Şimdi Ara

Yeni araç teslim alırken nelere dikkat etmeli? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
6
Favori
24.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

benim sıralamam

1- Aracın boyasına mutlaka bakın
    2- aracın kapılarına direklerine bakın
    3- iç döşemeleri kontrol edin.
    4- aracın tüm donanımlarını kontrol edin, emniyet kemerinden tutunda sinyallere, farlara, hız sabitleme, cam otomatikleri, koltuk ayar düğmeleri vs vs vs ne varsa bakın,
  • Bahşiş konusu epey tartışılmış. Verebiliyorsam 20 lira veririm sonra da kurbanımı keserim ben olsam bu her şeye bedel bence
  • Aracı teslim alırken dikkat etmeniz gerekenler birer birer sıralanmış.
    Ancak, araç sahibi olarak aracı teslim alırken tüm bunları bizzat kontrol etmeniz mümkün olmayacaktır.
    Size tavsiyem sanayiden usta filen değil, az buçuk otomobillerle ilgili güvendiğiniz bir arkadaşınızla birlikte aracı teslim almaya gitmeniz.
    Araç yurtdışından yeni geliyorsa yani gemide filansa zaten çok az olan boyayla ilgili bir sorun yaşama ihtimaliniz daha da düşecektir. Ancak, araç uzun süredir yurt içinde yeni sahibini bekliyorsa biraz daha dikkatli olmakta fayda var.
    Araç teslimi sırasında başa gelenler düşünüldüğünde aracı bizzat teeslim almayıp, bir ekspertiz firması tarafından ücreti karşılığı yapılacak tespitten sonra almak geliyor ama bu da mümkün gözükmüyor. Fazla şüpheci de olmamak lazım. Adamı hasta eder.

Uzun lafın kısası, hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız sürüşler...

• Faydalı ve güncel bir paylaşım olduğu için üst konu yapılmasını teklif ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1511

50 bin tl veriyosunuz o otomobillere 20-50 tl ile zengin olacaksanız vermeyin zaten 5 kuruş. eliniz titreye titreye verecekseniz vermeyin. siz o büyüklüğü, o cömertliği gösterecek kadar değer sahibi insanlar değilsiniz demek ki. sizin değeriniz 50 - 100 tl ile ölçülür. şu başlıkta yazdıklarınızla ölçüldü. o yok 5 para vermem, yok maaş alıyo diye höt höt öten tayfa. aman 5 kuruşunuzu kaptırmayın kimseye. bi zeki sizsiniz çünkü. devlet, otomobil firmaları, bayiler, benzinciler sizi almış sırayla dönerken siz bu 3 kuruşluk hesaplarla zeki geçinin.

elime geçseniz bi kaşık suda boğarım sizi. en nefretlik insan lafları. 5 kuruş vermezmiş. sen kuruş edersin acaba?

Beni boğacağından emin olsam adres vereceğim.

• Aracınız hayırlı olsun.Van'dan teslim alacağınızı söylemişsiniz siz ne olur ne olmaz aracın etrafını dolaşın çizik vs. var mı yok mu kontrol edin. Ford genelde trafik seti ile birlikte yangın tüpü de veriyor.Teslim aldığınızda büyük ihtimalle deponun içinde kuş yemi kadar yakıt vardır en kısa yerden yakıt alırsınız.Diğer arkadaşların yazdıklarına da dikkat edersiniz, tekrardan güle güle kullanın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • zahmet edip cevap veren herkese çok teşekkür ediyorum,söylenen herşey ( boya,cam,seri no,cam no,jant,bahşiş,kurban...) kulağıma küpe oldu,araba alana kadar çok faydalandığım forumdan,araba alırkende faydalanıyorum eminim arabayı aldıktan sonra daha fazla faydalanacağım,çok teşekkürler tekrardan,iyiki sizin gibi iyi niyetli,paylaşımcı insanların olduğu bir foruma üyeyimmm
  • quote:

Orijinalden alıntı: sir.eko

zahmet edip cevap veren herkese çok teşekkür ediyorum,söylenen herşey ( boya,cam,seri no,cam no,jant,bahşiş,kurban...) kulağıma küpe oldu,araba alana kadar çok faydalandığım forumdan,araba alırkende faydalanıyorum eminim arabayı aldıktan sonra daha fazla faydalanacağım,çok teşekkürler tekrardan,iyiki sizin gibi iyi niyetli,paylaşımcı insanların olduğu bir foruma üyeyimmm

Nazar değer takıntın yoksa Teslim alırken birkaç foto çekip buraya koymayı unutma

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

quote:

zahmet edip cevap veren herkese çok teşekkür ediyorum,söylenen herşey ( boya,cam,seri no,cam no,jant,bahşiş,kurban...) kulağıma küpe oldu,araba alana kadar çok faydalandığım forumdan,araba alırkende faydalanıyorum eminim arabayı aldıktan sonra daha fazla faydalanacağım,çok teşekkürler tekrardan,iyiki sizin gibi iyi niyetli,paylaşımcı insanların olduğu bir foruma üyeyimmm

Nazar değer takıntın yoksa Teslim alırken birkaç foto çekip buraya koymayı unutma

öyle bir takıntım yok ama fotoğraf çekip sitede paylaşmak falan biraz zahmetli geliyor fakat sizden başka söyleyenlerde oldu o yüzden araç gelince sağ salim teslim almayı başarabilirsek eğer:) resim paylaşacağım mutlaka...

• sakınan göze çöp batar.
    o kadar kasmayın. tabiki kontrol edin de abartarak değil.
    unutmayın ki aracınız yüzde 99 sorunsuz çıkacak.
    her sıfır araç problemli çıkmıyor

bahşiş verin.
    aracı size tanıtan kişiye. ilk yakıtı koyan benzinciye atın üç beş kuruş. kaybetmez kazanırsınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşlar Allah nasip ederse siparişimi verdim,c maxımı 28inde teslim alıyorum,aracı bayiden teslim alırken nelere dikkat etmeliyim,ne yapmalıyım,ilk aracım,ilk kez böy bir durum yaşıyorum,deneyimlerinizden kaynaklı tavsiyelerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim...

bi kere daha şansımı denemek istiyorum. aynı aracı almayı düşündüğüm için donanım ve fiyat bilgisi alabilirmiyim. izmir otokoç tan aldınız bilgisini mesajları okuyarak yakalayabildim
  • Hayırlı olsun. Aracınız hakkında yorum yapan buradaki tüm üyelerede 50-100 bahşiş verin bence, hakkımızdır. O kadar yorum yapıyoruz
  • Akşam teslim aldım

Yeni araç teslim alırken nelere dikkat etmeli?

Galeri bahşiş istemedi
    Sıfır depoya 50 liralık benzin aldım. Pompacı "Agabi pompa çıkmıyor yardım et hele" dedi mesajı aldım ama ben "Merak etme son teknoloji var bu arabada. İçeriden bir düğmeye basıyon hemen pompanı geri veriyor" dedim.
    30 km gittim ışık yeniden yanınca bu sefer 100 liralık aldım. Pompası yine aynı şeyi söyledi ben de yine aynı cevabı verdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuVNeRa -- 26 Mart 2013; 21:42:46 >

• Araç alırken yapılması gerekenler.
    Söyledim
    Yeni ve İkinci el araba alırken nelere dikkat edilmeli! | Söyledim
    http://www.soyledim.com/bilgi/yeni-ve-ikinci-el-araba-alirken-nelere-dikkat-edilmeli-197

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersinkaan -- 21 Eylül 2019; 13:46:14 >

• quote:

Kapını açan ya da hayırlı olsun diyen yıkamacı olur, temizlikçi olur biri olur falan, anahtar parası ver mutlaka.

50 100 ver bişeyler.

yok 500 versinler
  • Vallahi bu devirde ekspertizle sıfır araç almaya gitsen yeridir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün hortlatılan kaçıncı konu
  • quote:

Kapını açan ya da hayırlı olsun diyen yıkamacı olur, temizlikçi olur biri olur falan, anahtar parası ver mutlaka.

50 100 ver bişeyler.

Neden versin ki 50 100.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Akşam teslim aldım

Yeni araç teslim alırken nelere dikkat etmeli?

Galeri bahşiş istemedi
    Sıfır depoya 50 liralık benzin aldım. Pompacı "Agabi pompa çıkmıyor yardım et hele" dedi mesajı aldım ama ben "Merak etme son teknoloji var bu arabada. İçeriden bir düğmeye basıyon hemen pompanı geri veriyor" dedim.
    30 km gittim ışık yeniden yanınca bu sefer 100 liralık aldım. Pompası yine aynı şeyi söyledi ben de yine aynı cevabı verdim.

Bende bu şekil şeylere hiç taviz vermem.

• bir konu hortlatma da benden gelsin. kısmetse en geç cuma günü 0 araç teslim alacağım. öncelikle konuyu açana ve cevap verenlere teşekkür ederim. şase, camlar, boya, jantlar, aracın içi, paspaslar ve ilk yardım çantasını kontrol etmek pek aklıma gelmezdi. nasılsa 0 araç her şeyi tamdır deyip geçebilirdim. Arabayı bana satan temsilciden 6 ay önce babam araba almıştı ve sorunsuz çıkmıştı. sanırım ona güvenerek pek düşünmedim.

lastik basıncı konusu önemli. neden 50 birimlik basınç yapıyorlar ilginç.

ilk defa araç alacağım nedir nasıldır bilgim yoktu açıkçası. teslim alırken sanırım usta geliyor ve aracı anlatıyor. her ne kadar biz internetten araştırsak bile böyle bir şeyin olması güzel.
    bahşiş konusu tartışmalı. aracı teslim alırken gerçekten ilgilenir ve her şeyi anlatırlarsa gösterirlerse vs 20 kağıt sıkıştırabilirim ustaya ve temsilciye. işin iyi yapılması önemli oluyor.

hazır konu hortlamışken yazılanların haricinde var mı aklınıza gelen ya da yaşadığınız yeni bir tecrübe. motor koruma vs fix mi geliyor içerisinde, biz 6 ay önce biraz ücret ödemiştik motor ve kaput korumaya.

bir de arkadaşlar boya kontrolü yapın demişsiniz ama. boya ölçüm cihazını bayideki ustadan mı isteyeceğiz yani oranın ustasına mı kontrol ettireceğiz. adam kendi bayisinin kusurunu ele verir mi ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birahalasoguk -- 15 Ağustos 2017; 23:9:54 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.