Şimdi Ara

Yeni 2024 Countryman (U25) Benzinli / Elektirikli (72. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: berkolo88 , krmsrsf
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.502
Cevap
93
Favori
103.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben de bugün ödeme yapıp tescil ettirdim aracı. Tescil benzer fakat sizde 1449 olan araç fiyatı bende 1435. Muhtemelen yeni gelenler zamlı geldi. Benim sipariş 30 Kasım'dı

• ForestRnger kullanıcısına yanıt

kendiliğinden mi düzeldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CaVitas07 C kullanıcısına yanıt

evet,sabah kapıyı açınca,Sarı Uyarı yazılar v.s gitmiş,radyo,klima vs düzelmiş..bu iki ön sensörler demek hayati önem taşiyorlar,aracın km,ortalama yakıt vs de pasifti..nerdeyse herşey..ama tabii her araca olmayabilir Ppf kaplamadan sonra,Feynlab ilk defa böyle şikayet aldık dedi de..

Bende ppf yok ben de bu hatayı yaşamıştım. Maalesef düzelmedi ben ertesi sabah servise bırakmıştım. 2-3 gün sonra alabilmiştim o yüzden sordum.

• Bugün itibariyle siparişi geçtim hayırlı olur inşallah. Müşteri temsilcisi 2025 yılı siparişleri için üretim aşamasında takip yapılamıyor dedi, bu doğru mu? Yapılabiliyorsa nereden ne şekilde bakabilirim?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • palermo kullanıcısına yanıt

Muhtemelen doğrudur. Ben de bir ay önce sipariş verdim ancak herhangi bir yerden takip edemiyordum. 4 gün önce gemiye yüklendikten sonra şase numarası belli oldu. Şase no gelince uygulama üzerinden ‘dağıtımda’ görünüyor. Sanırım daha gümrüğe gelmedi.

• Aracimi 63. gun teslim aldim.

Gayet memnunum. Konforlu, eglenceli, dikkat cekici. Karma tuketimim simdilik 18kwh. Ev-is guzergahim 22 km. Giderken 14 donerken 17 tuketti. Demek ki yazin 12-13 le ise gidip gelecegim. Bu da yazin sadece is ev arasi 450 km menzile denk gelir. Biraz deneyimim artinca tekrar paylasim yaparim.

• Herkese selamlar. Eylül sonunda aldığım aracım 13 bin km oldu. Soruları olan varsa cevap vermeye çalışırım.
    Özetle araçtan çok memnunuz. Sonbahar karma ortalama tüketimim 14-15 kw civarı idi. Kışın 19-20 civarı bir tüketimim oluştu. Ben de araca alıştıkça, sürüşüm biraz daha agresif ilk zamanlara göre. Genel olarak kafama takacağım bir sorun yaşadım, ufak tefek hatalar oluyor elbette. Herkese iyi forumlar.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • C-ReeD C kullanıcısına yanıt
    istanbul'daki hava şartlarıyla kışın da 450 görebilirsiniz ama gidilen yola rampaya trafiğe bağlı tabi ki. şu an %80 şarjım 372 km gösteriyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, mini connect uygulamasını bağlayamadım, yardımcı olabilecek varsa memnun olurum. “Uygulama kullanımı kısıtlı” hatası veriyor.

bunun nedeni telefonun y.dışı olması olabilir dendi ancak değil, amazondan almıştım. Gmail adresi ülke bilgileri bölge dil türkçe türkiye. Anladığım kadarıyla aracın ülke tanımıyla uygulamanın ülke tanımı farklı, bu sorun nasıl çözülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buster -- 15 Şubat 2025; 22:34:31 >
  • buster kullanıcısına yanıt
    uygulamayı tamamen silin ve tekrar yükleyin. sonra mini iletişim merkezini arayın ve eposta adresinizi ve telefonunuzu verin.

• ekran korucudan memnun kaldım.
    www.amazon.com.tr
    GAFAT [Yeni 2024] 9,4 inç Mini Cooper S F65 F66 Countryman U25 Aceman 2024 2025 ile uyumlu Cam Navigasyon Koruyucu Folyo, Ekran Koruyucu Folyo Yeni 9,4 inç Cooper F65 F66, 9H Çizilmez : Amazon.com.tr: Elektronik
    https://www.amazon.com.tr/gp/aw/d/B0DLFWQ8PD?psc=1&ref=ppx_pop_mob_b_asin_title

araç kılıfı seçenekleri:

amazon
    Mini countryman U25 için Dolu Koruma Araba Kılıfı | Özelleştirilmiş Araba Su Geçirmez Kumaş Nefes Alabilir Rüzgar Geçirmez, Tam Kapak GTJF
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0DX77J527?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_4YP0MJC2AYQ2YHDEDPFM&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_4YP0MJC2AYQ2YHDEDPFM&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_4YP0MJC2AYQ2YHDEDPFM&starsLeft=1

amazon
    Mini Countryman U25 için Dolu Önleyici Araba Örtüsü, Araba için Özel Su Geçirmez Kumaş, Nefes Alabilir, Rüzgar Geçirmez, Tam Kaplama(02)
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0DX9GMZ1S?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_Y2KHX35AC3G6JWF0NHE6&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_Y2KHX35AC3G6JWF0NHE6&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_Y2KHX35AC3G6JWF0NHE6&starsLeft=1

• CaVitas07 C kullanıcısına yanıt

peki servis sebebi ne dedi,neden kaynaklandı acaba,software mı yoksa?

Yazılımı güncelledik yazılımsal bir problem dediler bir açıklama yapmadılar

• buster kullanıcısına yanıt

Bende de benzer sorun oldu hocam. Bendeki sebep şuydu. Ben telefonumu ingilizce kullanıyorum. Böyle olunca, telefon üzerinden Mini ID kaydı yapıldığında, Mini enteresan bir şekilde ID ülkesini İngiltere yapıyor. Şöyle düşünebilirsiniz, İngiltere sistemlerine bağlanacak bir ID üretiyor ve Türkiye ile eşleştirmeye çalışınca problem çıkıyor.

Cözüm şöyle (Eğer sorun benzerse): Uygulamadan Mini ID'nizi silin. Arabadan hesabınızı silin. Uygulamayı telefondan kaldırın. Telefon dilini Türkçe yapın. Uygulamayı yeniden kurun ve yeni bir email adresiyle Mini ID oluşturun. Sonra arabaya yeni hesap olarak bağlayın ve çalışacaktır. Bunu yaptıktan sonra telefonunuzu yeniden İngilizceye çevirebilirsiniz.

Bir başka husus da, Samsung telefonlarda maalesef Mini Digital Key (Telefonu anahtar gibi açmak) kullanamıyoruz. Samsung Wallet (S Wallet değil !) ülkemizde yasaklı olduğu için, telefona kart eklenip saklanamıyor. Bu nedenle de kullanamıyoruz maalesef :(

• Merhaba, aracı şarj etmek için Tesla Mobil Konnektör kullanan var mı? Eğer varsa deneyimlerini ve cihazın fiyat bilgisini öğrenebilir miyim?

• fenerlee1907 kullanıcısına yanıt
    evet bmw connected drive ile alakalı bu.
    bizi ayırmasalar dünyadan, biz de uygulamadan ek özellik satın alabilsek.

• Hem sizlere fikir olması açısından hem de arabayı merak eden diğer insanlar için yorumlarımı yazayım ben de.

Arabayı Cumartesi günü teslim aldım. 1908TL ödeme yaptım. Yanında anahtarlık, yan sanayi kauçuk paspas, ilkyardım ve lastik tamir kiti verdiler.

Cok sayıda araba değiştirmiş ve kullanmış birisi olarak artık marka marka ciddi kıyaslama yapabiliyorum. Elektriklide de ilk tecrübem değil, hali hazırda evde EQB var ve ikisini de kullanıyoruz. Yorumlarımı böyle değerlendirebilirsiniz

- Ekran, Tesla harici gördüğüm en kaliteli ekran. Bunlara Mercedes, BMW, Audi de dahil. İl başta karmaşık gibi geliyor fakat aslında kullanımı kolay bir yazılımı var.

- Arabanın performansı idare eder. Bunu derken ilk defa elektrikli araba kullanacaklar için fazla fazla yeterli. Zaten anlık maksimum tork aldığınız için özellikle düşük süratlerde farkı hiç hissetmiyorsunuz. Fakat 100km üstünde hızlanmak için biraz efor harcamak gerekiyor. EQB'de böyle değil mesela. O araba ciddi güçlü.

- İç hacim klasik C segmenti. VW Golf ebatlarına gibi düşünebilirsiniz.

- Oturuş pozisyonu, koltuk rahatlığı gibi konuları oldukça beğendim.

- Ön cam ve etrafındaki sütunlar, enteresan bir şekilde üstünüze doğru eğimli gibi. İçeride oturunca anlıyorsunuz. Garip bir hissiyatı var :)

- Ses sistemi idare eder. Kötü diyemem. Daha önce kullandığım Renault'larda falan arabayı satmam sebebiydi o kadar. Bunda baslar iyi fakat bi ses genişliği yok. Sesin zayıflığını hissediyorsunuz. Bu yorumları EQB'deki Burmester üzerine yapıyorum tabi.

- Oyuncakları çok eğlenceli. Fakat klasik olarak herkese bir kere gösterip kapatıyorsunuz Go-Kart modunu falan :)

- Yazılımı, özelleştirme için oldukça iyi. Yani arabada zaten olan özellikler "gizli özellik" diye dışarıdan açtırmak yerine yazılıma ekleyin arkadaş! Mini tam olarak bunu yapmış. Bagajın açılma yüksekliği bile ekrandan ayarlanabiliyor.

- Uzaktan bağlantı büyük keyif. Diğer arabada bu yok mesela. Arabayı önden ısıtmak için önceden kurmak falan gerekiyor. Mini bu konuda fersah fersah önde. Cok faydalı bir uygulama kesinlikle

- Yağmurlu havalarda, aynaların orada garip bir vortex oluyor ve gelen sudan ayna resmen gözükmüyor. Can sıkıcı olabilir.

- Gelelim en sevdiğim noktalara. "Sezgisellik" diye bir kavram var ya, Countryman bu nkotada zirve diyebilirim. Bir çok işi ekrandan yapmak can sıkıcı fakat araba sizle o kadar bütünleşiyor ki ekrana hiç ihtiyacınız kalmıyor. Aklıma gelen örnekler

- Arabayı önceden ısıt diye komut gönderiyorsunuz. İlk aklınıza gelenler "kaç derece olacak, koltuk ısıtma açılacak mı" vs. Araba diyor ki "bunları düşünme, ben senin için en iyisini yapacağım" ve gerçekten de yapıyor. 22 derece, gayet sıcak, direksiyon ısıtma azıcık açılmış, maksimum verimlilik sağlanmış fakat tam da sürücünün istediği gibi bir ortam oluyor

- Özellikle EQB'de, güvenlik donanımlarında hiç memnun değilim. Olur olmadık yerde otomatik fren yapması, çok sert bir şekilde geri çeride sokması, enteresan yerlerde entesan uyarılar vermesi gibi dertler var. Daha önce Audi A3 kullanmıştım son kasa. O daha iyiydi. Fakat Mini bambaşkaymış. Otomatik frenleme, şerit ortalama vs, adeta bir yarış oyununda yardım ayarlarını açmışsınız gibi davranıyor. Normal sürüşe en ufak müdahale yok fakat ihtiyaç olan yerde tatlı tatlı işini yapıyor. Hız uyarısı dışında hiçbir özelliği kapatma ihtiyacı hissetmedim. Cok beğendim.

- Mesela telefonunuzla bir video çekmek istediniz ve bangır bangır radyo dinliyorsunuz. Telefonun video kaydını açınca Android Auto ile iletişim halinde olan araba bunu anlıyor ve sesi komple kısıyor.

Özetle, malzeme kalitesi ya da gerçek araba özellikleri noktasında fiyatını hak eden bir noktada (eksi deme kesinlikle, tam fiyatının ederi). Fakat yazılım (hem sensörlerin çalışması hem de ekran yazılımı) noktasında, bu çağa çok iyi ayak uydurduğu bir gerçek. Tesla'dan bu yana bu tarafta en beğendiğim araba diyebilirim.

En ufak bir pişmanlığım yok. Hepimiz keyifle kullanalım inşallah :)

• Boşuna sıra yok bu arabada. Fiyat performans noktasında zirvede.

• Bob Kelso kullanıcısına yanıt

Model Y den sonra zirvedeydi kesinlikle. Model Y artık alınabilir olmadığı için tek seçenek Countryman E kalıyor. Güzel araç, alanlara hayırlı olsun.

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.