Şimdi Ara

Yeni araç sürecek kişiye tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamün aleyküm forumdaşlar. Yakın zamanda inşallah araba alacağız ilk arabamız olacak. Yazın da uzun yolculuğa çıkacağız diyoruz bakalım Acemiyim tabii ki ancak bir kaç kere araç kullandım ve ehliyet kurslarındaki hocalarım gayet iyi olduklarımı heyecanımı yendiğim sürece sıkıntı olmayacağını( sınav için dediler ama bir kere heyecandan kaldım ) söylediler. Gerçekten de her ders kendime olan güvenim arttı; heyecanım azaldı. Sürüş kalitem arttı ve yavaş yavaş dikkatimi de geliştirdim bu süreçte. Tabii ki bunlar yetersiz ancak araç alındıktan sonra belli bir zamanım olacak o süreçte bol bol kullanarak hem araca alışacağım hem de genel olarak öğreneceğim diye düşünüyorum. Konuyu fazla uzattım biliyorum özür dilerim İşte konuya gelirsek bu süreçte hem genel olarak araba hakkında hem de uzun yola çıkılmadan önce neler yapılacağını dair tavsiyelerinizi mükemmel bir merak içinde beklemekteyim. Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla kardeşim sana verebileceğim en güzel tavsiye şu; araba nasıl kullanılır tam anlamıyla çözdüysen piyasaya çıkacaksın bol bol.heycanını atacaksın.heycanını attıktan sonra işin büyük kısmını bitirmişsindir demektir.heycan yapmayacaksın asla çünkü kimse bu işi anasının karnından öğrenerek çıkmadı.herkesin heycanınu attığı ilk zamanlar hep olmuştur.bol bol gezeceksin piyasada.
  • Valla kardeşim sana verebileceğim en güzel tavsiye şu; araba nasıl kullanılır tam anlamıyla çözdüysen piyasaya çıkacaksın bol bol.heycanını atacaksın.heycanını attıktan sonra işin büyük kısmını bitirmişsindir demektir.heycan yapmayacaksın asla çünkü kimse bu işi anasının karnından öğrenerek çıkmadı.herkesin heycanınu attığı ilk zamanlar hep olmuştur.bol bol gezeceksin piyasada.

• Şehir içinde yüksek hızlardan kaçın birde.önce can güvenliği sakın unutma.şehir içinde heran karşına insan çıkabiliyor ana yola girebiliyor aman dikkat et fazla basmadan.kazasız belasız sürüşler dilerim.

• Önünde ki araçla kesinlikle arana mesafe bırak. Aynalara bak kontrol et önünde sağ ve sol çaprazlarına bakmayı unutma kavşaklarda ya da meskun mahalde önüne atlayan çok oluyor. Hız yapma kurallara uy.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Youtubea car crash compilation yazip bol bol kaza videosu izlenebilir. Onun disinda zaten arabaya atlayip yol yaptikca kendiliginden ogreniliyor ki en mantiklisi da o. Suraya cok fazla sey yazilabilir ama emin olun arabaya binince hepsini unutacaksiniz. O yuzden akisina birakin derim

• Aurorax kullanıcısına yanıt
    Araba surdukce ogrenilir çoğu zaman doğru olmuyor. Yillarin kamyoncularindan, taksicilerinden örnekler verebiliriz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: general4242

Araba surdukce ogrenilir çoğu zaman doğru olmuyor. Yillarin kamyoncularindan, taksicilerinden örnekler verebiliriz
    Onlari haric tutalim Asil demek istedigim suydu, atiyorum viraja giriyorum ben bunu daha hizli nasil donebilirim diye arastiririm. Baska gun camurlu yola girmek isterim hemen bakarim camurda ne yapmak gerekir diye. Camura kuma cok sapladim arabayi Boyle ufak tefek seyleri deneye deneye ogrenmek sadece teorisini ogrenmekten daha yararli geliyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Heyecana takılmadan alın arabayı trafiğe girin. Ben düğünden sonra hanıma verdim arabayı al git diye. Yapar mıyım yapamaz mıyım derken 9 aydır takır takır sürüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkürler hocam

• Aurorax kullanıcısına yanıt
    Evet bazıları da tavsiyeye gerek yok arabaya bindiğinde kendi bildiğini okursun diyorlar

• general4242 kullanıcısına yanıt
    Aynı dediğiniz gibi. Bazı insanlar zaten taksicilerden dolmuşculardan uzak ol diyorlar

• Tavsiye istiyorsan trafik kanununu öğren, kaza olabilir ama kusurlu olma. Sen iyi sürücü ol, kurallara uymak zordur araç kullanırken işte bunu başarmaktadır sürücü olmak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ztalan kullanıcısına yanıt
    umarım hocam o konuda tüm tedbirleri alacağım kendimce. Disiplin önemli her zaman her yerde. Geriye araba sürmeyi pekiştirmek ve araca alışmak kalıyor:)

• Ben ilk arabamı geçen sene aldım. Şoför arkadaşımla rampa boş bir yerde 1 hafta boyunca kullandım. Özellikle dur kalk için kendimi baya geliştirdim. Sonra yavaş yavaş şehir içinde yaklaşık 3 hafta kullandım. Bu şekilde toplam 1 ay boyunca gelişince arkadaşımla il merkezine gitmeye başladım. Yaklaşık 60 km şehirler arası yol. Ama şehir merkezine girmedim, arkadaşım kullandı. 4-5 defa gidip geldikten sonra şehir merkezinde kullanmaya da başladım. Yaklaşık 2 ay içinde kendimi geliştirip trafikte araç kullanabilen bir vatandaş oldum. Kasma hemen kendini, suya atılan taşın çıkardığı dalgaları örnek al. Küçükten büyüğe doğru.
  • cebrail.bsrn kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam

• eğer araba alırsan gece vakti trafiğin az olduğu vakitte arabayla yavaştan dolaşın gezin. Hem arabayı tanımış olursunuz rahat rahat hemde heyecanını atarsın. daha sonraları gündüz trafiğe çıkarsın iyice pekiştirirsin şehir içinde.
  • Otomatik ise mahallende sokaklarda dolan biraz direksiyon hakimiyetini halletsen yeter zaten.

Manuel ise boş bölgede bolca kendinden emin olana kadar gerekirse 1 hafta boyunca sürekli dur kalk ani fren vites değiştirme hızlanma vs kendini test et boş yollarda şehir içine girdiğinde 5km hızla gittiğin olacak sürekli dur kalk yapacaksın yokuşta durman gerekecek sağına soluna bakmak için eğer tam alışmadan girip trafikte yokuşta vs
    Şimdi trafiğe girersin yokuş çıkarken durman gerekir arabayı kaldıramazsın arkadakiler kornaya asılı vs hem korkarsın panik olursun araçtan soğursun hemde sonuçta trafik içinde tehlike maalesef türkiyede kural olmadığından yokuşta dahi arabalar arkanda sıfır durabilir kaldıracam derken kaydırıp vurursun birde üstüne suçlu olursun vs vs.
  • çok teşekkürler güzel yorumlar geldi Peki uzun yol çıkmadan önce genel olarak neler yapılmalı ? O konuda tavsiye verir misiniz ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.