Şimdi Ara

yeni akvaryum kurulumu yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar suan akvaryumumu trmizliyorum 2 aydir bos duruyordu asiri pisti suan icindeki taslari cikarttim azar azar suyla duruluyarak ayiricam akcaryumum yaklasik 50 litre doldurunca kesin bilgi vericegim sey dusunuyorum akvaryumun taslarini vb dizip doldurup 1 hafta kadar bekletiyim diyorum su dinlensin disarida o kadar suyu dinlendirme sansim yok 1 hafta kadar sonra icine balik koyucam ilk kurulumda yapmam gereken birsey varmi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• suan yaptiklarin yeterli ne besleyeceksin

• Akvaryumum 60 litre hangi tur beslicegimi bilmiyorum acikcasi enine buyuyen su filmdeki kayip balik nemo tarzi renkli baliklardan ne onerebilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: fatih1125

Akvaryumum 60 litre hangi tur beslicegimi bilmiyorum acikcasi enine buyuyen su filmdeki kayip balik nemo tarzi renkli baliklardan ne onerebilirsiniz

o balıklar deniz balıklarıdır besleyemezsin 60 litre akvaryum içinde olabilecek en iyi alternatif canlı doğuran çeşitleridir.Lepistes olabilir hem senide üzmez litren çok fazla değil ama besleyeceğin türe görede ön hazırlık yapman lazım.Canlı doğuranlar yumuşak su sever cichlidler yüksek ph sever o yüzden önce balık türüne karar ver sonrada kumunu felan ona göre seçip koy.ama senin yerinde olsam bitkili tank kurup tera türü veya lepistes türü beslemek olurdu.
  • Eren'e katılıyorum; bitkili bir akvaryum yapabilirsin. lepistes plati kılıçkuyruk güzel olur. Ama balık almadan önce eksiklerini tamamla. Bir ısıtıcı bir dış filtre şart. Bio nitrivec ve aquatan al su hazır hale gelene kadar akvaryum boş çalışsın. en az 5-6 gün. Sonra balıkları alırsın.
  • Akvaryumu guzelce yikayip durula. sonrasinda icini kagit havlu vs. ile guzelce kurula. amac camda gozle goremedigin kalintilari tamamen temizlemis olmak. Sonrasinda akvaryumun hava tesisati(kullanilacaksa) monte et. suyunu doldur ve hava motoru ve filtreyi calistir. Ben sahsen bu sure zarfinda suya, benek hastaligi ilaci ve biraz da vitamin ekliyordum. 24 saat bu sekilde dinlendiriyordum. sonra baliklari da su sicakligia alistirarak birakiyordum.

Eger akvaryum suyu degismek istersen, 1 pet sise eski sudan ayirip, deigisim sonrasi taze suya ekleyerek suyun dengesini de saglayabilirsin.

Balik turu olarak, chichled beliyordum. tum cesitlerini almakti amacim ama listenin yarisini zoraki bulabilmistim. her gittigim sehirde akvaryumcu gezip farkli renk chicled bulunca aliyordum. 500lt lik akvaryumum vardi. tasininca arkadasima vermistim. chichled e kum zemine(3 parmak kalinlik) kaya dekoru yapabilirsin. bitkiyi yiyorlar.

Bitki dekorlu kurmak istersen, bircok cesit balik karisimi yapabilirsin. ekstra olarak bitkilerinde bakimini yapmak gerekiyor. sivi gubre vs. ile. sivi gubre yerine kucuk cam civisini bitkinin kokune tutturabilir ve kuma gomebilirsin. gereken mineral destegini bitkilere verecektir. baliklara zarar vermeden.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.