Şimdi Ara

Yeni AM3 sistem ve anakart sorusu...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Son birkac gundur kafamda yeni bir sistem toplamak war. Yillardir kullandigim AMD 3500+ islemci ve m2a-mx boarddan (Evet hala oyle bir sistem kullanan bir kisi war) sonra, performansa yuklenmeyi planliyorum. Board olarak ASUS Crosshair IV Formula almak istiyorum, islemci olarak ta Phenom II x4 970 BE alip cekirdek acicam .(insallah acilir tabi) Fakat Board hakkinda merak ettigim birkac sey war. Oncelikle boardi kullanan ve ya bir zamanlar kullanmis olan biri warsa, uzerindeki button ile kendi yaptigi OC ne kadar performans verir?(OC den pek anlamayan biriyim, teoride biliyorum fakat pratikte hic yapmadim)Board' un bilinen bir sorunu warmi ? Onerdiginiz alternatif board warmi?(890 FX Chipset dusunuyorum, bulldozer islemciler icin) Son olarak ta, bu board ile 2 adet Grafik Kartini 16x te kullanabilirmiyim (ki teoride 890 FX chipset ile kullanabilmem lazim) ve 3 adet kullanirsam 16,16,8 mi yoksa 8,8,8 mi olur... Simdiden okuyan-ilgilenen herkese tesekkurler...

*PS: http://www.vatanbilgisayar.com/asus-crosshair-iv-formula-crosshair-iv-formula-am3-amd-890fx--sb850-ddr3-200mhz%28o.c%29-anakart/productdetails.aspx?I_ID=47087

*PS 2:http://www.vatanbilgisayar.com/amd-hdz965fbgmbox-phenom-ii-x4-965-black-edition-am3-3.4ghz-8mb-cache-45nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=41753

*PS 3:http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-12800cl7d-4gbrm-4gb-%282x2gb%29-ripjaws-ddr3-1600mhz-cl7-1,65v-voltaj-%287-8-7-24%29-dual-ram/productdetails.aspx?I_ID=43443

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaspersykes -- 19 Kasım 2010; 19:11:18 >

• o anakartın ne özelligi varki şekli güzel ismi güzel ama farkı neyki o kadar para veresin, chipseti güzel ama sen crossfire sli falan yapmicaksan x16 tek ekran kartı çalıştırmak için 880 chipset uygun.
    gigabyte msi asus uygun anakart al

Ram olarak bu daha uygun
    http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-khx1333c7d3k24gx-4gb-(2*2gb)-kit-hyperx-ddr3-1333mhz-cl7-xmp-ram/productdetails.aspx?I_ID=40542
  • quote:

bu board ile 2 adet Grafik Kartini 16x te kullanabilirmiyim (ki teoride 890 FX chipset ile kullanabilmem lazim) ve 3 adet kullanirsam 16,16,8 mi yoksa 8,8,8 mi olur...

Ram tavsiyen icin cok tesekkurler... 1333 mhz ile 1600 mhz arasindaki farki net olarak bir arastirayim... Ama buyuk bir ihtimalle senin onerdigin Ram i acilam. Bu arada, bu karti secme sebebim 890 chipsetin bulldozer'i desteklemesi... Ustteki alintida ise ekran karti olayini belirttim. Yorumun icin tekrar cok tesekkurler.

Edit : Uyumluluk listesinden baktim, maalesef RAM desteklemiyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaspersykes -- 19 Kasım 2010; 16:18:49 >
  • 890 in bulldozeri destekledigi nerede yaziyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaspersykes

quote:

bu board ile 2 adet Grafik Kartini 16x te kullanabilirmiyim (ki teoride 890 FX chipset ile kullanabilmem lazim) ve 3 adet kullanirsam 16,16,8 mi yoksa 8,8,8 mi olur...

Ram tavsiyen icin cok tesekkurler... 1333 mhz ile 1600 mhz arasindaki farki net olarak bir arastirayim... Ama buyuk bir ihtimalle senin onerdigin Ram i acilam. Bu arada, bu karti secme sebebim 890 chipsetin bulldozer'i desteklemesi... Ustteki alintida ise ekran karti olayini belirttim. Yorumun icin tekrar cok tesekkurler.

Edit : Uyumluluk listesinden baktim, maalesef RAM desteklemiyor...

Bellek destek listesi önemsiz önemli olann cpu destek listesi
    o ram i o anakart desteklemezse gel yanıma

1333-1600 arasında kullanıcılar 1-2 fark var diyorlar :D

• http://forums.overclockers.com.au/showthread.php?t=875260

Burda AMD nin onayladigi Bulldozer destegi...

=========================================================================
    RAM konusunda ise 1600 ile 1333 arasindaki farki bi arastiracagim...

Tekrar tesekkurler...
  • amd resmi aciklama linki varmi 890 chipset bulldozeri destekliyecek diye.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şuan piyasada olan hiçbir anakart bulldozeri desteklemez..
    bulldozer yeni soket ile çıkacak

ayrıca p2 x4 965 te çekirdek açılmaz..
    4 çekirdek.. 4 üde açık zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 19 Kasım 2010; 17:51:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss
    şuan piyasada olan hiçbir anakart bulldozeri desteklemez..

bende bu sekilde biliyorum hocam.adamlar yeni anakart cikartacak bulldozer icin.
  • Ben sadece biyerde okudugum icin oyle soyledim... Desteklemese bile 2 sene bounca islemci ve anakart degistirmem zaten... Ayrica Phenom 2 x4 965 yazmisin, 970 olucak o... Yanlis olmus, duzeltiyoru... Cevaplariniz icin tesekkurler... Anakart kotumu bu arada ?
  • bulldozer yeni soket mimarisiyle gelmiyormuydu
    yoksa benmi yanlış biliyorum
  • 2 yil sonra degisecek anakart icin o kadar para vermeyin bence
  • En az 2 yil aslinda... Overclock potansiyeli yuksek oldugu icin 5 yil da goturebilir. Tabi once overclock ogrenmem lazim... 2 yil dememin sebebi, bir anda oyunlarin sistem gereksinimlerinin yukselme ihtimali, cunku son zamanlarda duyurulan islemci ve grafik karti teknolojileri, su an kullanmakta olduklarimizdan 4 kat fazla performans sunacagi biliniyor...Isler boyle oluncada, merak etmiyor degilim acikcasi, Phenom II x4 970 BE , Crosshair 4 Formula ve 2 adet 5870 ten olusan bir sistem ne kadar goturur... Cevaplariniz icin tekrar tesekkurler arkadaslar. Bu arada bu board u kullanan yokmu hic yaf ???
  • ben oyunların pek yenilik getirceğini düşünmüyorum
    hatırlasanıza bundan 2 yıl önce 1 ay içersinde 7-8 tane kaliteli oyun oynardık. şimdi ayda 1 o bile bazen çıkmıyor.
    oyun sektörü geri kaldı. aynı şeyleri göz boyayıp yeni diye kakalıyorlar yada hiç çıkmıyor.
    konsollarında pc oyunculuğunu baltaladığınıda unutmayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: ooppss

şuan piyasada olan hiçbir anakart bulldozeri desteklemez..

bende onu diyicektim phenomda çekirdek açma yok hepsi açıktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Progrock

ben oyunların pek yenilik getirceğini düşünmüyorum
    hatırlasanıza bundan 2 yıl önce 1 ay içersinde 7-8 tane kaliteli oyun oynardık. şimdi ayda 1 o bile bazen çıkmıyor.
    oyun sektörü geri kaldı. aynı şeyleri göz boyayıp yeni diye kakalıyorlar yada hiç çıkmıyor.
    konsollarında pc oyunculuğunu baltaladığınıda unutmayalım

ya fazla bişey beklemeyin ya 1-2 yıllık üstün teknolojinin fazla farkı olmuyor ben p4 sistem kullanıyorum memnunum oyuncu deilim tabi o başka ama sıkıntı çekmiyorum çift çekirdek yetiyor
    sırf hava atmak için 6 çekirdeğe falan para verilmez ama gerçekten zamandan kazanılmak önemliyse (önemli) para verilir
    ama gerçekten parayı nereye harcayacağımızı iyi düşünelim birşey alırken al geç yapmayalım

• Hazır oyun demişken. Şu eski oyunları hani grafiği kötü ama adam gii konusu olan. Sarıcı oyunları.

Hem grafiksel olarak hem de konu olarak bir iyileştirmeye. Hatta grafik anlamında evrime soksalar. Mesela dün bir oyun oynadım bir salonda eski tarz o makineler ile. Çok basit bi oyun gemileri vuryorsun ama sarıyor yani. Mafia II gii olmasın ama.

Nerde aklıma geldi derseniz bir o oynadığım oyundan. Bir de yeni Geleceğe Dönüş Bluray indirdim. Arkadaş film yeni çekilmiş gibi ya. Artık nasıl saklayıp işledirler ise o orijinal kopyayı görüntü cam gibi olmuş.
  • Arkadaslar bu arada Board u almaya karar verdim... Yardimlariniz icin tesekkurler... Geriye sadece islemci almak kaldi... Onun icinde para bulabilirsem 1090 T ya da OEM E0 revizyonlu zosma bulursam 970 BE alicam... Bu arada konuyu Asus Crosshair IV FOrmula kullanicilari Kulubu yapmayi planliyorum, forumda kullanan cikarmi bu board i , yada ilgi gorurmu baslik... Bosa acmayayim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.