Şimdi Ara

Yeni aracı fırça ile yıkatmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bazı benzin istasyonlarında fırça ve şampuan ile araç yıkama yapıyorlar. Geçen aracımı fırça ile bu şekilde yıkadılar. Yıkama işini yapanlar fırçamız ince uçludur aracın boya koruması yoksa sorun olmaz dediler. Daha sonradan fırça ile yıkamanın aracın boyasına zarar verdiği ve çizikler oluşturduğunu duydum.

Bu şekilde yeni araç yıkatmak ne kadar zararlıdır? Bu uzun vadede mi sorun oluşturmakta yoksa bir kaç yıkamada dahi belirgin bir şekilde sorun mu oluşturmaktadır ? Bazıları firça vurmadan şampuan ve tazyikli su vurdurabilirsin dedi.

Aracı özel araç yıkamacıya verince 25-30 tl para veriyoruz ve araç duruma göre çabuk kirleniyor. Siz nasıl bir çözüm uyguluyorsunuz ? Tavsiye edilen nedir bu konuda ?

Son olarak aracımın rengi beyazdır.

• benim çözümüm şudur ; tazyikli su ve süpürgesi olan bir istasyona giderim yanımda gerekli bez sünger ve şampuanlarla birlikte, kendi işimi kendim hallederim götürdüğüm ürünler hariç 3 tl ye mis gibi temizlik

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendim yıkama istasyonunua gider mikrofiber eldivenimle yıkarım hiç çizik olmaz. Fırça ile 2-3 yıkamadan sonra kılcal çizil dolar araç.
  • @ffreshblood sifir aracinizi asla oralarda yikatmayin. Firca vurulan hicbir yerde yikatmayin. Araba asla firca ile yikanmaz. Ya el eldiveni ile yada yumusak sunger ile oda 2 kova taktigi ile olmali. Yani aracin ustundeki pislik yayilarak surulmemeli, en ufak toz pislik surtunme ile surekli cizer arabayi. Aracinizi ya detailing temizlik yapan yerlere goturun yada 2 kova, gerekli ilaclar temizleyiciler, mikrofiber bezler, sunger veya mikrofiber yikama eldiveni alip kendiniz yikayin. Aracinizi aksama dogru yikayin ayrica..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 22 Temmuz 2017; 12:17:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vakti ve parası çok olan süngerle v.s ile yıkasın.Aracımı sıfır aldım ama vurup fırçayı geçiyorum.Uğraşamam sünger bilmem ne.2 sene de bir pasta cila yaptırır geçerim.
  • Şuana kadar bütün araçlarımızı sünger ile yıkadım fırçayı sadece jantlara sürdüm ki jantlarda şöyle güzel spor bir jant olsun onları da sünger ile temizlerim.

Araba ister 10-15 bin tllik olsun ister 100-150 bin tllik olsun kesinlikle fırça ile temizlemem.
  • hiç yıkatmıyorum hiç çizilmiyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç Pasta ve Cila Önerisi
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki fırça vurmadan istasyonda tazyikli su ve şampuan vurmakta bir sakınca var mıdır ? Oralarda kullanılan şampuanın kalitesiz olduğunu ve boyaya zarar verdiğini duydum. Bu kadar hassas mıdır?

Kendi aracımı yıkayabileceğim kadar zamanım yok maalesef. Eğer istasyonda fırça vurmadan yapılan temizlikte sıkıntı yoksa. Aracı arada istasyonda yıkatacağım arada bir de kapsamlı temizliğe bırakacağım.
  • ffreshblood F kullanıcısına yanıt
    Bence sadece tazyikli su tutun.Köpük falan sıktırmadan çekin bir kenera bez ile silin.(15 dakika sürmez).Düzenli olarak böyle yaparsanız(haftada bir) köpüğe gerek kalmaz.Sadece kışın çok çamur olursa o zaman yıkatırsınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda yanlış bir algı var şöyle ki, fırça hem çizer hem çizmez :D

Değişkenler şu yönde ;

Yıkama tavandan başlayarak A,B,C direkleri, kaput, bagaj kapağı, Camlar, ön ve arka çamurluklar, 4 kapının bel üstü hizası, tamponların bel üstü hizası, 4 kapının bel altı hizası, tamponların bel altı hizası, marşpiyel ve son olarak jantlar şeklinde olmalıdır.

Sizin benzinliklerde veya ucuz ve özensiz yıkama yapan ( piyasa 30TL ise 10TL gibi rakamlara araç yıkayan ) yıkamacılara gittiğinizde yukarıda ki sıra şu şekilde işliyor; Kaput, Ön çamurluk, Ön cam, tavanın bir kısmı, kapının bir kısmı, marşpiyel ve jant şeklinde ilerler yani yıkamacı en hızlı şekilde arabayı yıkayıp banttan çıkarıp yerine başka araç almak ister ve sürümden kazanırken sizin aracınızı bir güzel çizer.

Bu çizilmenin sebebi tam olarak fırça değil özensizliktir. Yıkamacı ilk saydığım sırayı izlemez arabanın etek altında jantında ne kadar ufak taş çamur vs varsa arabanın her yerine köpükle birlikte zımpara misali yayar ve kılcak çizikler meydana gelir. Bunu sadece fırça olarak görmeyin yıkamacıların basınçlı makinayla yerde yıkadıkları deri bezlerde kalan taş parçacıkları da kurulama esnasında aynı çiziklere sebebiyet verir. Yani siz kendinize ait kaliteli bir fırça alır her yıkamadan sonra fırçayı da iyice yıkayıp kurulayıp yerine koyarsanız muhmetelen fırçadan kaynaklı çizilmeyi de engellemiş olursunuz.

Özetle fırça çizmez özensizlik çizer. Elinde peluş/sünger olan yıkamacı 2. sıraya göre hareket ederse peluş/süngere takılan taş toprak vb parçalar da aynı etkiyi göstereceğinden araç yine çizilecektir. Yerde özensiz şekilde yıkanan bezler de buna dahil. Hatta bu yerde yıkanan bezler aracın iç trimlerinde de kullanıldığında çoğu aksamı çizmektedir.

Benden size son bir tavsiye, İlk yaptığım sıraya göre aracınızı yıkadınız sıra geldi kurulamaya aracın suyunu kısmen çektikten sonra aşağı da vereceğim tarifle aracın dış aksamını komple silin ve suyun kirecinden kaynaklı lekeleri de bu tarifle yok edin ve aracınız çiçek gibi olsun :D

1 litre saf suya ( benzinliklerde bulunur ) 1 su bardağı takriben 200ml olması gerekiyor elma veya üzüm sirkesi ve yine 1 su bardağı yani 200ml cam sil ekleyin ve yavaşça köpürtmeden karıştırın aracınıza uygulayın. Ortalama bir araç kapısına 2 kez sıkmanız yeterli oluyor çok fazla kullanmanıza gerek yok.

• Aracı fırça ile yıkarsak çizik olur mu olmaz mı hesabı yaparken az önce yağan ceviz büyüklüğündeki dolu parçaları kaportanın üzerinde göçükler oluşturdu :(((((
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.