Şimdi Ara

yeni aldığım sistem hakkında yorumlarınızı rica ederim.... (az önce aldım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar son 15 gündür sistem tavsiyelerinize göz atıyordum, bugün vatanda 10.10.2010 tarihine özel bir kampanya vardı bende bunu fırsat bilip pc topladım, sistem hakkındaki yorumlarınızı alabilirmiyim.

anakart : MSI 870A-G54 AMD 870/SB850 AM3 DDR3 2000MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart (163 TL)
    işlemci : AMD Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci (273 TL)
    ekran kartı : ZOTAC GTX470 AMP! GDDR5 1280MB 320Bit Nvidia DX11 Ekran Kartı (678 TL)
    rem : KINGSTON 4GB (2*2GB) Hyperx T1 DDR3 2000MHz CL9 XMP Çift Kanallı Bellek Kiti (265 TL)
    hdd : WD 3.5" 1TB Caviar Black SATA 2.0 32MB Cache 7200Rpm Harddisk (143TL)

toplam . 1522 TL (KDV dahil)

bunun yanısıra bu alışverişten 300 tl bonus kazandım onunlada haftaya monitör alacağım. (kazançlı bir alışveriş olmuş diyebilirmiyiz?)

sizden isteklerim :

* 24 inc monitör tavsiyeleriniz? (oyun amaçlı)
    * işlemciye soğutucu gerekir mi?
    * güç kaynağı bu konfigürasyona ne almam lazım ?
    * elimde suan kullandıgım kasam feel hurricane II var, buna montajında bu kasanın problem olur mu ?

tşk.

tşk.

• Hayırlı olsun seçimler fena değil...

Ramler 1333mhz olabilirdi 4GB kit 150 TL, zira 2000mhz gereksiz ve çok fazla bir performans farkı yaratmıyor.

İşlemcinin stok fanı gürültülüdür, fanı 12cm'lik olan soğutuculardan alın.

Psu olarakta 130 TL'ye 550w HighPower Absolute serisi bir ürün işinizi görür, dilerseniz bütçeye ve alacağınız yere göre de daha yüksek bir psu alabilirsiniz çok daha iyi olur.
  • leon-x

Senin tüm 1500-2000 tl aralığında topladığın sistemleri okudum o bilgiler ışığında topladım bu sistemi öncelikle tşk sana.
    ram konusunda aynen dediği ram'i alacaktım lakin stokta olmadığından tek tek ram almak istemedim (ki sen dual olsun demiştin diye hatırlıyorum)
    550 w işimi görürmü birde ss2 tv kartım var onuda takacağım..
    diğer sorularım hakkında yardımcı olabilirmisiniz.
  • @yasinsa
    Vatanın kampanyası şubelerde mi geçerli idi?
    1500 liraya 300 lira bonusu nasıl verdiler?
    Bende sistem toplayacağım da..
    Teşekkürler..
  • 10.10.2010 tarihine özel bir kampanya tüm şubelerde bugune ozel gercerliydi. bende çok geç öğrendim 21.45 te aldım parçaları.

fiyat konusunda ise durum şöyle;

world karta normalde zaten peşin fiyatına %10 indirim var...

bunun yanısıra 1500 TL alısverıse vatan card 150 TL veriyor, birde buna world kart bugune ozel %10 parapuan veriyor 150 TL'de burdan geliyor. etii 300 TL

yani liste fiyatı uzerınden %30 indirimli oldu baya hesaplıydı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasinsa

10.10.2010 tarihine özel bir kampanya tüm şubelerde bugune ozel gercerliydi. bende çok geç öğrendim 21.45 te aldım parçaları.

bunun yanısıra 1500 TL alısverıse vatan card 150 TL veriyor, birde buna world kart bugune ozel %10 parapuan veriyor 150 TL'de burdan geliyor. etii 300 TL

Gerçekten güzel kampanyaymış.. Kaçtı ama neyse artık..
    Sizin sisteminizde çok sağlam olmuş.. Hayırlı olsun..
    Uykusuz geceler sizi bekliyor gibi..

• 2000mhz rem yerine 1333mhz almalıydın.

470 yerine 460 HAWK almalıydın.

Üste kalan paralay ilede 1090T + İşlemci soğutucusu almalıydın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

2000mhz rem yerine 1333mhz almalıydın.

470 yerine 460 HAWK almalıydın.

Üste kalan paralay ilede 1090T + İşlemci soğutucusu almalıydın.

1333 mhz stokta dual olarak yoktu bunu yazdım yukarda biraz zorunluluktan aldım (ki dediğim gibi ındırımden dolayı bu fıyat farkı cok rahat telafı oldu)

ekran kartı konusunda cok okudum ve ınceledım sonunda 470 amp de karar kıldım. tercihtir sonucta.

işlemci soğutucu tavsiyen için tşk. cuma monitör ile birlikte alacağım.
  • Hayırlı olsun kardesim bol FPS'li günler
  • hayırlı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasinsa

10.10.2010 tarihine özel bir kampanya tüm şubelerde bugune ozel gercerliydi. bende çok geç öğrendim 21.45 te aldım parçaları.

güzel sistem toplamşısın hayırlı olsun
    ama hesap yaparsak 1500 tl lik alışveriş yaparsan ve 150tl vatan parayı ve 150tl bonusu direk kullanabiliyorsan 1500-300=1200 eder.Buda %20 indirim yapar.[:'

• Sisteminiz sizi gayet iyi şekilde götürebilicek özelliktedir.. yani bir problem yok ama ramin MHZ 2000 Değilde 1333 mhz olabilirdi hiç olmazsa burdan 100 TL kara gelirdiniz sonra bunun eklentisi olarak işlemci soğutucu alabilirsiniz 45 liraya red scorpion olabilir hdd sata 3,0 alabilirdiniz ama şu anlık için zaten gerek yok sata 2 ler şu anda yetiyor.ama ileride değiştirilebilirse o zmaan belki alabilirsin ama şu anda almaya değmez.. hdd gayet iyi ona birşey demiyoruz.

Sadece rami 1333 MHZ yapabilirdiniz.. ama olsun hayırlı olsun..

Ekran kartını zotac değilde gıgabyte alabilirdiniz çünkü bunların soğutucusu daha iyi ve performanslıdır ve çift fanlıdır.

ama olsun..

Güle güle kullan.. hayırlı olsun hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Sisteminiz sizi gayet iyi şekilde götürebilicek özelliktedir.. yani bir problem yok ama ramin MHZ 2000 Değilde 1333 mhz olabilirdi hiç olmazsa burdan 100 TL kara gelirdiniz sonra bunun eklentisi olarak işlemci soğutucu alabilirsiniz 45 liraya red scorpion olabilir hdd sata 3,0 alabilirdiniz ama şu anlık için zaten gerek yok sata 2 ler şu anda yetiyor.ama ileride değiştirilebilirse o zmaan belki alabilirsin ama şu anda almaya değmez.. hdd gayet iyi ona birşey demiyoruz.

Sadece rami 1333 MHZ yapabilirdiniz.. ama olsun hayırlı olsun..

Ekran kartını zotac değilde gıgabyte alabilirdiniz çünkü bunların soğutucusu daha iyi ve performanslıdır ve çift fanlıdır.

ama olsun..

Güle güle kullan.. hayırlı olsun hocam.

ramları henuz kullanmadım cuma gunune kadar gelırse 1333 mhz ile değiştirmelerini talep ederim.

teşekkürler,

• arkadaşım o ekran kartına ve sisteme 550 watt sanki bana az gibi geldi. çizgiden sistem bileşenlerine göre watt gereksinimlerinize bakınız. ona eş değer yada biraz altında psu almanızı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harece66

arkadaşım o ekran kartına ve sisteme 550 watt sanki bana az gibi geldi. çizgiden sistem bileşenlerine göre watt gereksinimlerinize bakınız. ona eş değer yada biraz altında psu almanızı tavsiye ederim.

cizgiden sakın bakma. 550 watt yeterli emin ol.

http://www.nvidia.com/object/product_geforce_gtx_470_us.html
    Maximum Graphics Card Power (W) 215 W

http://products.amd.com/en-gb/DesktopCPUDetail.aspx?id=532
    Wattage 125 W

test için
    http://extreme.outervision.com/PSUEngine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cait -- 12 Ekim 2010; 1:47:12 >

• 550 watt rahatlıkla yeterli olur o sisteme.... hayırlı olsun...
  • 550W PSU'nun sisteminize yeterli geleceğini düşünmüyorum.
    Öncelikle iyi oc olabilen işlemci ve ekran kartınız var. oc ile bu parçaların güç tüketimleri arttığı gibi kasanın soğutma ihtiyacı da artıyor. Bu meyanda yapacağınız ilave modifikasyonlar ile kasanızın max güç tüketimi de artacaktır.
    PSU kasanızın en uzun ömürlü bileşenlerinden birisidir. Yaklaşık 50000 ile 100000 saat arasında (ortalama 7 Sene) ömrü olan bu bileşeni alırken, ilerideki ve güncel sistemde yeterli gücü-performansı ve sessizliği sağlayacak bir model almanızı tavsiye ederim.

Ramleri DUAL KIT aramanız gereksiz olmuş. Ayrı ayrı da alsanız hiçbir farkı olmaz. Seri numaraları sıralıi iyi olur diye bir şey yok.

Diğer seçimler başarılı. Hayırlı olsun.

Umarım FEEL kasanız titreşimleri iyi sönümler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ramptha -- 12 Ekim 2010; 10:00:10 >
  • Paran varsa çekinme büyük ve kaliteli psu al uzun yıllar kullan.her upgrade yaptığında psumu değişitiricen?
    psuda ekonomiğe kaçmak sorunlara davetiye çıkarmaktan başka birşey değil...Bütçene göre alabildiğin en kaliteli ve çıkışı yüksek psuyu al..Yüksek watt psu alırsam fatura çok gelir gibi bir yanılsama içersindeysen eğer 80-85+ sertifikalı bir psu alırsan kullandığın andaki enerji ihtiyacının %15-20 daha fazlasinı çektiğini tüketimde abukluk yaratmayacağını görürsün.Bence sağlam psu al uzun vadede rahat et.

Bu arada sistem çok güzel olmuş hayırlı olsun.Güle güle kullan.2000 ram iyidir boşver..oc yaparken rahat olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi born2bemad -- 12 Ekim 2010; 10:43:59 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.