İlk defa anfi alacağım arkadaşlar bu konuda oldukça cahilim. Daha evvel 5+1 sistem almıştım artık anfili sisteme geçmek istiyorum. Arkadaşımda sony str-k870p model anfi var yanında 6 kolonu VOOFER ve dvd player ile 450 ytl istiyor. Ama burada okuduğum kadarı ile sinema izlemek için yamaha tercih ediliyor. Bende yamaha üzerinde yoğunlaştım YAMAHA RX-V650 YAMAHA RX-V657 YAMAHA RX-V659 Bu modeller arasındaki fark nedir? ve bunların sıfırı ne kadar garantilisi. Ben bunların 2. el olarak gördüm mutlaka sizde görmüşsünüzdür YAMAHA RX-V650 550 ytl, YAMAHA RX-V659 750 ytl. Bir diğer sorum ise arkadaşımdaki sistemde VOOFER ayrı fişe takılıyor bu modellerdede aynımı?
Sinema izlemek icin sadece Yamaha tercih edilmiyor. Onkyo`lara, Pioneer`lara ve Sony AV receiverlara da bakmani oneririm.
quote:
Orjinalden alıntı: psisesi
İlk defa anfi alacağım arkadaşlar bu konuda oldukça cahilim. Daha evvel 5+1 sistem almıştım artık anfili sisteme geçmek istiyorum. Arkadaşımda sony str-k870p model anfi var yanında 6 kolonu VOOFER ve dvd player ile 450 ytl istiyor. Ama burada okuduğum kadarı ile sinema izlemek için yamaha tercih ediliyor. Bende yamaha üzerinde yoğunlaştım YAMAHA RX-V650 YAMAHA RX-V657 YAMAHA RX-V659 Bu modeller arasındaki fark nedir? ve bunların sıfırı ne kadar garantilisi. Ben bunların 2. el olarak gördüm mutlaka sizde görmüşsünüzdür YAMAHA RX-V650 550 ytl, YAMAHA RX-V659 750 ytl. Bir diğer sorum ise arkadaşımdaki sistemde VOOFER ayrı fişe takılıyor bu modellerdede aynımı?
Öncelikel subwoofer konsundaki sorunu cevaplayayım. Subwoofer lar aktif ve pasif olarak ikiye ayrılıyor. Aktif olanların kendi amfileri var içlerinde. Bu yüzden ayrıca elektiriğe bağlıyorsun. Sinema amfine bağladığındada, sinema amfin ses sinyali gönderiyor subwoofer'a. Teorik olarak analog subwoofer çıkışı olan bir dvd playera dahi aktif subwoofer ı bağlayabilirsin. Birde pasif subwoofer lar varki bunların kendi amfileri yok dolayısıyla fişe bağlamıyorsun, sadece sinema amfine bağlıyorsun. Hem gücünü hem ses sinyalini sinema amfinden alıyor.
Amfi alırken dikkat edeceğin konular;
Yeni ses codecleri senin için önemli mi? Hangi giriş/çıkışlar ve kaç tane olması senin için yeterli? (hdmi, component) Upconversion istiyormusun ?(amfiye görüntü ile ilgili giriş yaptığın tüm kaynakların, misal hdmi dan çıkışını yapabilmen gibi) Upscaling istiyormusun ?(düşük çözünürlüklü bir görüntüyü, yüksek çözünürlüklü hale getirmek) Hoparlörlerinle uyumlu bir amfi alacağını düşünerek kaç watt çıkış senin için yeterli ?
Genel bilgiler verdiğimin farkındayım ama senin öncelikle bu konularda bir karar verip ona göre elektronik alman ileriye yönelik daha uygun olacaktır.
quote:
sadece sinema amfine bağlıyorsun. Hem gücünü hem ses sinyalini sinema amfinden alıyor.
İşte onu soruyorum. Onu bu 7+1 anfiye takabiliyormusun yoksa 7+1 dışında ayrı anfi mi olması gerekiyor?
altan gönül isterki en iyisini almak ama bütçe.... Şu an için bahsettiğim yamaha'ları alabilirim onlarda 2. el, yani bana bu mebla çok geliyor, ama bu saydıkların benim çok işime yarıyacaksa ve sıfırını 1000 ytl gibi fiyata bulabilirsem ki gene tercihim yamaha o zaman onu alırım acımam paraya...
arkadaşım yamaha 861 mediamrkt da 999tl imiş.. bu cihazda 7.1 ses hdmi, upscaling ve upconversion da var.. tek eksiği yeni nesil ses formatlarını desteklemiyor oluşu (Dolby Digital+, DTS HD.ma Dolby True HD.) gayet güçlü bir cihazdır. fiyatı da makul. garantili böyle bir ürün almak varken V657,659 gibi eski modellere o kadar para vermemeni öneririm. daha makul fiyatlara 2.nci el Pioneer, Sony, Onkyo da bakabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: psisesi
quote:
sadece sinema amfine bağlıyorsun. Hem gücünü hem ses sinyalini sinema amfinden alıyor.
İşte onu soruyorum. Onu bu 7+1 anfiye takabiliyormusun yoksa 7+1 dışında ayrı anfi mi olması gerekiyor?
altan gönül isterki en iyisini almak ama bütçe.... Şu an için bahsettiğim yamaha'ları alabilirim onlarda 2. el, yani bana bu mebla çok geliyor, ama bu saydıkların benim çok işime yarıyacaksa ve sıfırını 1000 ytl gibi fiyata bulabilirsem ki gene tercihim yamaha o zaman onu alırım acımam paraya...
Bence sana yazdığım soruları bir değerlendirip, ihtiyacını belirlemen çok daha öncelikli. Şu an alacağın herhangi bri şeyin seni mutsuz etme olasılığı çok yüksek.
altan sorularını cevaplıyayım. Yeni ses codekleri belki şimdi işime yaramaz ama ileride yarıyabilir... Anfiye dvd,vcd,digital uydu,pc,mp3 bağlıyacağım. Video girişlerini doğrudan tv ye bağlıyacağım. Oyun konsoll ile aram hiç iyi değil. Upconversion , Upscaling Video bağlamıyacağım için gerekli değil. Hoparlörlerim o kadar kaliteli değil seside yüksek açamıyacağım, ama ileride uygun kolonları aldığımda anfiyide değişmek istemiyorum subwoofer de anfi yok bu yüzden ayrı fişe takmak istemiyorum.
altan sorularını cevaplıyayım. Yeni ses codekleri belki şimdi işime yaramaz ama ileride yarıyabilir... Anfiye dvd,vcd,digital uydu,pc,mp3 bağlıyacağım. Video girişlerini doğrudan tv ye bağlıyacağım. Oyun konsoll ile aram hiç iyi değil. Upconversion , Upscaling Video bağlamıyacağım için gerekli değil. Hoparlörlerim o kadar kaliteli değil seside yüksek açamıyacağım, ama ileride uygun kolonları aldığımda anfiyide değişmek istemiyorum subwoofer de anfi yok bu yüzden ayrı fişe takmak istemiyorum.
O zaman doğru yolda ilerliyorsun. Baktığın modeller son derece makul. Bir tek future proof olması açısından belki ikinci elde yeni ses codeclerini destekleyen bir şey daha uygun olabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme