Şimdi Ara

Yeni araç teslim alırken nelere dikkat etmeli? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
6
Favori
24.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

quote:

Orijinalden alıntı: 1511

Kapını açan ya da hayırlı olsun diyen yıkamacı olur, temizlikçi olur biri olur falan, anahtar parası ver mutlaka.

50 100 ver bişeyler.

o yıkamacı maaş alıyo, ne yapıyoda bahşiş alacak parayı hakediyor? firmada çalışan diğer elemanların kabahati nede bahşiş alamıyor.

Ben aracımı teslim aldığımda adamakıllı yıkanmamıştı bile. Bide adam pis pis sırıtıp hayırlı olsun abi diyo, bende teşekkürler deyip ayrılmıştım.

Bide adam hergün birinden bahşiş koparsa resmen asgari ücret toplar sağdan soldan

Katılıyorum, böyle yaparak bahşişe alıştırılan, bahşiş olmadan işini adam gibi yapmayan bir toplum oluverdik.
    Ben de nasipse önümüzdeki h.içi yeni aracımı teslim alacağım ve kimseye 5 kuruş bahşiş vermeyeceğim.

ben de katılıyorum.milleti rüşvete kendimiz alıştırıyoruz.doktora bıçak parası verme olayı mesela, yıllardır parası olmayanı küfreder gibi suratsız muayene eden dokktor, muayenehanesinde melaike oluyo...sonra düğünlerde pasta kesmez, kamera çekmez, kapı açılmaz vs. paraları... kuyruğu yamuk düzeltelim muhabbeti..tapu, gümrük gibi kurumlardaki durmlar.gerekten sinir..yeni araç alanların arabaları hayyırlı olsun.kimseye de 5 kuruş vermeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: Faithful Departed

Bahşiş vermek adettendir, bahşiş vermek gelenektir. Bir büyüklük göstergesi, garibanları sevindirme hareketidir. Sıfır bir otomobil sizi ÇOK MUTLU edeceğinden kem göz, kötü nefes, kıskançlık, çekememezlik, saldırma duygusu, parçalama içgüdüsü, çizme dürtüsü gibi nahoş hâl ve hâreketlerin ortaya çıkmasına sebep olur.

Sıfır araç alırken MUTLAKA ve MUHAKKAK surette plakayı takan, lastikleri parlatan, hazırola geçip elleri arkada düğümlü veya önde bağlı, elpençe duran, asgari ücretle çalışan ve "vay anasını, millet çatır çatır araba alıyor, ben bir don bile alamıyorum" diye hayıflanan garibanın eline bir 20-50 TL sıkın.

İş arkadaşlarınızın gönlünü kazanın, dedikodu, dayanamama ve üzerine atlama durumlarına karşı bir kutu lokum dağıtın.

Ev halkına da halis ve muhlis saf tereyağ ve yarma değil, gerçek Antep fıstıklı baklava (kabuğu elle soyulmuş, yağı Urfa'dan, unu Konya'dan, yağı Kayseri'den, sadece ZEKİ İNAL yapar, gerisi de işe yarar ama makbul olanı baklava ordinariüs profesörü ZEKİ İNAL'ın döktüğü baklavadır, baklava ZEKİ İNAL'dır).www.zekiinal.com

Kan akıtın. İnsan yapısı, kul yapısı, can emanet edilen, hayat taşıyan, yaşamınızdan sorumlu olan cansız bir alet için kurban kesmek gelenektir (örnek: ev inşaatının temel atmasında, sünette, düğünde, işyeri-fabrika-değirmen-tesis açılışında, iş makinası alımında, vb. vb.). O akıtmadan, siz akıtın.

Yeni aldığım araç için kurban kesmek yerine büroda internete takıldım, döndüğümde daha 50 km'deki aracın arka sol stopu kırılmıştı, 185 TL ödedim, halbuki 185 TL'ye kurban alıp kan akıtabilirdim. Bir hafta sonra bir koyun buna inanmak zorunda kaldı.

Gençler, babalarınız ifade ettiklerimi teyit edecektir, siz de abiliğinizi, ağalığınızı, meslekteki yeteneklerinizi ve büyük olup yine küçük olmasını da bilebilen bir yapıda olduğunuzu göstermek için esirgemeyin, 20-50 TL, artık gönlünüzden ne koparsa, BAHŞİŞ verin, "Allah razı olsun abi" dediğini duyun.

Saygılarımla,

Taner Göde

Yeni araç teslim alırken nelere dikkat etmeli?

Taner GÖDE abimizin tavsiyeleri. Hem 3-5 kuruş kimseyi batırmaz, başının gözünün sadakası olur. Hayırlısı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: mandarin

quote:

Orijinalden alıntı: Faithful Departed

Bahşiş vermek adettendir, bahşiş vermek gelenektir. Bir büyüklük göstergesi, garibanları sevindirme hareketidir. Sıfır bir otomobil sizi ÇOK MUTLU edeceğinden kem göz, kötü nefes, kıskançlık, çekememezlik, saldırma duygusu, parçalama içgüdüsü, çizme dürtüsü gibi nahoş hâl ve hâreketlerin ortaya çıkmasına sebep olur.

Sıfır araç alırken MUTLAKA ve MUHAKKAK surette plakayı takan, lastikleri parlatan, hazırola geçip elleri arkada düğümlü veya önde bağlı, elpençe duran, asgari ücretle çalışan ve "vay anasını, millet çatır çatır araba alıyor, ben bir don bile alamıyorum" diye hayıflanan garibanın eline bir 20-50 TL sıkın.

İş arkadaşlarınızın gönlünü kazanın, dedikodu, dayanamama ve üzerine atlama durumlarına karşı bir kutu lokum dağıtın.

Ev halkına da halis ve muhlis saf tereyağ ve yarma değil, gerçek Antep fıstıklı baklava (kabuğu elle soyulmuş, yağı Urfa'dan, unu Konya'dan, yağı Kayseri'den, sadece ZEKİ İNAL yapar, gerisi de işe yarar ama makbul olanı baklava ordinariüs profesörü ZEKİ İNAL'ın döktüğü baklavadır, baklava ZEKİ İNAL'dır).www.zekiinal.com

Kan akıtın. İnsan yapısı, kul yapısı, can emanet edilen, hayat taşıyan, yaşamınızdan sorumlu olan cansız bir alet için kurban kesmek gelenektir (örnek: ev inşaatının temel atmasında, sünette, düğünde, işyeri-fabrika-değirmen-tesis açılışında, iş makinası alımında, vb. vb.). O akıtmadan, siz akıtın.

Yeni aldığım araç için kurban kesmek yerine büroda internete takıldım, döndüğümde daha 50 km'deki aracın arka sol stopu kırılmıştı, 185 TL ödedim, halbuki 185 TL'ye kurban alıp kan akıtabilirdim. Bir hafta sonra bir koyun buna inanmak zorunda kaldı.

Gençler, babalarınız ifade ettiklerimi teyit edecektir, siz de abiliğinizi, ağalığınızı, meslekteki yeteneklerinizi ve büyük olup yine küçük olmasını da bilebilen bir yapıda olduğunuzu göstermek için esirgemeyin, 20-50 TL, artık gönlünüzden ne koparsa, BAHŞİŞ verin, "Allah razı olsun abi" dediğini duyun.

Saygılarımla,

Taner Göde

Yeni araç teslim alırken nelere dikkat etmeli?

Taner GÖDE abimizin tavsiyeleri. Hem 3-5 kuruş kimseyi batırmaz, başının gözünün sadakası olur. Hayırlısı olsun

tener hocaya bu konuda katılamıyorum malesef

• şase numarasını kontrol edin mutlaka(geçen hafta yanlış araba teslim edildi gözümün önünde bir adama)aracın etrafında tur atıp boyasını kontrol edin.araç indirilip bindirilirken fln çizilme fln olmuş olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sanctuary33

şase numarasını kontrol edin mutlaka(geçen hafta yanlış araba teslim edildi gözümün önünde bir adama)aracın etrafında tur atıp boyasını kontrol edin.araç indirilip bindirilirken fln çizilme fln olmuş olabilir.

Peki boyada astara kadar çizik varsa ne yapılabilir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

şase numarasını kontrol edin mutlaka(geçen hafta yanlış araba teslim edildi gözümün önünde bir adama)aracın etrafında tur atıp boyasını kontrol edin.araç indirilip bindirilirken fln çizilme fln olmuş olabilir.

şahsen ben o aracı teslim almazdım .sonuçta karşımdaki firma görevini yerine getirmemiş oluyor.bana 0 araç değil kusurlu araç getirmiştir..birde karşı tarafın niyeti önemli.bana gelip derlerse ki sizin araç geldi fakat böyle bir durum var o zaman değerlendirilebilir belki pazarlık yapardım.fakat onlar söylemez ve ben farkedersem o zaman işler değişirdi.

• quote:

quote:

quote:

şahsen ben o aracı teslim almazdım .sonuçta karşımdaki firma görevini yerine getirmemiş oluyor.bana 0 araç değil kusurlu araç getirmiştir..birde karşı tarafın niyeti önemli.bana gelip derlerse ki sizin araç geldi fakat böyle bir durum var o zaman değerlendirilebilir belki pazarlık yapardım.fakat onlar söylemez ve ben farkedersem o zaman işler değişirdi.

Hatalarını kabul ettiler diyelim. Telafi etmek için de 1000 liralık aksesuarı bedava vermeyi teklif etseler kabul edilebilir mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Yüksek oranda indirim yapıyor bir çok yer.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Hatalarını kabul ettiler diyelim. Telafi etmek için de 1000 liralık aksesuarı bedava vermeyi teklif etseler kabul edilebilir mi?

yani bu çiziğin boyutuna bulunduğu yere göre değişir:) ama çok göze batıyorsa kabul etmem biraz zor açıkcası.

• Gözünüzün önünde boya kontrolü yaptırın ve aracı sağından solundan detaylıca inceleyin.Ruhsat,plaka,sasi no vs. zaten birileri kontrol etcek.Aracın iç tarafına bakın,döşemeler,ön gögüs vs.Kapılara tek tek bakılabilir,ayarsız olma ihtimali var.İlk yardım çantası ve yangın tüpü olması gerek.Bunun dışında vermek isterseniz sadece anahtarı veren kişiye bahşiş verebilirsiniz,5lira yeterli.Zorla isterse vermeyin,sizin gönlünüzden geçerse verin.

Bunun dışında size gösterilen güler yüze,saygıya çokda inanmayın,bayilerin birçoğu bunu size araç satmak için yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sir.eko

Arkadaşlar Allah nasip ederse siparişimi verdim,c maxımı 28inde teslim alıyorum,aracı bayiden teslim alırken nelere dikkat etmeliyim,ne yapmalıyım,ilk aracım,ilk kez böy bir durum yaşıyorum,deneyimlerinizden kaynaklı tavsiyelerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim...

öncelikle hayırlı olsun .araç hakkında bilgi , fiyatını ve nereden aldığınızı söyleyebilir misiniz. ben de aynı aracı düşünüyorum da.
  • beyler rezervuar köpeklerini izlediyseniz biliyorsunuzdur orada düşünce yapısı profesyonel olan bir adam vardı kod adını hatırlamıyorum adam bahşiş e tamamen karşı idi ve bence sonuna kadarda haklıydı. Adamlar size özel bir hizmet mi veriyor ? diğer müşterilerine vermediği bir hizmetimi veriyorda bahşiş vereceğiz. bende eskiden verirdim taaki rezervuar köpeklerini izleyene kadar !
  • ''1511'' olay 100-200 tl ile zengin olma olayı değil.profesyonel omak lazım hayatta. gerçekten zorda olan insana zaten yardımcı oluyorum. mesela bir adağım vardı adak kesildi etinden 1 gr yemedim tanıdıklarada dağıtmadık direkmem o eti alamayan insanlara dağıttık. Sonrasında burada söylemem ne kadar doğru bilmiyorum ama iş yerinden bir eleman işten çıkartılmıştı 1 yaşına gelmemiş bebeği vardı ona elimden geldiği kadar yardımcı oldum.
  • Eğer hiç anlamıyorsanız boya işinden filan aracınızı aydınlık bir ortama çekip bagajdan itibaren ön kaputa doğru bakın sonra yavaş yavaş aşağı doğru her açıdan bakın her bir parçanın boyası diğerlerinden ayırt ediliyo mu. Pütür farkı var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaTaL1Tr

''1511'' olay 100-200 tl ile zengin olma olayı değil.profesyonel omak lazım hayatta. gerçekten zorda olan insana zaten yardımcı oluyorum. mesela bir adağım vardı adak kesildi etinden 1 gr yemedim tanıdıklarada dağıtmadık direkmem o eti alamayan insanlara dağıttık. Sonrasında burada söylemem ne kadar doğru bilmiyorum ama iş yerinden bir eleman işten çıkartılmıştı 1 yaşına gelmemiş bebeği vardı ona elimden geldiği kadar yardımcı oldum.

tebrikler

istersen ayrı konu aç birde orada anlat yaptığın hayırları
  • ''1511'' yukarıdaki örneği bazı şeyleri algılayabilmen için yazdım. İnşallah faydalı olabilmişimdir sana. :)
  • size verilen sözler varsa kesinlikle yapılıp yapılmadığını kontrol edin.
    Opel astra araç aldım aralık 2012 de ve bana satış temsicisi karter korumayı yaptıracağını söyledi, teslimatı yaparken kontrol ettirdim, abi şuna bi baksana karter koruma yapılmışmı diye. Usta baktı yok abi dedi, satış temsilcisini aradı ve satış temsilcisi " abi şuan yoğunluk var , sen aracını al abi, yıl başından sonra halledelim dedi. yıl başından sonra da gittim bayiye, adam işten ayrılmış. Satış müdürüyle görüştüm "efendim satış sözleşmenizde öyle bir söz verilmemiş v.s. " dedi ve öyle kaldı. Şuan karter koruma yok aracımda. Bende onlara dedim, 150 TL lik birşey için müşterinizi üzüyorsunuz. Zaten sizden 36 bin tl lik araç almışım. Sizin bu sorunu çözmeniz gerek, müşteri kaybetmemeniz açısıdan" Satış temsilcisi efendim öyle bişey yapmamız söz konusu değil.
    Bende iyi dedim ve çıktım, ama çıkarkende dedim " size müşteri getirecektim artık onları başka marka almaları için uğraşacağım" ve nitekim 2 arkadaşım opel astra alacaklardı ve dedim gidin başka bir araç alın, bayiileri adam değil. Biri gitti golf aldı, öteki i30 ve ikiside mutlu. sonuçta 150 tl ile kaybettikleri para 100 bin tl lere vardı. Sonraki yıllarda kazanacakları servis paralarını hesaba katmadım bile.

• esnaflığı iyi güleryüzlü baştan savma iş yapmayan insana her zaman hakkını fazlasıyla veren bir insan olarak eğerki gıcık olursamda uğraşırım.geçen hafta arkadaşın aracını teslim almaya gittik.elinde anahtar olan bir tip para beklio bizden...arabanın halini görmeniz lazım su tutmuş sözde birde cila sürmüş bütün cam lastikleri bembeyaz.aracın üzerindeki ve camlarındaki yapıştırmalar duruyor ve bizden para bekliyor...bu insanların o anki heyecanından faydalanmaktan başka birşey değil yani maksat araç yıkatmak olsa 20 tlye en iyi yere yıkarıtım ben kendi şehrimde.. ama sırf adet yerine gelsin diye ben beceriksiz ticaret ahlakı olmayan birine para vermem verdirmedimde...ama işini güzelce yapan adamıda bulursam hiç elini boş bırakmam.şuanda evimin dibinde yıkamacı varken 20 km ilerdeki yıkamacıya gidiyorsam bunun sebebini siz düşünün.oda kazanıyor bende memnun kalıyorum.

gittik yeni araç aldığımız için hayrımızı yaptık çok şükürler olsun anlıcağın işin parasında değilimdir..orda çalışan vatandaş gerçekten işini güzelce yapsa içerdeki satış temsilcisinden daha iyi para kazanır.ama itele gitsin mantığı ile yapıp sonra insanlardan para beklemekte ayıptır.ben ona 50 lira versem fakir olmam, ama o benim gibi 20 kişiyi elinden kaçırsa onun için 1000 tl demektir.keyfi bilir...

ben onun patronu olsam kesinlikle sabit maaş vermem al burayı işlet masrafın yok ne kadar kazanırsan yarısı senin dese o zaman ordan bütün araçlar cillop olur çıkar

ha bunun yanında gerçekten eli cebine gitmeyen korkaklarda çok orasıda ayrı bir konu:)

• Yazılalnlar,verilen tavsiyeler,söylenenler,araba teslim almanında en az arabaya karar vermek kadar zor olduğu fikrini oluşturdu bende... ben aracı kayınpederim vasıtasıyla izmir otokoçtan satın aldım fakat teslimatın vanda bulunan ford bayisinden yapılması konusunda talepte bulunduk(vanda çalıştığım için) sizce aracı buradan teslim almak bir risk midir? buradaki bayi kendi araçlarına yaptığı temizlik,tanıtım,inceleme vs. şekilde mi olur yaksa bana biraz baştan savma şekilde mi yaklaşırlar,araç fabrikadan direk vana gelecek,izmirdeki otokoça hiç uğramayacak...(vanda ki bayi izmire,araç geldiği gibi müşteri teslim alsın,araç burada fazla kalamaz demiş..) sizce onca mesafeyi göze alıp izmirden mi teslim almalıyım acaba aracı,ne dersiniz??
  • quote:

Orijinalden alıntı: sir.eko

Yazılalnlar,verilen tavsiyeler,söylenenler,araba teslim almanında en az arabaya karar vermek kadar zor olduğu fikrini oluşturdu bende... ben aracı kayınpederim vasıtasıyla izmir otokoçtan satın aldım fakat teslimatın vanda bulunan ford bayisinden yapılması konusunda talepte bulunduk(vanda çalıştığım için) sizce aracı buradan teslim almak bir risk midir? buradaki bayi kendi araçlarına yaptığı temizlik,tanıtım,inceleme vs. şekilde mi olur yaksa bana biraz baştan savma şekilde mi yaklaşırlar,araç fabrikadan direk vana gelecek,izmirdeki otokoça hiç uğramayacak...(vanda ki bayi izmire,araç geldiği gibi müşteri teslim alsın,araç burada fazla kalamaz demiş..) sizce onca mesafeyi göze alıp izmirden mi teslim almalıyım acaba aracı,ne dersiniz??

bu konuda tavsiyeniz var mı acaba ne dersini??

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.