorunu yaşayan var mı? Bir de biz mini'ye baskı yapsak 360 derece ile araç takip sistemini parasını ödeyip ekletsek?
-
Selamlar,
Sonradan ekletemezsiniz. Bunun icin kodlama ve bircok parca degismesi gerekiyor. On tampon aynalar vs. Bmw ve Mini tarafinda ne yazik ki bunlar mumkun degil. Driving Asistant Plus sistemi icinde direksiyon degismesi on tampon sensor altina kamera gelmesi ve arac kodlamasina ihtiyac var. Bunlar hepsinin maliyeti cok yuksek olur. Turkiye’de yapanda yok.
-
Telegram ve Whatsapp grup linklerini ben de alabilir miyim?
-
Üstat siz şu yazdığım radyo simgelerinin kaybolması problemini yaşadınız mı acaba? Anladığım sürekli güncel tutuyorsunuz ve epey de kullanıyorsunuz. Bir tek bende mi oluyor diye merak ediyorum.
-
Buna katılamadım ben. Davet süresi dolmuş olabilir mi?
-
Selamlar,
Yasamadim ancak sizin icin tekrar guncel bakacagim.
-
Merhabalar,
Lastikler yazlık set olarak geliyor. Kış lastiği düşünüyorsanız almanız gerek. Şarj önerisi olarak herhangi bir seçenek zararlı veya önerilmiyor diye bir şey yok. Sizin için hangisi daha uygunsa o şekilde şarj edebilirsiniz. İsterseniz prizden; isterseniz kurabileceğiniz bir sistemle type 2 kablo ile daha hızlı Ac şarj hızı alabilirsiniz. Bu size kalmış bir şey. Tabii ki maliyetleri farklı olur. Ancak ileride başka elektrikli bir araçta kullanmak isterseniz bir kere alt yapınızın kaldırdığı bir sistem kurdurup rahat edebilirsiniz.
Evet. Taşınabilir Go-e şarj sistemleri mevut. Bunlardan alabilirsiniz. Bunu isterseniz yazlık veya başka bir yerde kuracağınız sisteme tekrar takabiliyorsunuz. Sadece alt yapınızı hazırlamanız yeterli.
-
Rica ederim. Yaşamazsınız. Ancak yinede priz alt yapısını bir kontrol ettirirsiniz. Araçta akım düşürebiliyorsunuz. Bunu daha düşük bir ampere ayarlarsanız sorun kalmaz. Kaldı ki prizden alabileceğiniz max kw belli. Bu sebeple Ac yanında düşük olsada işinizi görecektir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X