Başlıktada belittiğim gibi Asrock 775i48 model anakart kullanıyorum. Sornum Şu: 80 gblık samsung hard diskim bad sectör olduğu için yeni seagate 160 gb 7200 rpm hard disk aldım. Bilgisayarıma bağladığımda bu hard disk'i görmüyor ? (BIOS'tada Gözükmüyor !)
Ne yapmalıyım ? Şimdiden Teşekkürler
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Her HDD'nin üzerinde primary veya slave olarak kullanılacağında yapılması gereken jumper konfigürasyonları vardır.Eğer ikinci bir disk gibi kullanacaksan slave ayarı yapman gerekiyor.Diskin arkasını çevir sarı pinlerin üzerinde plastik ufak bir parça var onu ince bir nesneyle çıkarıp disk üzerindeki slave düzenine göre tekrar tak.Bu işi bilen birine yaptır istersen sonradan başın ağrımasın.
Slave ve Master ayarlarını biliyorum bu konuda bilgim var. Fakat taktığım bilgisayar da başka hard disk yok.
Acaba bence 160gb hard diski görmesi için bios'un mu güncellenmesi gerek ?
Mesela 2000 yılından kalma bir bilgisayara 80gblık hard disk bağlamıştım. Görmemişti. Arkasında bulunan tırnakla 32 gb mod'a çevirmiştim. Görmüştü. Acaba diyorum bu bilgisayarda da böle bi sorun mu var ?
quote:
Orijinalden alıntı: kankos
Slave ve Master ayarlarını biliyorum bu konuda bilgim var. Fakat taktığım bilgisayar da başka hard disk yok.
Acaba bence 160gb hard diski görmesi için bios'un mu güncellenmesi gerek ?
Mesela 2000 yılından kalma bir bilgisayara 80gblık hard disk bağlamıştım. Görmemişti. Arkasında bulunan tırnakla 32 gb mod'a çevirmiştim. Görmüştü. Acaba diyorum bu bilgisayarda da böle bi sorun mu var ?
Hiç sanmıyorum..Çalışırken diske dokunarak yada dinleyerek elektrik gelip gelmediğini anlayın.Molexlerde sorun olabilir.Diskin ide olduğuğunu varsayarak ide kablosunu değiştirin.Optik sürücü bağlıysa söküp deneyin(Çakışma ihtimaline karşı) Son olarak imkan varsa Hdd yi başka bir bilgisayarda test edin.Kolay gelsin
quote:
Orijinalden alıntı: pinkcrow7 Hdd yi başka bir bilgisayarda test edin.Kolay gelsin
Denedim gene çalışmıyor :S
çift ram kullanıyorsan tek olarak dene bazen ram'den de kaynaklanabiliyor.
Sistemin P4 mü?
quote:
Orijinalden alıntı: salih1971
çift ram kullanıyorsan tek olarak dene bazen ram'den de kaynaklanabiliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: messire
Sistemin P4 mü?
Allah Allah başka makinada denedim disk çalışmıyor demiş arkadaş. Siz halen neler diyorsunuz..Disk bozuk belli..
ARkadaşım o zaman hiç uğraşma garantiye getir elektroniik şans işi kulağını çok yakın bir şekilde hdd'ye ver bak bi öyle dene
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme