Arkadaşlar merhabalar dün Dell İnspiron 15 7567 Gaming Notebook satın aldım. Bilgisayar başında henüz saatler harcamadan bu sabah benim canımı çok sıkan günümü zehir eden bir sorunla karşılaştım. Bilgisayarımın güncellemelerini kontrol ettirdim ve bir kaç güncelleme geldiğini gördüm, bilgisayar bunları yükledi. Nvidia ekran kartı güncellendi, Windows 10 güncellendi, İntel Corporation Display güncellendi. Ben bu driver işlerinden falan normalde pek anlamam, önceki bilgisayarlarımda güncellemeleri benim haberim olmadan yapardı ben bilgiayarı kapatırken farkederdim güncelleme yaptığını. Bu sabah bilgisayarı yeni almamın hevesiyle hemde ilk kez Windows 10 kullandığım için hem denemek hemde deneyerek öğrenmek amacıyla kendim elimle güncellemeleri denetledim. Çok şükür sorunsuz yüklendi lakin ben bilgisayar başından ayrılıp 15-20 dakika sonra geldiğimde cihaz uyku durumundaydı, uyandırdığımda bilgisayar ekranında daha önce hiç karşılaşmadığım bir şeyle karşılaştım. Ekranda hiç boş alan kalmayacak şekilde yukarıdan aşağı siyah beyaz çizgilerle doluydu. Başınızı ağrıttım kusura bakmayın sadede geliyim. Sorum şu bu bilgisayardaki sorun donanımsal mıdır yoksa yazılımsal mı? Vatan Bilgisaayar müşteri hizmetlerine bıraktım cihazı test için. Oradaki görevli ''Yazılımsal gibi görünüyor.'' dedi. Bende böyle olabileceğini düşünüyorum güncelleme sonrası bu sorunla karşılaştığım için. İnternette diğer sitelerde de araştırma yaptım Windows 10 ile Nvidia ekran kartı arasında bir uyumsuzluk söz konusuymuş. Donanımsal olursa bu sorunu nasıl giderebilirim servise yollasam değişim ya da iade talebiyle bir sonuç alabilir miyim? Böyle sorunlarla sık karşılaşıyor musunuz? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim, iyi forumlar dilerim.
Sorununuz yazılımsal. 7567'nin böyle bir sorunu var malesef.
Intel sürücülerinden kaynaklanıyor olması lazım. Dell'in kendi sitesindeki Intel grafik sürücüsü sorununuzu çözer büyük bir ihtimalle.
Cevabın için teşekkürler. Sende Bu cihazı kullanıyormuşsun böyle bir sorunla karşılaştın mı daha önce? Ben ilk mesajda da belirttiğim üzere cihazı dün satın aldım bu sabah tekrar Vatan Bilgisayar'a götürdüm orda gerekli işlemler yapılıp test edilecek. Sorun yazılımsal olduğu için bir anlamda içim rahatladı donanımsal olsaydı bayağı uğraşmam gerekecekti. Peki sana şunu soruyum cihazdan memnun musun yoksa bu bilgisayarı aldığın için pişman mısın? Ben durduk yere rahatımı kaçırdım diye sayıklıyordum bugün Vatan Bilgisayar'a giderken. Kronikleşmiş sorunları var mı cihazın? Windows 7 kurmayı düşünüyorum belki Windows 10'dan daha stabil çalışır.
quote:
Orijinalden alıntı: Faruk-A
Cevabın için teşekkürler. Sende Bu cihazı kullanıyormuşsun böyle bir sorunla karşılaştın mı daha önce? Ben ilk mesajda da belirttiğim üzere cihazı dün satın aldım bu sabah tekrar Vatan Bilgisayar'a götürdüm orda gerekli işlemler yapılıp test edilecek. Sorun yazılımsal olduğu için bir anlamda içim rahatladı donanımsal olsaydı bayağı uğraşmam gerekecekti. Peki sana şunu soruyum cihazdan memnun musun yoksa bu bilgisayarı aldığın için pişman mısın? Ben durduk yere rahatımı kaçırdım diye sayıklıyordum bugün Vatan Bilgisayar'a giderken. Kronikleşmiş sorunları var mı cihazın? Windows 7 kurmayı düşünüyorum belki Windows 10'dan daha stabil çalışır.
Evet karşılaştım, başıma 2 kere geldi. Tam olarak ne yaptım da çözdüm hatırlamıyorum açıkçası.
Kronik olarak bu ekran sorunu dışında işlemcinin oyunlarda tam performanslı çalışmaması gibi bir sorun var -ki bu da yazılımsal. Daha internette tam çözümüne rastlamadım. Sorun yazılımsal olduğu için şu anlık tüm 7567 modelleri bu sorunu yaşıyor malesef. Tam çözümünü biliyorum, boş kaldığım bir vakit forumdan paylaşacağım.
Başka bir kronik sorun olarak bazı fare tıklamalarında bilgisayarın 1 saniyeliğine takılması gibi bir sorun var -ki bu da yazılımsal ve tüm GTX 10xx serisi ekran kartına sahip olan bilgisayarlarda bu sorun yaşanıyor, sadece Dell'e özgün değil yani.
Başka bir sorunu ne gördüm ne de duydum. Ben açıkçası çok memnunum cihazdan.
Aynen dediğin gibi çok fazla sorun çıkartacaksa bile kendi yöntemlerimle çözmeye çalışacağım zaten bu bilgisayar her ne kadar çok güçlü özelliklere sahip olsa da fazla hırpalamak istemiyorum oynayacağım oyunlar FM ve CS GO(nadiren) bana yeter de artar cihazı Vatan'dan geri aldıktan sonra çeşitle araştırmalar yapacağım belki Windows 7 kurarım.
quote:
Aynen dediğin gibi çok fazla sorun çıkartacaksa bile kendi yöntemlerimle çözmeye çalışacağım zaten bu bilgisayar her ne kadar çok güçlü özelliklere sahip olsa da fazla hırpalamak istemiyorum oynayacağım oyunlar FM ve CS GO(nadiren) bana yeter de artar cihazı Vatan'dan geri aldıktan sonra çeşitle araştırmalar yapacağım belki Windows 7 kurarım.
Size bir tüyo; bu cihazla beraber en iyi çalışan Windows sürümü Windows 10 1607
quote:
Orijinalden alıntı: -forumber-
quote:
Size bir tüyo; bu cihazla beraber en iyi çalışan Windows sürümü Windows 10 1607
Desteğiniz için teşekkürler notumu aldım. Bu arada Vatan'da cihazın testleri tamamlanmış sanırım iade alabileceğimi haber verdiler bu kadar hızlı beklemiyordum.