Şimdi Ara

Yeni araç teslim alırken nelere dikkat etmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
6
Favori
24.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Allah nasip ederse siparişimi verdim,c maxımı 28inde teslim alıyorum,aracı bayiden teslim alırken nelere dikkat etmeliyim,ne yapmalıyım,ilk aracım,ilk kez böy bir durum yaşıyorum,deneyimlerinizden kaynaklı tavsiyelerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim...

• 1511 1 kullanıcısına yanıt
    1 1511 demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: 1511

Kapını açan ya da hayırlı olsun diyen yıkamacı olur, temizlikçi olur biri olur falan, anahtar parası ver mutlaka.

50 100 ver bişeyler.

o yıkamacı maaş alıyo, ne yapıyoda bahşiş alacak parayı hakediyor? firmada çalışan diğer elemanların kabahati nede bahşiş alamıyor.

Ben aracımı teslim aldığımda adamakıllı yıkanmamıştı bile. Bide adam pis pis sırıtıp hayırlı olsun abi diyo, bende teşekkürler deyip ayrılmıştım.

Bide adam hergün birinden bahşiş koparsa resmen asgari ücret toplar sağdan soldan
  • Muhakkak boya kontrol cihazları vardır, daha önce kötü bir tecrübeye şahit olduğunuzu söyleyip boya ölçer cihaz ile aracın boyasını kontrol etmek istediğinizi belirtin.. Sıfır araç alıyorum ne gerek var diye düşünmeyin.

Lastik basınclarını da çıkar çıkmaz bir benzinlikte kontrol edip uygun seviyeye getirin çünkü 30 civarı olması gereken basınç genelde 50 lerde çıkıyor..
  • Ücretsiz nano boya ve motor koruma, kauçuk paspas ve havuz bagajını mutlaka iste.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Ücretsiz nano boya ve motor koruma, kauçuk paspas ve havuz bagajını mutlaka iste.
    çok teşekkürler arkadaşlar,aklımda olacak dikkat edeceğim bunlara
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sir.Eko

çok teşekkürler arkadaşlar,aklımda olacak dikkat edeceğim bunlara

Alıntıları Göster
    Kapını açan ya da hayırlı olsun diyen yıkamacı olur, temizlikçi olur biri olur falan, anahtar parası ver mutlaka.

50 100 ver bişeyler.
  • quote:

50 100 ver bişeyler.

Alıntıları Göster
    peki araçta teslim alırken neler bulunmalı,yani standart donanım harici,ilk yardım çantası,yangın tüpü gibi şeyler bulunmalı mı,acil tamir kiti tarzı şeyler var mı?
  • quote:

peki araçta teslim alırken neler bulunmalı,yani standart donanım harici,ilk yardım çantası,yangın tüpü gibi şeyler bulunmalı mı,acil tamir kiti tarzı şeyler var mı?

Alıntıları Göster
    Trafik seti zaten hazır gelir. Ama yangın söndürücü almalısın.
    Şansını zorlayabilirsen carbon-fiber kapla diyeceğim ama o da arabanın parlaklığını aldığı gibi maliyetli olduğu için galeriler ücretsiz yapmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle hayırlı olsun , zaten arkadaşlar söylemiş çoğu şeyi , şase no suna da bak bi tanıdığımın başına gelmişti ne olur ne olmaz başkasının arabasını alma
  • quote:

Orijinalden alıntı: JacKSparrow12

Öncelikle hayırlı olsun , zaten arkadaşlar söylemiş çoğu şeyi , şase no suna da bak bi tanıdığımın başına gelmişti ne olur ne olmaz başkasının arabasını alma

evet haklısın bu konuda aklımda ilk bakacaklarımdan biriside bu olacak..
  • quote:

Şansını zorlayabilirsen carbon-fiber kapla diyeceğim ama o da arabanın parlaklığını aldığı gibi maliyetli olduğu için galeriler ücretsiz yapmaz.

trafik seti dediğin ilk yardım çantası falan olıyor sanırım değil mi,her araçta mutlaka standart veriliyor mu,yoksa bayiye kalmış bir durum mu??
  • quote:

quote:

trafik seti dediğin ilk yardım çantası falan olıyor sanırım değil mi,her araçta mutlaka standart veriliyor mu,yoksa bayiye kalmış bir durum mu??

Alıntıları Göster
    ilk olarak dışta boyaya , kaportaya lastik jantlara,ön ve arka cam direklerine dikkat ediniz..Çünkü bazen araçlar taşındıktan sonra hasar alabiliyor ( İçinize kurt düşürmek gibi olmasın..)..Bizim zamanında başımıza öyle bir olay gelmişti çünkü..

• quote:

Orijinalden alıntı: C.Canky

ilk olarak dışta boyaya , kaportaya lastik jantlara,ön ve arka cam direklerine dikkat ediniz..Çünkü bazen araçlar taşındıktan sonra hasar alabiliyor ( İçinize kurt düşürmek gibi olmasın..)..Bizim zamanında başımıza öyle bir olay gelmişti çünkü..

yani dikkat et derken,nasıl anlayabilirim bir hasar olduğunu?püf noktası var mı söylediğiniz yerlerin anlaşılabilecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sir.eko

quote:

yani dikkat et derken,nasıl anlayabilirim bir hasar olduğunu?püf noktası var mı söylediğiniz yerlerin anlaşılabilecek?

Mesela camın araca ait orjinal parça olduğundan emin olun (üzerinde numaraları vb olacaktır) , aracın önünden eğilerek arka tarafa doğru giden ufuk çizgisine bakabilirsiniz,jant üzerinde çizik,eğrilme ve lastikte aşıntı kendini belli eder birde boyanın derecesini ölçen bir alet var yanlış hatırlamıyorsam oda boyada herhangi birşey olup olmadığını gösterebilir,tampon bağlantı yerlerinin sağlam olup olmadığını kontrol edilebilir,motor şasi ve numaraları kontrol edilerek olabilir diye düşünüyorum..

• quote:

quote:

quote:

Mesela camın araca ait orjinal parça olduğundan emin olun (üzerinde numaraları vb olacaktır) , aracın önünden eğilerek arka tarafa doğru giden ufuk çizgisine bakabilirsiniz,jant üzerinde çizik,eğrilme ve lastikte aşıntı kendini belli eder birde boyanın derecesini ölçen bir alet var yanlış hatırlamıyorsam oda boyada herhangi birşey olup olmadığını gösterebilir,tampon bağlantı yerlerinin sağlam olup olmadığını kontrol edilebilir,motor şasi ve numaraları kontrol edilerek olabilir diye düşünüyorum..

Alıntıları Göster
    Bir tanıdığım sıfır araç almıştı, servis zamanı gelipte aracını bakıma götürdüğünde kapı sacının değişik olduğunu orada öğrenmişdi. Bu gibi hallerin başınıza gelmemesi için aldığınız araç sıfır bile olsa mutlaka baktırın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kak0s1

Bir tanıdığım sıfır araç almıştı, servis zamanı gelipte aracını bakıma götürdüğünde kapı sacının değişik olduğunu orada öğrenmişdi. Bu gibi hallerin başınıza gelmemesi için aldığınız araç sıfır bile olsa mutlaka baktırın.

peki arkadaşınız ne yaptı bunun sonucunda??
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kak0s1

peki arkadaşınız ne yaptı bunun sonucunda??

Olayın sonrasını pek bilmiyorum. Dediğim kişi iş yerinde pek samimi oladığım bir tanıdıktı, sadece konuşuyorlarken kulak misafiri olmuştum, o kadar.
  • quote:

Arkadaşlar Allah nasip ederse siparişimi verdim,c maxımı 28inde teslim alıyorum,aracı bayiden teslim alırken nelere dikkat etmeliyim,ne yapmalıyım,ilk aracım,ilk kez böy bir durum yaşıyorum,deneyimlerinizden kaynaklı tavsiyelerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim...

Öncelikle hayırlı olsun allah kaza bela göstermesin bol gazlamalar.

işlemleri hallettin imzayı attın unutma sana aracı satan erkek ıse gitmeden tokalaş o arada elıne sıkıştır.

Sonra sana otomobil teknısyenı gelıcek arabayı anlatıcak motorunu iç kullanım rehberini falan fistan onada teşekkür ayağına sıkıştır eline ama tokalaşırken.

Sonra aracı aldıktan sonra en yakın benzinciye git fullet ve hayırlı olsun cekeceklerınden fazla değil 20 lıra da versen yeter. Ama sana aracı satan adama ve teknısyene 50 lıra versen kafidir fazlası zarar.

Sonra sana 1-2 ay benzinciler hayırlı olsun dıyecek ama iş işten gecıcek :D cuku mazot koydugu yerdekı gri halkalar henuz mazota bulanmamış ve yakıt tankı ayna gibi görünür :D

• quote:

50 100 ver bişeyler.

o yıkamacı maaş alıyo, ne yapıyoda bahşiş alacak parayı hakediyor? firmada çalışan diğer elemanların kabahati nede bahşiş alamıyor.

Ben aracımı teslim aldığımda adamakıllı yıkanmamıştı bile. Bide adam pis pis sırıtıp hayırlı olsun abi diyo, bende teşekkürler deyip ayrılmıştım.

Bide adam hergün birinden bahşiş koparsa resmen asgari ücret toplar sağdan soldan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

quote:

50 100 ver bişeyler.

Alıntıları Göster
    teslim alırken imza atmadan önce tüm kapılar açılır (4 kapı,bağaj ve kaput),araç etrafında inceleyerek kontrol edilir,radyo tuşlarına ve cd çalarına kadar ,sonra kapılar kapatılıp boyasına ve tekerine bakılır ,motoruna vs bakıldıktan sonra bir durum yoksa imza atılıp teslim alınır,sakın 0 arabaya boya koruma yaptırmayın,boya zaten koruyuculu olarak çıkar fabrikadan ,korumayı yaptırısanız polisaj makinası boyanızı inceltecektir wax atılsa bile,

• quote:

Orijinalden alıntı: Prestor

quote:

50 100 ver bişeyler.

Katılıyorum, böyle yaparak bahşişe alıştırılan, bahşiş olmadan işini adam gibi yapmayan bir toplum oluverdik.
    Ben de nasipse önümüzdeki h.içi yeni aracımı teslim alacağım ve kimseye 5 kuruş bahşiş vermeyeceğim.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.