Şimdi Ara

Yeni 3.16i mi? volvo s60 1.6 D powershift mi? (3,20d alındı) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
1
Favori
10.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşlar volvo s60 dizel ve bmw 3.16 bakım ücretleri ve bakımk km'si konusunda bilginiz var mı?
  • Volvo s60 dizel motoru sehir icinde 9 litre mazot tuketimi
    bmw 3.16i sehir icin 9 litre benzin tuketimi..
    ise..
    benzinli arac daha cok surus keyfi verdiginden.. ayrıca benzın ile mazot aşşa yukari aynı fıyat yani aralarinda %17 gibi bi fark ise
    yılda 4000 bin mazot alacagima 4700tl verip benzin alirim.. 700 tl farkı performansa sayarım zira 3.16i motoru dizel volvo motorundan daha atak.
    bu 700 tl farkı dizel motorun bakım masraflarnada sayabiliriz olasi mazot pompasi arızasına:) olasi powershift arızasına (zf sanzumanın cok daha saglam oldugu biliniyor)
    yanlız BMW nın.. ederinden en az 10 bin tl fazla fiyata satılmasını neye sayıcaz onu bilmiyorum:)
  • bende 2 araç arasında kaldım.Nedenine gelince bmw yi test ettim gerçekten çok keyifli bir sürüş dinamiğine sahip rampa falan dinlemiyor bastın mı almam demiyor fakat gelelim ki işin diğer boyutuna boşu 91000tl olan bir araç 2-3 donanımla 108 leri 115 leri buluyorsa buda pek hoş değil insanın içine oturuyor dogrusu bu yüzden dolayıda s60 ve c180 e yöneltiyor insanı s60 mı test edip fiyat aldığımda daha da netleşecek alacağım araç. full ve dizel bir araç almak aradada 10-15 bin gibi yüksek bir fark ödemek insana pekte cazip gelmiyor acıkcası. sonucta volvo da başlı başına bir kalite sembolüdür bir kenara atılacak bir araç olmadıgı inancındayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mondeo3834

bende 2 araç arasında kaldım.Nedenine gelince bmw yi test ettim gerçekten çok keyifli bir sürüş dinamiğine sahip rampa falan dinlemiyor bastın mı almam demiyor fakat gelelim ki işin diğer boyutuna boşu 91000tl olan bir araç 2-3 donanımla 108 leri 115 leri buluyorsa buda pek hoş değil insanın içine oturuyor dogrusu bu yüzden dolayıda s60 ve c180 e yöneltiyor insanı s60 mı test edip fiyat aldığımda daha da netleşecek alacağım araç. full ve dizel bir araç almak aradada 10-15 bin gibi yüksek bir fark ödemek insana pekte cazip gelmiyor acıkcası. sonucta volvo da başlı başına bir kalite sembolüdür bir kenara atılacak bir araç olmadıgı inancındayım.

Yabana atılacak araç değil amenna.
    Ama şu gerçeği göz ardı etmeyin,
    Mercedes C sahibi olarak objektif bir gözle söylüyorum bunu Bmw F30'un yanında Volvo S60 sürüş dinamikleri bakımından oyuncak araba gibi kalıyor.
    Bmw deki sürücüyle bütünleşme, aracı hissetme, direksiyon tepkileri, rijitlik vs hiçbirini Volvo S60'da bulamazsınız.
    Donanım yönünden ok kabul edilebilir daha uygun fiyata daha iyi donanım alabilirsiniz ama, kalite yönünden de benim çekincelerim var açıkcası Volvo ile ilgili.
    2 Yıllık araçta derilerinin bile çatladığını, kaplamalarında aşınma olduğunu kendi gözümle gördüm, kullanmadan kullanmaya fark vardır ama, kullanıcı yorumlarını da okuduğumda
    aynı şikayetlerin söz konusu olduğunu gördüm.

Ben de araç alırken S60 1.6D PS test ettim, inceledim.
    Performans olarak kötü bir araç beklerken, o zamanlar bir Passat kullanıcısı olarak bana gayet yeterli gelmişti ama,
    sürüş keyfi bakımından Passattan bile ciddi manada kötü bir araçtı. Özelliklede direksiyon tepkileri sıfır denilebilir, bildiğin elektrikli oyuncak.
    Kabin sürücüye çok uzak, direksiyonla kabin arasında kocaman bir yol var, 2 dakika içerisinde bile sıkıcı gelmeye başlayan çok yalın bir kokpiti var.

Ben 10 dakikalık testten sonra bile S60'da umduğumu bulamayarak aracı bıraktım, halbuki Passat'ımın üzerine çok cüz'i bir fark vererek donanımlı bir S60 alacaktım, satıcı ile de anlaşmıştık.
    Ama dediğim gibi Passatın bile sürücü ile iletişimi kesinlikle S60'dan önde, F30'u varın siz düşünün.
    F30 kullanıp eve çıktığınızda inmek için bahaneler aramaya başlayabilirsiniz.
    İlk teste gittiğimde bana öyle olmuştu, benzinlisi, dizeli hepsini sıradan geçirdim, gerçekten çok keyifli bir araç.
    O!da kalite konularında sıkıntı çıkarabilir direksiyon arızası, normalin üzerinde rüzgar sesi, paslanma problemi, berbat ses sistemi, standart koltuk döşemeleri gibi...
    Ayrıca araçlar kesenin ağzını açmazsanız aşırı donanımsız araç satıyor Borusan.

Karar sizin ama ben yinede hiç bir zaman aynı şartlarda alıyorsam S60'ı F30'a tercih etmezdim.
    hepsinden biraz olsun, ilk hareket noktası kalite olsun derseniz Mercedes'e doğru alalım sizi. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Aykutasil

Volvo s60 dizel motoru sehir icinde 9 litre mazot tuketimi
    bmw 3.16i sehir icin 9 litre benzin tuketimi..
    ise..
    benzinli arac daha cok surus keyfi verdiginden.. ayrıca benzın ile mazot aşşa yukari aynı fıyat yani aralarinda %17 gibi bi fark ise
    yılda 4000 bin mazot alacagima 4700tl verip benzin alirim.. 700 tl farkı performansa sayarım zira 3.16i motoru dizel volvo motorundan daha atak.
    bu 700 tl farkı dizel motorun bakım masraflarnada sayabiliriz olasi mazot pompasi arızasına:) olasi powershift arızasına (zf sanzumanın cok daha saglam oldugu biliniyor)
    yanlız BMW nın.. ederinden en az 10 bin tl fazla fiyata satılmasını neye sayıcaz onu bilmiyorum:)

Onu da satarken çıkarırsın dert etme.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok doğru söylüyorsunuz açıkçası testten sonra BMW den kopmak istemedim desem yeridir :)) Mercedes konusunda biraz soğuk kalıyorum açıkçası heryerde var olması pek hoşlanmadığım bir şey değil kasa değiştirecek olması ve 2.eldede bir hayli fazla olup fiyatta büyük düşüş yaşayacağı kanısındayım açıkçası.Volvo nun bende kokpitini pek beğendiğimi söyleyemem keşke dışındaki estetik içinede yansımış olsa ama dış görüntüsü yakıtı ve özellik olarak birçok kaliteli donanımı insanı cezbediyor açıkçası belki ama kullanınca bence insanda aracın bıraktığı his daha önemlidir.ikinci eldede dizel olması avantaj olsada Volvo olarak bir dezavantaj olduğu kesin ve BMW ile aradaki fark aynı olacağı kanısındayım alırken ödeyeceğim fark açısından sanırım. şöyle bir durumda var tabi kullanılan motor focus tada var aslında neden ford kullanmıyor powershiftle beraber oda ilginç bir durum :D

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.